bu akşam bir film izleyeyim diye önce bir adet "bu bir reklamdır" ibareli reklam, sonra yarın yayınlanacak bir dizinin fragmanımsısı, sonra bir tane daha "bu bir reklamdır" ibareli reklam, sonra "reklamlar" introsuyla üstüste bi ton reklam, sonra bir tane daha fragmanımsı, sonra filmden küçük bir kuple (iki veya üç replik) sonra da aynı reklam zinciri baştan sonra olmak üzere toplam 45 dakika izlediğim beyin yıkama programı.
ama birşey benim oldukça dikkatimi çekti, ne reklamı olursa olsun, reklamı yapılan ürün sayesinde karşı cins etkilenebiliyormuş. klima sayesinde kadına aşk şiirleri okunur, arabayla kızların en güzeli "kaldırılır", dondurmayla esmerler götürülür, diş macunuyla akıllar baştan alınır filan.
hayır şimdi ben diyelim evime klima taktırmak istiyorum, hanıma ne açıklayacam? markette diş macunu seçerken aklıma acaba hangi reklamdaki kızın daha güzel olduğu mu gelecek? nescafe alırken kasiyer kıza bir göz kırpsam bundan ne anlayacak?
gözünü sevdiğimin reklam yazarları
* yapmayın lütfen şöyle şeyler, aklımızı şeyimize getirmeyin bizim. cık cık cık.