|
|
- 2003 yılında mercury records etiketiyle piyasaya sürülen apocalyptica albümü. slayer'ın eski bateristi dave lombardo abimiz, prologue, no education, somewhere around nothing ve resurrection parçalarında bagetleriyle apo'ya eşlik etmektedir. kanımca grup kendini aşmıştır bu albümde, "şu parça güzel bu parça güzel" bile diyemiyorum, hepsi birer şaheser. alıp da dinlemeyen çancı olsun.
1. prologue (apprehension)
2. no education
3. faraway
4. somewhere around nothing
5. drive
6. cohkka
7. conclusion
8. resurrection
9. heat
10. cortege
11. pandemonium
12. toreador 2
13. epilogue (relief)
bonus parçalar:
14. leave me alone
15. delusion
- driver gibi zamanında efsane basamaklarını yavaş yavaş çıkmış ama son oyununda her ne kadar istanbul'u konu almasına rağmen, çoğu oyuncu tarafında fazla beğenilmeyen oynanabilirlik ve eski grafik motoruyla düşüşe geçmiş olan oyun firması..
- apocalyptica'nın ulaştığı son nokta diye düşünüyordum bu albüm için. ta ki apocalytpica albümü çıkana kadar. dave lombardo'nun gruba biraz daha asılması, ve rifflerin daha metalimsi!:?!:, daha bir sert olması bu albümü ikinci plana attı benim için. ama ne olursa olsun bu albümün apocalyptica tarihindeki yeri ayrıdır, bir değişimin göstergesidir, vazgeçilmezlerden biridir.
- new york rock and roll ensemble'ın en meşhur albümü. albümde david gilmour in concert ve metallica s&m den tanıdığımz michael kamen klavye, obua ve english horn çalmaktadır. albüm konsept albüm olmakta olup tarzı progressive folk rocktır. tüm şarkılar manos hadjidakis besteleridir. albümünün en bilinen şarkısı ise noble dame'dir. harika bir parçadır.
|