burda evvelden uzun uzun ama denyoca yazdığım bir giri mevcuttu. hayır hakaret falan içermiyordu sadece minik eleştiriler vardı şarkı sözlerine falan.
lakin işte budur, 2. albümü ile redd, vokali ve sözleri ile, tatlı gitarları ile, leziz düzenlemeleri ile redd; bana o eleştirileri çatır çatır yedirmiş bir gruptur.
gripin ile beraber piyasanın en iyi iki grubundan biri olduğunu düşünüyorum, floyd coverlarındna tut vokalin canlı performansına her detayına saygı ve sevgi duyuyorum. evet giri bitti, şimdi dünya yeniden dönüyor.
1)50-50
2)deliyim
3)meleksin güzel
4)keyifli bir gün
5)bahçeler daldık
6)öperler
7)sen kendin ol yeter
8)yalancı dünya
9)mutlu olmak için
10)nefes
adlı şarkılara sahip olan , nefes adlı şarkıları şiddetle tavsiye edilen grup
gurup isminin telaffuz sorunu, klipleri ekranda oynayadururken içeri giren ortayaşlı bir ebeveyn tarafından çözülmüştür. arkadaşın babası isimli şahıs, gurup isminin nasıl yazıldığını öğrendikten sonra "anladım redde!" diyerek bu ismi -ezanı takriben- gurup elemanlarının kulaklarına üçer kere üflemiştir.
artık onlar redde... bahtları açık olsun
itü sözlükte kendilerinin mfö'nün altında konsere çıkmayı reddettiği iddiasına/ithamına fena halde bozulmuş, belli ki üzülmüş grup. itüfest 2005 konserinde 2 adet mfö parçası çalmışlar ve itü sözlük'te yazılan bu girinin gerçeği yansıtmadığını dile getirmişlerdir. ayrıca konserin tam ortasında 2 kez itü sözlük'ten ve bu giriden bahsetmesi ile orada sözlük zirvesi çatısı altında bulunan bizleri de ziyadesiyle dumur etmiştir.
itüfest 05 performansı ziyadesiyle kötü grup. keşke konuşarak ayar vereceklerine güzel çalsalardı da sahnede verselerdi ayarı. ha, bir another brick in the wall kurtarır mı onları, bilmem.
hiç dinlemeyen biri için özellikle solistin italya'da opera eğitimi almış olması gibi referanslar cezbedici olabilir ama dün gece seyrettiğim performanslarını o kadar da yeterli görmedim. opera eğitimi rock müziğe gitmiyor gibi optimist bir yorumda da bulunalım arada. (bkz: doğan duru)
şair ibrahim sadrinin rock moduna sokulmuş versiyonudur bu grup.yani ikiside günlük hayatta neler yaptıklarını belli bir uyum içinde yazmışlardır.bu yüzden redd gereksiz bir grup konumuna düşmüştür.umarım daha iyi işler yapıp türk rock müziğine bi fayda sağlarlar.
2. albümlerini çıkarmalarından dolayı birçok kişiyi şaşırtmış grup.
nice gruplar ellerinde demo , şirket şirket dolaşırken bu abiler 2.albümlerini yapmışlardır. tebrik edilmeli , bahçelere dalmalarına imkan verilmelidir.
sanırsam bu gençlere olumlu bakan tek insan benim. ama bugün izlediğim aysu baceoğlu klibinden sonra demek istiorum ki, 10 tane aysu olacağına 1 tane redd olsun. en azından müzik yapıo adamlar. ki bence fena da müzik yapmıyolar.
kirli suyunda parıltılar albümü ile muhteşem bir ikinci albüme imza atmış sürekli karmakarışık br halde yaşamak zorunda olan zavallı beynimi şenlendirip, nefes aldırmıştır, ancak o nasıl sözlerdir ki bir süre sonra daha karmakarışık bir beyne sahip olarak geri yolluyor gerçek dünyaya insanı.
falan filan isimli şarkılarının klibini ilk gördüğümde bana haklarında "lan rock da cadde çocuklarına kaldı ya bu ülkede daha ne diyeyim" yorumunu yaptırmış gruptur. klibi ikinci izleyişimde "lan şarkı güzel galiba" dedim ve korsana hayır sloganı altında kirli suyunda parıltılar isimli albümlerini indirdim. indirdim ve gördüm ki albüm hoş,gerçekten hoş,hele bir prensesin uykusuyum var ki çok güzel şarkı olmuş. şimdi de şunu diyorum bu grubu her dinleyişimde: "lan bu gudik türk rock grupları da iyi müzik yapmaya başladı,haydi hayırlısı".
dün tesadüf eseri rastladığım bir televizyon programında * ne kadar eğlenceli, kompleksiz adamlar, ne kadar iyi müzisyenler olduklarını bir kez daha gördüm.
daha ziyade zamanında sahne ortasında itü sözlük'te haklarında yazılanlara gösterdikleri tepki ve bir sözlük yazarına hediye ettikleri mfö cover'ıyla aklımda yer etmiş olsa da, daha sonra kirli suyunda parıltılar albümüyle daha iyi tanıdığım ve müzikal yönünü yüksek bulduğum bir grup. diğer albümlerini de büyük istekle beklemekteyim. kanımca tek handikapları parçaların bir miktar birbirine benziyor olması.
web sitesinde mtv world chart listesine 10. sıradan giriş yaptığını üstüne basarak belirten grup.
ayrıca itüfest sırasında şarkılarına pek eşlik edilmeyince ''siz galiba pek bilmiyorsunuz şarkılarımızı kliplerimiz tv de dönüyor'' kıvamında sözler söylemiş soliste sahip grup.
doğan duru (vokal)-güneş duru(gitar,geri vokal) ve ilke hatipoğlu(hammond-piano)-berke hatipoğlu(gitar,geri vokal) kardeşlerinden oluşan bir grup. albümleri çıkmadan önce yaptıkları coverlarla biliniyorlardı. albümleri çıktıktan sonrada cover çalışmalarına devam ediyorlar.
canlı performanslarını çok takdir ettiğim, grubun ikiz olan üyelerinin seslerinin de benzemesi nedeniyle birinin "ııııııııııııııııııııııııııııı" çekerken diğerinin şarkı söylediği anlarda ortaya çok hoş bir ahenk çıkaran grup...
sahneleri gayet başarılı güzel insanlar topluluğu, kendi hallerinde eğlenirken sizi de aralarına katmışlar gibi doğallar sahnede; ki bir grubu en iyi canlı performansında algılayabilir insan. pink floyd'dan beatles'a nefis coverlar yaparak gönülleri bir de bu yönden fethetmeyi bilmiş, doğan duru'nun söz yazma konusunda yeteneğinin ortaya çıktığı harika grup.