bugün saat 14:30'da başlaması planlanan
yarış öncesi gösterisi'nin yapılmamasıyla,
haliç'e akın etmiş onbinlerce insanı düş kırıklığına uğratmış, ancak 16:30'da yarışın başlamasıyla saatlerce ayakta kalmaktan yorulmuş kalabalığı canlandırmayı başarmıştır..
tabii böyle bir yarış için fazlasıyla bilgisizdik.. ve pek çok kişi (neredeyse herkes) orada güzel bir şov için bulunuyordu.. ben bu yarıştan beklediğimi aldığıma inanıyorum.. ancak, insanlar yarışan her uçağın aynı haraketleri yapmasından sıkılmış olacak ki, yarışın başlamasından yarım saat sonra arabalarına, evlerine yöneldiler.. bir de, orada yarışanlar sonuçta babamın oğlu değil ki destekliyeyim mantığı hakimdi topluluğa; kimisi
abd ordusunda yıllarca havacılık yapmış, savaşlarda yer almış falan filan.. bu yüzden insanların bir tarafı desteklemeye ihtiyacı vardı, onu da uçakların değişik renklerde olması sağladı.. sarı-lacivert uçak geldiğinde fenerliler alkış tutuyordu mesela..
*
bugün; sabahın erken saatlerinde kafalarında havacılık şapkaları, sırtlarında bilmem kaç kiloluk
üçayaklarıyla
olay yerine akın eden insanlara; haliç'in yemyeşil mikroplu sularına giren çocukların yarışı umursamamasına; yarışı izleyebilmek için
tırın, hatta inşaatı daha bitmemiş tek katlı
çelik yapının demirlerine tırmanan insanımıza şahit oldum.. bu görüntüleri uzun süre unutmayacağım..