görseller
rektal tuşe 

belki ilginizi çeker
  1. · m sphincter ani externus
  2. · rektal muayene
  3. · iç masaj
  4. · prostat masajı
  5. · enseye şaplak göte parmak
  6. · anüs
  7. · pandik
  8. · christina aguilera ya klibinde pandik atan eleman
  9. · basur muayenesi
  10. · baba kız diyalogları
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · author
  2. · geniş aile
  3. · ahmet kaya
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · dinde zorlama yoktur
  6. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · adidas
  9. · alkol

rektal tuşe  

sayfa  / 2
  1. prostat muayenesi başta olmak üzere birçok döl yolu hastalığının teşhisinde kullanılan, anüs'e parmak sokma yöntemi.
    (livingdeath, 14.08.2004 11:15)
  2. kanımca, prostat muayenesinin ilk şartı olan, doktorun hastanın malafatını eline alması ve şöyle güzelce sıvazlamasından sonra,hastanın dışarda "doktorun eline verdim" şeklinde demeçler vermesini engellemek amacıyla doktor tarafından alının bir intikam biçimidir.
    (livingdeath, 14.08.2004 11:18)
  3. sakrum yani kuyruk sokumu kemiğini mobilize etmek için kullanılan yöntem.
    (puzzle, 17.01.2005 00:17)
  4. (bkz: veteriner)
    (right lane must exist, 11.04.2005 15:46)
  5. parmak içeri girdiği anda ilk karşılaştığı direnç m. sphincter ani externus'a aittir.

eklenti: azwepsa'ya göre ilk direnç "elletmem götümü" direnci, ardından da "ulan o parmağını koparır senin götüne tıkarım" direnci gelirmiş. kendisine teşekkürlerimi borç bilir, saygılarımı sunarım.
    (gxix, 26.09.2005 14:27 ~ 03.02.2007 14:53)
  6. (bkz: pandik)
    (bkz: iç masaj)
    (eternal sunshine, 26.09.2005 15:47)
  7. bir zamanlar yayınlanmakta olan fakat sonraları kendisinden bir daha haber alınamayan edebiyat ağırlıklı fanzin.
    (filmlerdeki gibi, 26.09.2005 20:57)
  8. anüs ve rektumun parmakla yapılan muayenesidir.

prostat muayenesiyle gayet de alakası vardır.
    (ritmikaritmi, 26.09.2005 23:24)
  9. yurdum insanı tarafından yıllar önce belediye otobüslerinde icat edilmiş tıbbi müdahale.
    (hansvoralberg, 26.09.2005 23:31)
  10. doktor adaylarına "hasta 'başım ağrıyo' diye de gelse yapın" şeklinde yapılan tavsiyenin konusu. sebebi ise barsak kanserinin ülkemizde yaygın olması ve yüz hastadan birinde bile çıkacak olsa onu erken teşhisle kurtarma şansının tepilmemesi şeklinde açıklanır.
    (goyathlay, 27.01.2006 14:43)
  11. genellenebilir mi bilmiyorum ama tıp okuyan arkadaşlarımın fix muhabbeti olup iğrenç bir muhabbettir. onlar da bizim (mühendislik) muhabbetlerimize dayanamazlar o ayrı.
    (excalibur, 27.01.2006 14:46)
  12. rektal tuşe =rektumun parmakla muayenesi.dalga konusu olsa da çok önemli bir muayenedir.tıp fakültelerinde bu muayeneyi yapmazsan dahiliyeden kalma endikasyonu yaratır..
    (misaponia, 07.06.2006 11:27)
  13. (bkz: enseye şaplak göte parmak)
    (azwepsa, 07.06.2006 12:28)
  14. rektal tuşe, özetle parmakla makattan muayene demektir. doktor, kayganlaştırılmış ve eldivenli işaret parmağını makattan içeri sokar. rektumun son kısmı, anüs ile prostat bezini muayene eder. bu hasta için belki sıkıntı verici bir muayenedir ama doktorlar özellikle ürologlar açısından olmazsa olmaz kabul edilir. kalp muayenesinde steteskop neyse ürolojide rektal tuşe odur.

konuyla ilgili bir anıyı aktarmak gerekirse: askerlik yapan arkadaş muayene olmak için gata ya gider. tabib binbaşı tarafından muayene edildikten sonra, binbaşı yanındaki 15 kadar öğrenciye döner ve gelin bakın der. bunun üzerine eline eldiveni geçirip jeli sıkan....
    (aquila, 06.01.2007 10:11 ~ 10:12)
  15. dahiliye kitaplarında hasta ve doktor için en uygun poziyonlarının anlatıldığı muayene biçimi. kama sutra'dan oldukça esinlenmişler.
    (easy company, 06.01.2007 10:16)
  16. acil rotasyonunda olan plastik cerrahi asistanı bir abimin "inanın benim de hoşuma giden bir durum değil; ama yapmak zorundayım" diyerek, "allahım ne günah işledim ben" bakışları gözlerinden okunan hastayı ikna etme nedeni.
    (dr87, 13.02.2007 01:11)
  17. bildiğim kadarıyla yıllardır yayımlanmayan, bir zamanların efsane fanzini.
    (bkz: altay öktem)
    (veni vidi pipi, 02.07.2007 00:44 ~ 00:44)
  18. anlamayacak birşey yok, doktor sizi rektal olarak tuşe ediyor.
    (elmaludatlu, 24.10.2007 22:47)
  19. doktorun karizmasını bilmem de, hastanın psikolojisi yerlerde sürünür rektal tuşede.. kedi yavrusu gözler, hayatın anlamını kavramaya çalışan bakışlar falan.. hepsi diz-dirsek pozisyonunda tabi bunların.
    (gxix, 05.05.2008 23:54)
  20. biçare tıp fakültesi öğrencisine duvardaki zile basar gibi yapması öğretilen muayene biçimi. avrupalarda fizik muayenenin bi parçasıymış; turnusole benzer bi kağıt varmış, muayeneden sonra o kağıda dokunup hastanın gizli rektal kanaması olup olmadığını anlıyomuşsun; fizik muayene içinde sadece prostat büyümesi/ kanseri değil bi de sağ kolon kanseri taraması yani. hoş, güzel.

ayrıca türkiye'de olsa olsa bakire gençkızlar daha sonra aileleriyle/ eşleriyle "aaa, inanmıyorum sen bakire değilsiiiiin!" sorununu yaşamasınlar diye rahim muayenesi için yapılıyodur; (o da kadın ya, nasılsa sesini çıkaramaz) diye hakkında atıp tuttuğum hede. yoksa "erkek adam" öyle muayene yaptıracağına ölür benim bildiğim.
    (hasta etmeyin insanı, 19.05.2008 03:45)
  21. cerrahiye şu veya bu sebepten gelen her hastaya uygulanan muayene yöntemidir.alakasız hastalarda hastalıklarda da uygulanıyor olması doktorlar hakkında farklı şüphelerin oluşmasına neden olur (bkz: fantezi kurmak)...
    lakin işin aslı hiçte düşünüldüğü gibi değildir.nitekim hiçbir cerrah rektal tuşeyi keyf-i yapmamaktadır.daha kıdemli bir cerrahın her gelen hasta için kendisinden; rektal tuşe yapıp yapmadığını soracağını bildiği için yapmaktadır.çünkü cerrahide rektal tuşe yaptırmak bir hiyararşi göstergesidir.her kıdemli cerrah kıdemsizini ezmek ve zapturapt altına almak için her hastaya rektal tuşe yapıp yapmadığını sorgulamaktadır.
    genel cerrahide 10. yılını doldurmuş, uzmanlaşamamış asistan! ile ihtisasının 1. yılındaki asistan diyaloğu;
    -hastanın anamnezini aldın mı?
    -evet abi şiddetli baş ağrısı var, tomografide cerebellumun 1cm proksimalinde tümör saptanmış.
    -rektal tuşe yaptın mı?
    -yaptım abi.herhangi bi bulguya rastlamadım.
    -bi kere daha yap;elinden kaçmış olabilir! hala bi bulguya rastlamazsan endoskopi yap!!!
    (pituitaria, 19.05.2008 09:21)
  22. efendim, sağ elin işaret ve orta parmağı alınır;
    geri kalan 3 parmak avuca yaklaştırılır;
    işaret ve yüzük parmağı birbirine birleştirilir.
    anüsten içeri girilir.
    3 ile 4 cm ilerledikten sonra prostattasınızdır.
    eğer sertleşme varsa kanser açısından risklisiniz.

ihsan bağcivan gibi sözüne güvenilir bir hocamızın da dediği gibi,

''tam bir fizik muayene ancak rektal tuşesi yapılmış bir fizik muayenedir.''
    (pembe bir mısradır aşk, 09.07.2008 07:21)
  23. değerli bir muayene yöntemidir.
    tabii biraz sonra asılacak olan birine onu aşağılamak için yapılmıyorsa...
    (emigrant, 09.07.2008 07:36)
  24. hiç yapmadım ama hocanın söylediğine göre rektal tuşe esnasında parmağı biraz fazla hareket ettirince, bir sağa bir sola adamın içinde parmağı gezdirince ereksiyon olabiliyormuş. hatta orgazm olanlar bile varmış. normal bir durum, olanlar kendini gizli eşcinsel zannetmesin.
    (drps, 27.09.2008 15:47 ~ 23:46)
  25. rektal tuşenin sadece erkeklere yapıldığını veya sadece erkeklerin ereksiyon yaşadığını sanmak bir günahtır. archangel tyrael bugün burada olsa bunlara izin vermezdi.
    (gxix, 27.09.2008 15:56)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil