belki ilginizi çeker
  1. · red bull air race world series
  2. · ali ismet öztürk
  3. · red bull air race world series 2007
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · yeşim salkım
  3. · yılmaz özdil
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · de get bayburt
  9. · windows

red bull air race world series 2006  

1. 29 temmuz'da haliç'te düzenlenecek olan dünyanın en prestijli akrobasi yarışlarından biri. peter besenyei, chambliss kirby, mangold mike falan hep orada olacak. bilenler bilir.

kaçırmayın derim ben.
    (mavio, 24.07.2006 00:23 ~ 00:29)
  2. bugün saat iki sularında başlayacak gösteri. dün ve önceki gün pilotlar antrenman yapıyorlardı gittim seyrettim bravo dedim. üstelik yurdum insanıyla daha da şenleniyor bu tip etkinlikler. "vay anasını satıyım adamda ne ciğer varmış lan" , "mına koyiiimm hareketi gördün mü böyle uçtu ya ters döndü sonra hani böyle sanki düşçekmiş gibi" , "aynı benim gibi kullanıyo ehe zehe" şeklinde diyaloglar yaşanıyor vesselam. ama o da güzel be.
    (sigur ros, 29.07.2006 02:05)
  3. bedava olmasıyla halkı çekmeye çalışan aktivitedir. avrupa da olsa bunu paralı yaparak organizatörlerin cebine para akıtabilirsiniz. lakin istanbul tanıtımı göz önünde bulundurularak, şehrin göbeğinde organize edilmiştir. bu durumda bunu nasıl paralı hale getireceksiniz ki, haliçin iki tarafına 100 er metre yüksekliğinde perde mi gereceksiniz dedirten aktivite.
    (ahmet karaca, 29.07.2006 12:45 ~ 30.07.2006 15:18)
  4. gidip göreceğim aktivite.
    bol bol da foto çekmeye çalışacağım. umarım bir aksilik yaşanmaz.
    herkese iyi seyirler
    (jonpromie, 29.07.2006 12:51)
  5. 500.000 kişinin canlı izlemesi beklenen etkinlik. ayrıca ücretsiz olması türkiye'ye özgü olmayan, tüm dünyada zaten ücretsiz olan bir organizasyondur. barcelona'da yine şehrin ortası sayılabilecek bir yerde yapılmış ve 1.000.000 kişi canlı izlemiştir.
    (ben bilmem beyim bilir, 29.07.2006 14:05 ~ 14:05)
  6. havacılık, hava sporları, uçaklar ve benzeri konularda farkındalığımızı artıracağını umduğum organizasyon.

30 nisan 2006'da, ifalpa toplantısı nedeniyle türk yıldızları'nın kadıköy'deki muhteşem gösterisi sırasında, kafasını kaldırıp da uçaklara bakmaya tenezzül etmeyen insanlar görmüştüm ve bunlar heyecanlarını aldırmış olmalılar demiştim.

http://www.redbullairrace.com
    (bkz: akrobasi pilotu)
    (airborne, 29.07.2006 15:11 ~ 18:00)
  7. bugün saat 14:30'da başlaması planlanan yarış öncesi gösterisi'nin yapılmamasıyla, haliç'e akın etmiş onbinlerce insanı düş kırıklığına uğratmış, ancak 16:30'da yarışın başlamasıyla saatlerce ayakta kalmaktan yorulmuş kalabalığı canlandırmayı başarmıştır..

tabii böyle bir yarış için fazlasıyla bilgisizdik.. ve pek çok kişi (neredeyse herkes) orada güzel bir şov için bulunuyordu.. ben bu yarıştan beklediğimi aldığıma inanıyorum.. ancak, insanlar yarışan her uçağın aynı haraketleri yapmasından sıkılmış olacak ki, yarışın başlamasından yarım saat sonra arabalarına, evlerine yöneldiler.. bir de, orada yarışanlar sonuçta babamın oğlu değil ki destekliyeyim mantığı hakimdi topluluğa; kimisi abd ordusunda yıllarca havacılık yapmış, savaşlarda yer almış falan filan.. bu yüzden insanların bir tarafı desteklemeye ihtiyacı vardı, onu da uçakların değişik renklerde olması sağladı.. sarı-lacivert uçak geldiğinde fenerliler alkış tutuyordu mesela.. *

bugün; sabahın erken saatlerinde kafalarında havacılık şapkaları, sırtlarında bilmem kaç kiloluk üçayaklarıyla olay yerine akın eden insanlara; haliç'in yemyeşil mikroplu sularına giren çocukların yarışı umursamamasına; yarışı izleyebilmek için tırın, hatta inşaatı daha bitmemiş tek katlı çelik yapının demirlerine tırmanan insanımıza şahit oldum.. bu görüntüleri uzun süre unutmayacağım..
    (cellman, 29.07.2006 21:08)
  8. şayet aziz türk milletini gaza getirmek için rakamı pohpohlamadılarsa, 1.500.000 istanbullunun katılımıyla dünya seyirci rekorunun (bu organizasyon için) kırıldığı etkinlik olmuştur. haliç kıyısından izlenimler pek bi hoştu doğrusu.. çoluğu çoçuğu, piknik sepetini, şezlongunu kapan gelmişti. yarış öncesi dev ekranlarda gösterilen istanbul tanıtımında gözlerim yaşardı; içimde kuşlar ürperdi. ulaşımsa (karadan) hem gidişte hem gelişte tam bir fiyaskoydu.
    yalnız beyaz uçaklı mike için yüreğim parçalandı; gül gibi iki haftalık uçakla son anda hava kapısına çarptı. üzüldük ailecek.
    en nihayetinde güzeldi, 2007 yarışlarını heyecanla bekliyoruz...
    (lazarushadow, 29.07.2006 21:11)
  9. iki hafta önce fabrikadan çıkan bembeyaz uçağıyla, yarışı tam da birinci olarak tamamlayacakken hava kapısına çarpan mike çok üzdü herkesi, rekabet duygusu yoktu, her yenilene üzülüyorduk nedense.
    (lightblue, 30.07.2006 11:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil