+filme gitmeden önceden gitmiş olanlar sağolsun 5 kere izlemiş kadar olmak.
+milletin sinemada en saçma espriye bile yarılırcasına güleceğine emin olmak.
recep ivediğin sana gelmesini istemen olabilir...
google video'dan tek part full olarak izlenebilecek olması da olabilir.
(bkz:
eyvah ne dedim lan ben)
(dna, 02.03.2008 18:21 ~ 18:21)
beni zerre ilgilendirmeyen sebepler. fakat afedersiniz ama özel isimlerin sonunda bulunan sert sessizler yumuşama yapmaz. dolayısıyla doğrusu recep ivedik e gitmeme sebepleridir.
illa ki sinemada izlenecek film değildir. bir
lord of the rings ya da bir
starwars olsa canımı yesin gider izlerim sinemada ki
recep ivediki de izlemişliğim, kendimle de çelişmişliğim var. lakin asıl söylemek istediğim bu film komik falan değil. aynı espiriler üzerinde dönüp durulmuş, izlenmeye başladıktan bir süre sonra bayma yeteneği kazanmış bir film.
zeki demirkubuz,
nuri bilge ceylan,
derviş zaim,
reha erdem filmlerine gitme sebeplerinden bağımsız olmayan sebeplerdir.
(baschar, 02.03.2008 18:33 ~ 18:33)
şahan gökbakar'ı sevmemek
zaten bütün esprileri fragmanda izledim özünü almışım işin, posasını ne yapayım düşüncesi olabilir. siz yine gidin ama belden aşağı esprisel sinema sektörünü farklı bişeyler yapmaya zorlamayın. çılgın dersane de ne muhteşem filmdi değil mi ama?
yurtdışında olmak..
etrafta herkesin bir anda recep ivedik'e dönüşmesi,
en sulu esprilerinin küçük büyük herkes tarafından sürekli yapılması,
giden kişilerin ota boka sürekli güldüğünü söyleyip sonradan pişman olmaları,
filmden çıkınca bi boka benzemiyodu ulen niye güldük ki o kadar sonucuna varmaları.
vs..
kadıköy reks sinemasının önünde film için kuyruğa girmiş olanların tipleri.
(marslan, 02.03.2008 19:26 ~ 19:26)
buna vereceğiniz vereceğiniz parayla size daha çok şey kazandıran filmler olması.
şahan gökbakar'ın kötü bir ata demirer taklidi olduğunu düşünmek.
(bkz:
akıl)
(bkz:
mantık)
ismin murat olması.
film durum komikliği üzerine işliyor belli ki... sadece yaratıklandırılmış yeni tip kent kırosu, zontası olaraktan... ivedik'in sarfettiği klişe espriler üzerine kurulu olduğu ve şahan'ın programlarını beğenen genç nesilce sinema formatında çokça izlensin diye yapıldığı belli olan bu filmin fragmanını izlemek filmle ilgili genel bir izlenim veriyor zaten... recep ivedik tiplemesi özellikle lombak tipi mizah dergilerinde gördüğümüz kahramanların derinliğine erişemiyor görünüyor... sinemasal bir değere ulaşamadığı aşikar, bir sorgulamalar alanı yaratamayan, güldürü üzerinden "yeni tip kentli bireye"(kente tutunamamış ve kendi kültürel taleplerini zorbaca elde etmeye çalışan aykırı tiplere) dair derin aykırılıkları görünür kılmaktan ziyade, salt replikleriyle bir parlayıp sönen ucuz ifadelere tutunan bu filmin iyi bir gişe yapması beklenebilir ama bu şu sıralar çekilen diğer "zoraki komik" filmlerin yanına eklenen bir diğeri olmaktan öteye gidemeyecektir.
kalitesizliğin dibine vurarak para kazanılmasına karşı olmak...
şahan gökbakar'ın filme yapılan eleştirileri kaile almamasının sebebi olarak gösterdiği gişe hasılatının bir parçası olmama isteği...
herkesin gittiği filme ben gitmem demek
türk sinemasının daha iyi yerlere gelebilmesi için kalitesiz yapımların ilgi görmemesi gerektiğine inanmak.
(billy, 07.03.2008 16:30)
şahan'ın ''pek bir şey beklemeyin, gidin gülün.'' demesi mesela. adam kendi ağzıyla söylüyor ne kadar özendiğini film için. bu yüzden, pek bir beklentim olmayan bir filmi de elbette emule ya da forumlardan beleşe indirebilirim. 22 inch lcd ekranımda da gülerim ben o filme -eğer güleceksem.
zamanın fazlasıyla kıymetli olması, öncelikli bir dolu aktivitenin sırada sabırsızlanması vs.
(heidi, 07.03.2008 16:48)
diğer insanlardan farklı olarak farklı mizah anlayışı , kalabalığı sevmeme, sıkış tıkış oturmaktan pek zevk almama, aykırı olma gibi özelliklere sahip olmak yeterli bence.
(jimmy, 07.03.2008 17:16)
15 yaş üstü olmak ve artık bambaşka bir mizah anlayışına sahip olmak yeterli bir sebep diye düşünüyorum. ayrıca alternatif sebeplerde sunulabilir. mesela sadece skeci beğenildiği için bunu film yaparak sırf para kazanmak amaçlı yapılmış bi iş olduğundan protesto amaçlı da gidilmeyebilir.
'koyım da tur at' gibi mizah anlayışını aşağılara çeken, sümkürük üzerine komedi inşa etmeye çalışarak güldürdüğünü sandığı insanları aslında tiksindiren yapımların türk sinemasını daha da aşağalamasına destek çıkmamaktır.daha önceleri adlarını bile duymadığımız hintli oyunculardan (-ki oyuncu olduklarını bile bilmiyorum) slumdog millionaire gibi bir yapım çıkartılabiliyorsa ve dünya sineması hindistan üzerine yoğunlaşıyorsa bu türk sinemasının utancıdır.ivedik ve arog gibi "yaptım, oldu" mantığıyla izleyecinin önüne konan, duygusuz, anlamsız ve ne idüğü belirsiz, film demeye bile bin şahit isteyen yapımların slumdog millionaire filminin bütçesinden daha yukarılarda olması türk izleyicisinin kandırıldığının, aptal yerine konduğunun belgesidir.bu tip filmlere gidip de aptallığı niye onaylıyayım ki.üzgünüm ama durum budur.