2 haziranda ikinci kez ülkemizde gerçekleşecek organizasyondur. haliç semaları yine dünyaca ünlü pilotların muhteşem gösterilerine ev sahipliği yapacak.
ilki için; (bkz: red bull air race world series 2006)
muhteşem gösteri diye buna derler. reklamcılar ve pazarlamacıların acaip kıskandığı bir olaydır redbull'un yaptığı. bütün dünyanın konuştuğu, markanızı göklere taşıyan, heyecan verici, imaj arttıcı, süper bir aktivite. "redbull kanatlandırır" sloganına da bir o kadar uygun.
(bkz: bu da farklı bir bakış açısı)
erkenden gidilip yer kapılmasında fayda olan organizasyon.artı olaraktan güneş gözlüğü, şapka, güneş kremi ve bol bol sıvı götürülmesi tavsiye edilir.29 mayıstan günümüze kadar okul olarak taciz edildiğimiz olmuştur ayrıca.
hayır arkadaş uçuyorsun bi hafta boyunca antrenman sabahın köründe ikinci dünya savaşı etkisi bırakıyorsun, az beri gel biz de görelim, yada git ses etme bari evin önünde. 400 km/s hızla gitmeyi biliyorsun ama.
ilk geçişleri, helikopter atraksiyonunu ve bombardıman geçisini izleyip yeter dediğim etkinlik. şu an evden takip ediyom kalanını.
notlar: organizasyon genel olarak çok iyiydi. o kadar kalabalık göründüğüne bakmayın. izlenicek bir yer bulunuyor, hatta gölge filan. o kadar zabıta bi o kadar da seyyar satıları görüp değişik bi tezat yaşadım. ayrıca belediye sağolsun yarış öncesinde çimleri düşünmüş susuz kalmasınlar diye, çoğu yerde çamur vardı. neyse hadi beleş etkinlik izledik söylenmeyelim dimi.
helikopterin kuba sekizlisi yapma hadisesi çok heyecan vericiydi. en etkilendiğim olaysa o hayvanı bombardıman uçağımıdır nedir, hercule tipi uçağın alçak irtifa geçişiydi. motor sesi içinizi ürpertiyor. tabi olayı olabilecek en yüksek çözünürlükte izlemek gerekiyor (gerçek olarak yani). ayrıca ekranı kurdukları yerin hemen orda, uçakların geçiş yaptığı havalı kulelerin numunesi var. birebir inceliyip bilgi alabiliyorsunuz. avusturyalı bir eleman vardı sağolsun bilgi verdi, bizde ingilizce patlattık. he bi de son olarak sırtlarında tüplerle jetskilerde gezen elemanlar çok karizmatikti. filmlerden çıkma gibi.
herhangi bir aksilik olmadan smoke off'u bekliyorum. çok iyi bir reklam aracı. hayırlı uğurlu olsun. darısı diğer şehirlerimizin başına..
her ne kadar 2-3 günden beri kafamızı şişirseler de haliç'in parkur olarak biçilmiş kaftan olduğu organizasyondur.eğer fatih,beyoğlu civarını iyi biliyorsanız,o insan kalabalığına girmeden de rahatça izleyebilirsiniz.yarışa çok kısa bir süre baktım ve açıkçası çok şaşırtıcı gelmedi;bir süreden sonra sıkıyor.pilotun yarıştığı tek şeyin zaman olması olayı rutinleştiriyor.
her seferinde kendimi pilotun yeri koyduğumdan olsa gerek deli gibi heyecanlandığım, kulakları sağır eden, aynı zamanda trafiğinde ebesine sokan yarış olmuştur.
açıköğretim sınavları ile aynı güne denk gelmesini ise neye bağlayacağımızı bilemedik, bir yığın insan sınava gitme derdinde, kimisi yarısa falan...