belki ilginizi çeker
  1. · itü rektörü
  2. · necla pur
  3. · izmir üniversitesi
  4. · doğru zamanda doğru kişiye yalakalık yapan insan
  5. · rektör sözlüğe girse alabileceği nick
  6. · mehmet haberal
  7. · yusuf ziya özcan
  8. · rektörün öğrencilerle yemek yemesi
  9. · rektörler
  10. · bir üniversitede yaşanabilecek en dumur olaylar
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  3. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  4. · onur öymen
  5. · aklidengegorecelibikavramdir
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · erkekte ses tonu
  8. · anneden öğrenilen renkler
  9. · niccolo machiavelli

rektör  

1. üniversitenin tüzel kişiliğini temsilen, tüm yönetim ve öğretim işlerinin düzenli yürütülmesinden sorumlu kişi.
    (turkuaz, 07.03.2004 18:24 ~ 03.12.2004 16:07)
  2. (bkz. cem uzanın rektör olması)
    (giberling, 03.08.2004 10:24)
  3. (bkz: itü rektörü)
    (balta, 12.04.2005 23:16)
  4. şu mitingler de olmasa varlığını dünya gözüyle göremeyeceğim kişiye verilen ünvan.
    (bkz: yaşasın cumhuriyet)
    (bkz: mustafa yurtkuran)
    (radi, 20.04.2007 17:37)
  5. aslında rektör yoktur.akademik dönemin açılışında bir hologram çıkarırlar ve o konuşur.öğrencileri disiplin altında tutmak için bir yalandır.
    (dark elven, 20.04.2007 18:51)
  6. üniversitedeki en yüksek akademik ve idari amirdir. bu makama gelecek profesör, üç aşamalı bir seçim sisteminden geçmek zorundadır. üniversite bünyesinde, en az altı profesör adayın yarışacağı ve o üniversitedeki öğretim üyelerinin, yardımcı doçent, doçent ve profesörlerin, oy kullanacağı bir seçim yapılır. ( öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve okutman unvanlı öğretim elemanlarının bu seçimde oy kullanma hakları yoktur. ) bu seçimde en çok oy alan altı aday, oy sıralamalarına göre yök'e bildirilir. yök genel kurulu, bu adaylardan üçünü eler ve kalan üçünü de içinden birinin seçilmesi için cumhurbaşkanılığı'na gönderir. cumhurbaşkanı da bu üç adaydan uygun gördüğünü rektörlük makamına atar. rektör'ün görev süresi dört yıldır ve bir kişi en fazla iki kez üst üste rektör atanabilir.
    (mümtaz, 20.04.2007 18:51 ~ 18:52)
  7. kampüs ağası.
    (gone with the sin, 17.05.2007 03:59)
  8. itü de ilk konuştuğum profesör.

itü' de istediğim bölümü kazanmıştım sevinçliydim mutluydum, evime gidip dersler başlayana kadar kalmayı planlıyordum, ama oryantasyon için bir hafta daha istanbul da kalmam gerekecekti, makina fakültesinde muafiyet sınavına girdim çıkışta hemen biletimi alıp evime gitmeyi düşünüyordum, evet evet sınav boyunca sadece bunu düşünmüştüm, çıkışta rastladığım ilk düzgün görünümlü adama;
    _pardon birşey sorabilir miyim?
    +tabii.
    _bu oryantasyon çok gerekli bişe mi? yani ben eve gitcektim, bunun için dersler başlayana kadar istanbul da kalmam gerekiyo da, ama gitmek istiyorum.
    gülümser..
    +bu bir tür yönlendirme, fakülteniz ve dersleriniz hakkında bilgi verilir size, yararlıdır ama zorunlu değil.
    _yani gerek yok kalmama, teşekkürler.iyi günler.
    +iyi günler.

az sonra kapıdaki görevli gülerek;
    _akraban mıydı?
    +hayır.
    _rektördü o.
    (masal, 19.08.2007 01:00 ~ 11:07)
  9. ülkemizde görevleri hakkında kafaları karışmış topluluk.

ayrıca (bkz: @1946537)
    (obi two kenobies, 22.09.2007 00:07)
  10. tek işlerinin üniversiteleri olmadığının farkında olan insanlar topluluğu, iyi mi yapıyolar kötü mü bilmem ama en azından bazı gerçeklerin farkındalar
    (anthrax, 22.09.2007 01:07)
  11. üniversitelerin geleceği ile ilgili kaygılarını paylaşmış olmaları yadırganmış olan insanlar topluluğudur. hem onlara nedir ki?
    (dawsan, 22.09.2007 01:12)
  12. ülkemizdeki sayılı aydın kesim, genelde ülkemizde kendilerine karşı had bildirme yarışı vardır.kendi haddimizi hiç bilemediğimizden dolayı aydın kesime had bildirerek bir yerlere varabileceğimiz düşüncesi bizim geleceğimizin en önemli taşıdır.
    gençlerimizin eğitimlerinde güvendiğimiz insanlara ülke hakkında yorum yapmak aciz değildir böylece gençlerimize iyi örnek olunur çünkü sadece okumakla dürüst olmakla bu ülkede bir yere gelinmez
    (alchera, 22.09.2007 01:47)
  13. eğitimdeki en kıdemli insanlar topluluğu olarak bazı şeylere karışma haklarının olduğunu düşündüğüm kişiler.
    (rüzgara karşı 5 metre işeyen adam, 22.09.2007 01:49)
  14. gençlerin tanımadığı insanlar için kullandığı hitap biçimi.

evet ben de yeni öğrendim. kampüste yürürken biri "rektör ateş verir misin dedi?", "tabi" dedim saygıdan.

hacı, hafız, kanka,bilader,moruk tamam da rektör ne abi ya?
    (kısaltma kablosu, 03.01.2009 03:56 ~ 10.01.2009 04:08)
  15. üniversite yönetimin en tepesinde bulunmak için adaylığını koyan en az 6 profesörün öğretim üyelerince seçimi sonucu bunlardan en fazla oy alan 3 kişinin yök tarafından cumhurbaşkanlığına gönderilmesi ve cumhurbaşkanının bunlardan herhangi birisini atamasıyla göreve gelen üniversite yöneticisidir. bir rektör her biri 4 yıldan olmak üzere en fazla iki dönem aday olabilir.

özerk olduğu iddia edilen üniversitelerin tepe yöneticisinin cumhurbaşkanı tarafından coğu zaman aldığı oy ile orantısız şekilde atanması türkiye'nin ne kadar demokratik(!) bir ülke olduğunun ve aydın olarak tabir edilen bilim insanlarına ne kadar güvenilmediğinin göstergesidir. lafa gelince egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diye car car bagiranlarin bilim insanlarinin verdikleri oylari hiçe sayarak ne kadar demokratik oldukları da ortadadır.

bu perspektiften ahmet necdet sezer abdullah gül ayrımını yapanların aklına şaşıyorum ben.
    (asayisberkendal, 22.01.2009 00:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil