belki ilginizi çeker
  1. · abdullah öcalan bulvarı
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · zongul ducks
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · dersim katliamı
  5. · kurban bayramı vahşeti
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · seksi fotoğrafları için tıklayınız
  9. · albüm sıçmak

recep tayyip erdoğan a 3 kuruş ceza  

1. http://www.haberler.com/...

başbakan recep tayyip erdoğan, 2000 yılında avustralya sbs radyosu’na verdiği demeçte teröristbaşı abdullah öcalan’a ’sayın’, şehit askerlere hitaben ise ’kelle’ dediği iddiasıyla, şehit ailelerince açılan manevi tazminat davasında suçlu bulundu. kartal 2.sulh hukuk mahkemesi, önceki gün verdiği kararında başbakanı 3 ykr tazminat ödemeye mahkûm etti.

aslında burada dikkat edilmesi gereken şehit ailelerince verilen mesaj. açılan tazminat davası 3 ykr istemiyle açılmış. davanın kazanılacağı da kesinmiş. daha fazla istenebilirken acaba neden 3 ykr diye düşünmek lazım.

(bkz: 3 kuruşluk adam değilsin)
    (algulumvergulum, 09.01.2008 12:23 ~ 12:24)
  2. (bkz: adam olana çok bile)
    (diazepam, 09.01.2008 12:36)
  3. haberin özeti şöyle:

"ankara anka
    yargıtay 3. hukuk dairesi, avustralya’da katıldığı radyo programında, terörist abdullah öcalan’a “sayın”, şehitlere de “kelle” diyen başbakan recep tayyip erdoğan hakkında verilen “üç kuruşluk” tazminat cezasını onadı"

öncesinde öfkeli beyanatlarıyla ceza almayacağını düşünen başbakan'a kısacası şu kapitalist motto hatırlatılmıştır:herkesin bir değeri var
    (metropolsalagi, 16.08.2008 09:30)
  4. (bkz: sakız al ordan)
    (dirensar, 16.08.2008 11:20)
  5. herkese değeri kadar ceza verilmeye başlandığının göstergesi olabilecek hadise.
    (antiasocial, 16.08.2008 12:55)
  6. davanın açılmasındaki amacın tayyip erdoğan'ın parasını almak değil yanlış bir laf ettiğini mahkemenin hakemliğinde ispat edip cümle aleme duyurmaktır. benzer tazminat davaları zaman zaman açılır, sembolik tazminatlar karşılığında haklının, haksızın resmen, kanunların hakemliğinde belirlenebilmesi için.
    (azwepsa, 16.08.2008 13:13)
  7. “şu olaya bak, üç kuruşluk manevi tazminat... ne demek bu? "türkiye cumhuriyeti başbakanını ben manevi tazminata mahkum ettirdim."olmaz böyle şey... hukuk, bu kadar zedelenmemeli, bu duruma getirilmemeli. eğer ben bir manevi tazminata mahkum edileceksem, bunun hakkı verilir, öyle mahkum edilir. ama ben de buna layık olduğumu kabul ederim. yoksa nefislerimizi tatmin için bu tür kararlar verilmez.” diye açıklama yapmıştır cezalı.

hukukun zedelenmesi yoktur ortada, adeletin yerini bulması vardır. eğer sen imralıdakine sayın diyorsan, onun başkanlığında bulunduğu örgüte karşı canını ortaya koyanlara kelle diyorsan ortada bir sorun vardır. ceza da burdandır, istek düşünülmüş konuşmaları olan türkiye cumhuriyeti başbakanıdır.

çok mudur bilemedim.

edit: bilmiyorum tamamını okuyor musunuz?!
    (6lti, 16.08.2008 13:14 ~ 18.08.2008 23:59)
  8. herkesin değerine göre ceza verilir.
    (drgırnatacı, 16.08.2008 13:52)
  9. dava 3 kuruşluk maddi tazminat istemiyle açıldığı için mahkeme de 3 kuruş ödemeye mahkum etmiştir fakat ceza sembolik 3 kuruşun gölgesinde kalacak gibi. yani 3 kuruş ya da 3 milyon dolar olmasının ne önemi var. ülkenin başbakanı şehit askerleri için söylediği sözlerden dolayı suçlu bulunmuş, ödeyeceği miktarı tartışmak gereksiz. ceza miktarından öte görülmesi gereken şeyler var.
    (peace sells and i m buying, 16.08.2008 13:57 ~ 14:12)
  10. rte ye bu mahkumiyet kararının verildiği mahkemenin hakimi hakkında, adalet bakanlığı şu ana kadar 2 kez sudan sebeblerle soruşturma açmıştır. demokrasiyi dillerinden düşürmeyen saygıdeğer iktidarımızın adalet ve demokrasi anlayışı budur işte.
    (aquila, 12.09.2008 21:44 ~ 13.09.2008 12:26)
  11. (bkz: davul bile dengi dengine)
    (bkz: üç kuruşluk adam)
    (karakter sınırını sonuna kadar kullanan genç insan, 03.08.2009 12:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil