gecekondulardan gelen oylar * sayesinde istanbul'u köşe bucak kuşatacak olan partinin * başkanıdır. mitingleri geçmişte olduğu gibi hala ses getirir ki gençlik sorar kendine "nereye cumhuriyet nereye?" diye..
bursları kesen ve üniversitelerin paralarına el koyarak mutlak otoriteyi artık üniversitelerdede sağlamış olan hükümetin başbakanı, akp'nin genel başkanı
haziran 2004 civarı hizmete girecek ve pendik-yalova arası seferler yapacak olan hızlı feribotun adı. isim babası gibi köşeli ve şekilsiz bir yapısı vardır.
türk milleti nasıl böyle bir insanı başbakan yapar diye defalarca düşünmeme neden olan günümüzün başbakanı.tayyip in geçmiş zamanlarda söylediği bir kaç söz aşağıda,bunun ötesinde birşey söylemeğe gerek yok.
ve işte tayyip den inciler:
*elhamdulillah şeriatçıyiz. (21.11.1994 milliyet)
*yılbaşına karşıyım. (19.12.1994 sabah)
*ben tekkeye değil dergaha gittim. (22.1.1997 gözcü)
*ata'ya saygi duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok. (12.5.1994hürriyet)
*10 kasım da yaygara kopartıldı. (14.11.1994 hürriyet)
*içki yasaklansin. (1.5.1996 hurriyet)
*istanbul u medine yapacağiz. (akis) * *butun okullar imam hatip yapılacak. (17.9.1994 cumhuriyet)
*ben istanbul un imamıyım. (8.1.1995 hürriyet)
*mayo reklami şehvet sömürüsüdur. (6.3.1996 hürriyet)
*milli piyango zulümdur. (29.9.1994 hürriyet)
*taksimdeki caminin temelini insallah atacağiz. (1.7.1994)
*cumhurbaskaninin imam hatipli olacagi gunler yakındir. (5.2.1996 akit)
*sarık operasyonu çok komik. (15.5.1995 sabah)
*yeşil (kaldirim rengi) medeniyettir. (25.6.1994)
*ben meclis'in dua ile acilmasindan yanayim. (8.1.1996 milliyet)
*imamlar da nikah kıysın. (9.5.1995 milliyet)
hürriyet gazetesi yazarının, 29 ekim 2002 tarihli köseyazısından
alıntıdır ;
"bugün size ülkemizi yönetmeye talip olan bir şahsin imzasiyla
gönderilen oğlunun nikáh davetiyesini belgeliyorum. şubat tarihinin
yanindakine bakınız! 29 zilkade 1421. bugün türkiye de böyle bir tarih
kullaniliyor mu? zilkade diye bir ay var mı? nedir zilkade? arabi ayların
on birincisi! 1421 diye yil var mı? yok! nedir o? arap takvimi! işte bu
tayyip ve ekibi, sizin oylariniza talip. türkiye'yi onlar kurtaracak!
içlerinden kimi atatürk e hakaretten hüküm giymis,kimi sivas katliamı
sanıklarının avukatlari, kimi yolsuzluktan, hırsızliktan yargılanıyor,
tayyip işe altınları borç aldığı (!) oglunun davetiyesinde 29 zilkade 1421 tarihini kullaniyor! hem de ''ben artik degiştim!!!'' dediği günlerden
sonra."
türk halkının sadece %35 desteğini almasına rağmen saçma seçim sistemimiz yüzünden sanki oyların %60'ını almış gibi tek başına iktidar olan akp'nin kendilerine göre karizmatik lideri.
devleti ecevitin artık paslanmış ellerinden, yüksek faizlerden, kararsız ekonomiden, ithal bakanlardan kurtaran insan. nedense sayın başbakanımız hakında atıp tutan insanların ekseriyesi, bu vatanı iyi tanımaktadırlar ve geri kalanlar hiçbirşeyden anlamamaktadırlar(!).
26 şubat 1954 doğumlu ve ahmet burak ve necmeddin bilal isimli iki erkek, esra ve sümeyye adında da iki kız çocuk babasıdır.
14 mart 2003 tarihinden itibaren başbakanlık görevini yürütmektedir.
not: 27.02.2007 aslında ben de zorlanıyorum da, vurun abalıya olmuyor...
not: 04.06.2007 "tam bağımsızlık" falan diyorduk ya.. hadi hayırlısı.
barolar birliği başkanı bu kişi hakkında "imam hatip mezunu bir başbakanı asla içime sindiremem" demiştir, gayet de haklıdır.5 milyarlık maaşı kendisine yetersiz bulur, sonra da 300 milyonluk asgari ücrete gıkını çıkarmaz.
kendisine duyulan genel nefrete bir türlü anlam veremediğim, fakat kişisel nedenler yüzünden hiç sevmediğim, herhangi bir başbakandan daha başarısız olmayan, hatta başbakanlık yapmış çoğu art niyetli insandan** daha başarılı delikanlı tripleri içindeki, çoğu konuşmasını bir başbakana hiç yakışmayan mahalle ağzıyla yapan ve fakat bu yolla belli bir kısmı çok etkileyen canlı.
hapishanede bol bol şiir kitabı okuduğunu düşündüğüm, dünümüz istanbul belediye başkanı günümüz başbakanı. başbakan olduktan sora çoluk çocuğunun talibi artmış, düğün masrafları uzun boyunu geçmiştir. tabi haliyle geçim sıkıntısı başgöstermeye başlamıştır sayın başbakanımızda