belki ilginizi çeker
  1. · sansür
  2. · rök
  3. · cep master
  4. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · thierry henry
  2. · disko kralı
  3. · yaran diyaloglar
  4. · aylin aslım
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · prison brake
  8. · mehmet ağar
  9. · bayanların ilk adımı atması

reklam özdenetim kurulu  

1. bazen ciddi saçmalıklar yapan ve saçma sapan sebeplerden reklamları yayından kaldıran anti-creative biseksüel organizasyon
    (radiance, 06.03.2004 15:50)
  2. gayet açık olarak gönderdiğim şikayet başvurusuna akıllara zarar bir cevap veren kurum. şikayet formunda sorulan reklamın yayınlandığı mecra ve tarihi bölümlerini eksiksiz doldurduğum halde gelen cevap;

"aşağıda yer alan şikayetiniz bakımından; "x'in" şikayetçi olduğunuz reklamının hangi mecrada (tv, radyo, basın, vs.) ve hangi tarihte yayınlandığı bilinmedikçe bir karar verilmesi mümkün değildir." şeklinde.

sanıyorum büyük puntolarla yazmak gerekti, kendilerinden özür diliyorum buradan...
    (sycrone one, 15.08.2007 22:05)
  3. şikayette bulunabilmek için, "aykırı olduğu düşünülen reklamın uluslararası uygulama esasları’ndaki ilgili maddesi"ni bilmeniz gereken kurul. bilmiyorsanız da oturup 26 maddelik esası okuyup reklamın hangi maddeyi ihlal ettiğini bulmanız gerekecek. kesinlikle tembel olmayan, vatandaşı okumaya ve okuduğunu idrak etmeye teşvik eden son derece yararlı bir kuruluştur bu...
    (yilan tislak, 29.06.2008 22:17)
  4. hakkında daha fazla bilgi için:

http://www.rok.org.tr/...
    (ceyus, 08.12.2008 20:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil