|
|
- hamburg'da striptiz klüplerinin, sex shopların olduğu cadde. yakınlarında pekçok genelev vardır yol kenarlarında da hayat kadınları dikilir 50euro isterler.
(azwepsa, 25.06.2004 20:15 ~ 20:16)
- eskiden gemiler için halatlar orada yapılırmış. bu yüzden uzun dümdüz bir cadde. bir tarafı sadece striptiz kulübü, sex shop ve dönerci dolu cadde.
- " hamburg'a gittim "dendiğinde size sorulan ilk soru genelde " reeperbahn'a gittin mi ? " olur.. benim gözümde amsterdam redlight ile taksim karışımıdır..içkinin sınırı yoktur..eğlenmek için muhteşemdir. yolda yürürken hayat kadınları zorla kolundan çekiştirir, istemiyorum derseniz neden istemiyorsun erkek değil misin diye sorarak sizi gaza getirmeye çalışırlar. eğer hamburg'ta okuyorsanız her haftasonu gitmek istersiniz.hatta perşembe geceleri öğrencilere mekan girişleri bedava olduğundan perşembe günü de gidilir oraya. china lounge, frida, nachtlager gibi mekanlar tavsiye edilir..güzel yerdir, gidilesi yerdir..
- her ne kadar gece klüpleri, striptiz barları ve sex shopları ünlü de olsa, the beatlesin dünya üzerinde ilk sahneye çıktığı yer olan star club burdadır. bu sokağın ortasında bir de kilise olması ilginçtir. eski dönemlerde protestan olmayan herkes şehir merkezlerinden sürülünce, hamburgdaki protestan olmayanlar bu bölgeye gelmiştir. aynı şekilde yasal olmayan tüm "faaliyet"ler de bu bölgeye kaymıştır. işte bu dönemde bu katolik kilisesi de inşa edilmiştir.
bölgeyi insanlara anlatmak istediklerinde almanlar amsterdam'daki red light district in tıpkısının aynısı derler st. pauli bölgesindeki bu cadde için. cadde adını eski dönemde burada yapılan halatlardan alır, kaldı ki reep almanca halat demektir.
- alman televizyonlarında her hafta mutlaka üç beş çıplak kadın haberinin yapılmasına vesile olan st. pauli mekanı.
(bkz: pro7)
(bkz: rtl)
(bkz: sat1)
|