görseller
recep çetinrecep çetin

belki ilginizi çeker
  1. · benhur babaoğlu
  2. · ali eren beşerler
  3. · kazmalıkta sınır tanımayan futbolcular ekolü
  4. · defansın belkemiği
  5. · en karizmatik türk futbolcu
  6. · sabri sarıoğlu modern çağa açılan kapıdır
  7. · tekmeye kafa uzatan futbolcu
  8. · avrupa şampiyonası 1996 grup elemeleri
  9. · ali gültiken
  10. · sahalarda görmek istediğimiz hareketler
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · yaran diyaloglar
  4. · demokratik sol halk partisi
  5. · ibrahim üzülmez
  6. · öğretmenler günü
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · alkolsüz ve sigarasız sağlıklı yaşam
  9. · ismail uzmay

recep çetin  

sayfa  / 2
  1. isviçreye 50-55 metreden frikik golü atan eski defans oyuncusu.golü bilerek isteyerek hesaplayarak attığını söylemişti bu arada.
    (wise, 21.03.2004 03:41)
  2. beşiktaşın bir zamanlar fırtına gibi estiği metin-ali-feyyazlı kadrosunda defans oyuncusu olan milli takımda orta sahadan gol atma başarısını gösteren lakabı takoz olan futbolcu.
    (all of nothing, 21.03.2004 03:44)
  3. avrupa kupası macı sonrası hakeme elini uzatıp hakem elini sıkacakken elini cekip zıt erenköy tarzı hareket yapan namı-ı deger takoz
    (carmelo, 21.03.2004 12:30)
  4. kendi kalesine attığı muhteşem goller hala unutulmayan, takoz lakaplı "yakışıklı" diyemeyeceğimiz beşiktaşın eski futbolcusu.
    (crownguard, 19.04.2004 06:03)
  5. yıllarca beşiktaş forması giymiş , halk çocuğu olarak anılan , beşiktaşın emektar eski defans oyuncusu.
    (skuba, 19.04.2004 06:14)
  6. beşiktaş'ın efsane kadrosunun sağ beki ... avrupa kupası maçlarında rakip forvet oyuncuları onu geçtiğinde gol yediğimiz beşiktaş taraftarının en sempatik bulduğu oyunculardan biri ...
    (erdemetal, 22.08.2004 01:52)
  7. futbol hayatını istanbulspor'da bitiren futbolcu
    (stocky2001, 22.08.2004 18:46)
  8. isviçreye vakti zamanında orta sahadan attığı gol sonrası 'kalecinin ileri çıktığını gördüm ve kaleye bilerek ve de isteyerek şut çektim' - imkansız- diyen eski bjk li futbolcu.
    (pj7, 27.12.2004 23:54)
  9. (toumai, 29.04.2005 23:13)
  10. çok tipsiz olmasına rağmen* beşiktaş taraftarının gönlünde taht kurmuş sağ bek.
    (comandante, 10.05.2005 09:11)
  11. malmö maçında attığı bir göl vardır ki,akıllara zarar.
    (eden, 03.10.2005 23:24)
  12. futbol dünyasının şahin k'sıdır. bu bağlamda yüzlerce filmde oynamıştır. beşiktaş'ın 3 sene üstüste şampiyon olduğu dönemde bir cumhurbaşkanlığı kupası alırken "kupa almaktan da sıkıldık yaaaa" demiştir, neredeyse rahmetli turgut özal'in yüzüne.
    (gelirsemkal, 16.04.2006 00:20)
  13. sene 1993'tü. kupa galipleri kupası birinci turunda slovakya'nın kosice takımıyla deplasmanda oynuyorduk. hemen maçın başında sergen'in attığı golle 1-0 öne geçmişik. ama sonra hakem birbirinden saçma iki penaltı kararı verdi. ikisi de gol oldu ve 2-1 yenildik. maç bitmişti. moralim bozuktu. o sırada gözüm recep'e takıldı. koşarak hakemin yanına gidiyordu. allah ne verdiyse dalacak galiba diye geçirdim içimden. ama öyle olmadı. tokalaşmak istercesine hakeme elini uzattı. hakem de recep'in elini sıkmak için hamle yaptığında recep elini çekti ve mahalle aralarında "yandan gel" hareketi olarak bilinen harketi yaparak saçının yan tarafını okşadı. hakem şaşırmıştı. muhtemelen bu harketi ömründe ilk defa görüyordu. recep'in suratında muzur bir gülümseme vardı. muhtemelen bu harketi daha önce binlerce kere yapmıştı, ama hiç bu kadar randıman almamıştı. gülmüştüm ben de ekran başında. unutmuştum aldığımız 2-1'lik mağlubiyeti. zaten rövanşı da metin tekin*'in golleri ile 2-0 kazanmıştık.
    (bardij, 06.09.2006 15:26)
  14. kazmalıkta sınır tanımayan futbolcular ekolünün en önemli neferlerindendir. diğerleri mi;

(bkz: ali eren beşerler)
    (bkz: benhur babaoğlu)
    (bkz: fatih akyel)
    ...
    ..
    .
    (cocojambo, 09.07.2007 12:06)
  15. dünyanın kendi kalesine atılan en güzel golüne imza atmış eski beşiktaşlı futbolcudur. şimdilerde beşiktaş altyapısının genç takımlarından birinde teknik direktörlük yapmaktadır. takoz'dur kendileri.
    (dereotundannefretederim, 18.07.2007 01:17)
  16. beşiktaş pafta çalışmadan önce balatsporun teknik direktörlüğünü yapmış bjk li eski futbolcu
    (dgny, 18.07.2007 01:30)
  17. 56 defa a milli formayı giyerek, milli takımda en çok forma giymiş olan beşiktaşlı futbolcu unvanını elinde bulunduran, sakaryaspor altyapısından yetişmiş beşiktaşlı eski futbolcu.
    (neredesin soğuk kış, 18.07.2007 15:29 ~ 15:32)
  18. kendisinin lakabının neden takoz olduğuna dair rivayetler vardır.

kimisine göre kendisi adam geçer top geçmez tadında olduğu için,kimisi akıllara zarar verecek düzeyde kazma olmasından kaynaklanır...

fakat benim en sevdiğim rivayet şudur ki kendisi bir milli maç sırasında korner kullanımı için ileri çıkar.milli takımın gol aradığı dakikalardandır.korner tam penaltı noktasına recep'in önüne düşer.önü bomboştur.spiker heyecanlanır.

"receeeeeeppp?!!?"

recep önünde bulduğu topa o kadar sert ve yüksek vurur ki top tribünlerin bile dışına çıkar.spiker ise kendini tutamaz:

"takoz receeeeeeep,takooooooz" der ve durumu kurtarmak için özür dileyerek maç anlatımına devam eder..

pek gerçekci değil,diğer türlü elbet birisi rastlardıda internete aktarırdı ama diğerlerine göre kulağa daha hoş geliyor..
    (seperated ways, 29.09.2007 00:25 ~ 00:25)
  19. 8-0'lık gs-ankaragücü maçıyla ilgili olarak bjk tv'de yaptığı yorum, ekran başındaki bizleri bu diyarlardan almış ve uzaklara götürmüştür.
    o maç esnasında beşiktaş'ın da maçı vardır ve olaylar gelişir.

"30. dakka civarı taç kullanmaya gittim, çocuk topu verdi, 'abi boşa oynuyosunuz, gs 4 tane attı' dedi, 'neeee?!' dedim, tacı kullandım, çift daldım, kırmızıyı gördüm, çıktım."

ayrıca yine bjk tv'de anlattığına göre, kulüp tesislerine gelip antremanı izleyen efsane başkanımız süleyman seba, antremandan sonra futbolcularla el sıkışarak tanışır/muhabbet eder. sıra recep'e geldiğinde -ki bu recep çetin'in süleyman seba ile ilk muhabbetidir, seba, sakaryalı olduğunu söyler. recep'in yorumu manidardır. "sakarya'dan da adam çıkmaz ya..."

böyle bir insandır kendisi.
    (stockton to malone, 02.10.2007 06:26 ~ 27.02.2008 12:15)
  20. malmö maçında kendi kalesine attığı efsane golün ardından; "bi de kurtaracakmış gibi uçuyon" diye kaleci engin'e çıkışan emekli sağbek.
    (bardij, 04.11.2007 11:23)
  21. kaleci için,

- engin abi isterse tutardı.

demiş, orta sahadan bile gol atmış topçu. o gol içinde,

- topu aldım, allah'a güvendim vurdum, gol oldu.

demiştir.
    (315263, 04.11.2007 12:23)
  22. beşiktaş taraftarlarının maç esnasında rakip oyuncunun fani madida'ya sert girmesi sonucu ''recep uyuma madida'ya sahip çık'' şeklinde inönü stadını inletmesine vesile olmuş takoz lakaplı efsanevi sağ beki.takoz lakabıyla ilgili bir anı da şudur:

takım arkadaşlarından zeki'nin söylediğine göre,recep'e takoz denilmeye başlandığı dönemde,bir gazetede minibüs tekerinin altına yatıp, bir güzel sırıtıp bir takoz gibi poz vermiştir.zeki'nin bu nasıl poz allah belanı vermesin tadındaki lafları üzerine de,abi vallahi haberim olmadan çekmişler demiştir.

bir de gary lineker'e adım attırmadığı bir maçtan sonra lineker'in ''ne yapabilirdim ki dünyanın en çirkin adamını bana verdiler'' gibisinden bir sözü vardır ki okuduğum an ortadan ikiye yarılmışımdır.

ayrıca malmö'ye attığı unutulmaz ve bir o kadar harikulade gol için

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (jugador, 14.11.2007 16:10)
  23. beni ben yapan sadece beşiktaş'tır, beşiktaş'lı recep olmaktan onur duyarım diyerek vefanın en büyüğünü gösteren futbolu sert fakat kişiliği sade, hoşgörülü eski milli futbolcudur
    (hillside, 24.12.2007 00:19)
  24. futbol hayatında iki tane kaliteli golü olan defans oyuncusudur. birini uzaktan kaleye allah ne verdiyse şeklinde atmıştır ki bunu sonra ben bile bile yaptım canım demiştir diğerinide kendi kalesine röveşata çekerek yapmıştır ama güzel goldür yani fakat bu son gole isteyerek yapmadığını söylememiştir kafa karıştıran durum budur. ne oldu acaba dedirten bir durum olarak hafızalarda kalmıştır ya neyse.
    (mark denver, 24.12.2007 23:02)
  25. 1993 akdeniz olimpiyatlarında bir cezayirli futbolcuyu dövdüğünü adım gibi hatırlarım. sağlam yumruk atmış ortalık karışırken trabzonspor'dan tanıdık bir sima ünal karaman ve hami mandıralı ortamı yatıştırıyorlardı. bu adamın böyle daha çok efsane olayı vardı ama fırsat olunca yazarım artık.
    (dünyayı kurtaran adam, 08.01.2008 05:17)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil