görseller
real monstersreal monsters
real monsters 
belki ilginizi çeker
  1. · büyükler için olan çizgi filmler
  2. · gerçek canavarlar
  3. · monster
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  2. · 100 opera
  3. · ugg
  4. · prison brake
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · zongul ducks
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · stabil
  9. · sith

real monsters  

1. asıl adı "aaaah real monsters"tır lakin "a"nın ne kadar uzun olduğunu bilemiyorum. zamanın nickelodeon çizgi filmi idi. baş tiplemeler; ickis, krumm ve oblina olup bunlar canavar akademisinde insanları korkutma sanatı üzerine eğitim almaktadırlar. hocaları ise 4 ayaklı grumble'dır. canavarlar için insan korkutmak bir eğlencedir hatta bazen gurur meselesi. insanlar tarafından tanımlanmamak gibi bir ilkeleri vardır ayrıca. bu sebeple korkutmalar haricinde insanlarla fazla içli dışlı olmamaya özen gösterirler.

temel besin kaynakları çöptür. ot, bok, püssür, ne bulursa yer bunlar. özellikle böcekleri severler. lakin insanların besinlerini ve doğa elemanlarını yiyemezler. misal ickis bir kozalak yemenin faturasını ağaç olarak ödemiştir bir bölümde.

tiplere gelecek olursak;

ickis: (bana kalırsa) çizgi filmin yıldızı. tavşan kulaklı, bordo-kahverengi arası bir renkte olan bu canavar insanları büyüyerek korkutur. normal boyunun 10, bilemedin 15 misli kadar şişebilir. genelde diğer iki arkadaşının (krumm ve oblina) başını derde sokan da ickis'tir. babası oldukça meşhurdur ickis'in. öyle ki; derslerine konu olur arada bir, örnek canavar olarak.

oblina: şemsiye sopası şeklinde ve enine siyah beyaz çizgili bu kahramanımız dişi bir canavar olup takımın beyinliğini üstlenmiştir. ickis'in başlarına açtığı belaları kıvrak zekası ile hemen her zaman halleder. insanları korkutma taktiği ise ağzının içine elini sokup içinde ne varsa dışarı çıkarma işlemidir.

krumm: insan teni renginde, bir insan kafası büyüklüğünde olup gözlerini sürekli yukarıda duran ellerinde taşıyan bir canavardır. tek eliyle işi olduğu zamanlar iki gözünü de diğer eline almak suretiyle, eğer iki eli de lazım ise gözlerini ağzına almak suretiyle işini görür. hatta bir seferinde yanlışlıkla gözlerini yutmuştur bile. grubun safı olup kötülük gözetmeyen bir canavardır. insanları korkutma işlemini öncelikle o çok uzun olan koltuk altı kıllarının dibinden çıkardığı iğrenç kokuyu salarak ardından endamını göstermesi ile halleder.

grumble: korkutma hocası. 4 ayaklı olup bu ayaklarına kırmızı ve topuklu bayan ayakkabıları giyer. şiddetli ve sinirli bir kişiliği vardır. özellikle ickis'e takılır ve işlediği suçlara ceza olarak o çok sevdiği ayakkabılarından düzinelercesini temizletir veya snorch'a yollar onu. (snorch: ceza işlevi gören öküz gibi bir canavar. arıya benzeyen ispikçi bir ekürisi vardır bunun, adını hatırlayamadım şimdi). lakin tüm bunlara rağmen grumble için "iyi kalpli" diyebiliriz çünkü öğrenci canavarlarını koruyup kollayan da bir hocadır kendisi.

tüm bunlara ilaveten şunları söyleyebiliriz;
    - canavar akademisi şehir çöplüğünün altına kurulu olup en üstteki eski bir çamaşı makinesi ile giriş yapılan bir mekandır.
    - canavarlar şehire tuvalet yoluyla (kanalizasyon) gidip gelirler.
    - canavar ülkesinin para birimi ayak tırnakları olup, el tırnakları beş para etmez şeylerdir.
    - canavarların olduğunu bilen ve onları ifşa etmeye çalışan bir adam vardır (bunun da adını unuttum) ve canavarlar bir de bu herifle uğraşmak zorundadırlar.
    - "real monsters" gabor csupo tarafından canavarlardan korkan küçük çocuklarını canavarlara ısındırmak amacı ile yaratılmıştır.
    - burada yazılan hiçbir şey copy-paste değildir.
    (gxix, 24.12.2005 02:18)
  2. ilkokuldayken oblina adlı canavarına benzetilip bol bol dalga geçilmeme vesile olmuş, nickelodeon'ın müthiş eğlenceli çizgi filmi. hayır niye rahatsız oluyormuşum ki, süperdi oblina aslında.
    (carpe noctem, 18.06.2007 00:30)
  3. çoukluğumda en sevdiğim çizgi filmdi. millet şeker kız candy, heidi derken ben bunları izlerdim. hatta bir keresinde resim hocamız çizgi film karakterlerini çizmemizi istemişti. ben de bunları çizmiştim. ama nedense kimse bilememişti. ya ben çok çirkin çizmiştim yada bizim sınıf nickelodeondan bihaberdi.
    (premature bebek, 05.10.2007 19:08)
  4. orijinal adı aaahh!!! real monsters'dır.

çizgi filmin konusu; yeraltında yaşayan, hilkat garibesi olmak için tasarlanmış diri vücutlarıyla belli periyodlarda yeryüzüne çıkan, amaçları insanların ödünü kopartmak olan birtakım yeni yetme "canavar"lar ve bunların yer altında "canavar ilim irfan yuvası" denilebilecek okullarında öğretmenleriyle birlikte yer aldıkları maceralarından oluşuyordu. ayak tırnağına müthiş kıymet veren ucibik yaratıklar (sanırım onların kültürde ayak tırnağı para manasınaydı) yer altında aldıkları teorik eğitimi, yer yüzüne çıkarak kendilerinde bulunan özel "korkutma güçleri"yle pratiğe dökmekle yükümlüydüler. öğrencilerin gündelik hayattaki görüntüleri korkutma esnasındaki görüntülerinden farklıydı. böyle birtakım "kendi kendine tuvalete gidebilen araba kit" hesabı fantastik şeyler var demek ki işin içinde.

bu grubun içinde 3 çipil delikanlı vardı ki zaten hikayenin kahramanlarıydı onlardı. tanıyalım:

esas oğlan ıckis; bu beybiboy kırmızıya çalan pembe rengiyle başarısız ve gudubet bir tavşan görünümündeydi. korkutmak için yetisi normalde küççük olan gövdesini eşşek ölçü birimine kadar büyütebilmesiydi. biraz tutuk, çekingen, korkak bir cano'ydu ki sanırım tavşanlıktan kalan bahtsız mirasdı bu.

2. eleman dişi delikanlı oblina; bu seksileydi öle uzun ince bir çubuk görünümündeydi, en süper korkutma yetisi bundaydı zira bu abla eğilip bükülüp her istediği şekle girebiliyordu. canavarlar okulunun en başarılı öğrencilerinden biriydi aynı zamanda. ıckis başarısızlığa uğradığında onu yüreklendiren ve arkasını temizleyen de oblina olmuştur, böyleydi bu.

3. eleman dopdop yuvarlak krumm idi. bu şişko ve nefsine pek düşkün azcık seme bir canavar kardeşimizdi. gözleri external bir çift gözü vardı ellerinde taşıdığı, bunu görünce otomatikman tavana vuruyordun zaten fazlasına gerek yok... yine de koltuk altından çıkan kokular ile insanları kendinden geçiriyordu ara sıra.

ve benim en sevdiğim karakter... öğretmen, canavar prifesörü, korku avcısı kırmızı topuk ayakkabılarıyla tam bir testesteron timsali the gromble. bu beybi bizim 3 yeni yetmenin mektep hocası, sert, otoriter ve biraz sorunlu bir cinsel hayatı var. gerçekten iddialı bir karakterdi bir çizgifilm için.

şimdilik böyle, unutmadan söyleyeyim bu çizgifilmin seslendirmesi gerçekten çok ama çok başarılıydı. imkanınız olursa da türkçesinden izleyebilirseniz her karakter için aynısını düşüneceğinize eminim.
    (sofist tepen sokrates, 16.03.2009 14:41)
  5. (bkz: gerçek canavarlar)
    (sofist tepen sokrates, 16.03.2009 14:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil