|
|
- estetik olarak güzel olan ancak saçı bok içerisinde bırakan saç modeli.kafanızı sıfıra vurdurmadan kurtulamıyosunuz.
- yaptırmak ya da yaptırmamak işte bütün mesele bu...
- (bkz: dreadlock)
- ne hikmetse dişilerin erkekte görmekten hoşlandığı saç şekli.
- (bkz: rhasta)
(dlord, 07.03.2006 11:49)
- zamanında belime gelen saçlarımı yaptırmak isterken indirimli olarak 350 (yazıyla: üçyüzelli) ytl istendiği için yapamadığım şey. sonra da sıkıldım,kısalttım biraz.
- yurtdışında dreadlock olarak bilinen saç türü.geçenlerde bir yılı aşkın süredir bulunan rastlarımı kestirirken sanki organlarım kesiliyor hissi vermiştir.balmumuyla yapılan yada doğal rasta diye bilinen iki çeşiti vardır.balmumuyla yapılan daha rahat yıkanır,fakat az da yıkansa en makbul görüneni balmumu kullanmadan yapılan doğal rastadır.
- aynı zamanda etiyopya kralı haile selasiye'nin taç giyemeden önceki adı olan ras tafari den gelen ve jamaika da ortaya çıkan rastafaricilik akımına mensup kimselere de bu ad verilir.
(bkz: rastafari)
- kuaför bir arkadaş ile oturulurken konuşulan başlıca konulardandır..rasta nedir, nasıl yapılır, zararları nelerdir, yaptırılsa etkisi ne kadar sürer, yıkanınca bozulur mu vesaire...
evet efendim.. sizler için sordum ne menem bir şeymiş bu rasta diye;
rasta yapmak için asıl kullanılan malzeme balmumu değilmiş mesela, balmumu rastanın toparlanmasında kullanılıyormuş.....
el ve tarak yardımı ilen backcomb yaparaktan yapılıyormuş rasta..
kalın, ince, gerçek ve sahte rasta diye bölümlere ayrılıyormuş.. fiyatları 75 ve 125 ytl arasında değişiyormuş...
rasta yaptırınca saçların uzaması bir süreliğine duruyor, sonra tekrardan saç uzamaya başlıyormuş..
ayrıca yıkanmaması tavsiye ediliyor...ayrıca yıkansa bile saç temizlenemiyormuş..sadece dipleri ve üstü temizleniyor; saç su geçirmeyen bir yapıda olduğu için içleri kuru kalıyor ve saç kokuşuyormuş..böyle durumlarda saça parfüm ve benzeri tarzda şeylerin sıkılması da tavsiye edilenler arasında..gür bir saçtan 90 adet rasta çıkabiliyormuş...rasta sayısı saçın gürlüğüne göre değişiyormuş..
gerçek rastadan ancak saçları kestirerek kurtulabiliyormuşsunuz...
işte ben bu bilgileri edindikten sonra hayranlık duyduğum rastalı saçlara tiksinti ile yaklaşmaya başladım...
rasta yaptıracak kişi şahıslara burdan sesleniyorum ;
aman gözünüzü seveyim iyi düşünün..!
- (bkz: saçlar rasta kızlar hasta)
(venom, 11.07.2007 12:00)
- bitli turist modeli.
- saçıma sıçmadan gayet kendi kendime kıvıra döndüre rahatlıkla yapabildiğim güzel oluşum. gerçeği kadar düz durmasa da gayet hoş oluyor. kalın telli ve dalgalı saçınız varsa kalıcı olması gayet kolay. sprey yardımcınız olsun.
edit: o zaman düzleştirici hayaliyle yaşayan tam bir kaybedendim. artık dümdüz oluyor.
- adam gibi bakım yapıldığında kokması gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığı saç modeli. 6 senedir rastalı saçlara sahip arkadaşlarımdan gördüğüm(ve onların da söylediği) kadarıyla, rastanın kokmasının tek sebebi rasta sahibi kişinin düzgün yıkamayıp bakımı sallaması. gayet kokladım da adamın saçlarını, tertemiz mis gibi bakıyor adam senelerdir. demek ki neymiş, kokan rasta yokmuş, pis adam varmış. kaldı ki rastayı her gün değil haftada 3 falan yıkamak gerekiyor. saçların yağlanıp kokmasına gelince, o kafa derisindeki yağı "saç dipleri" üretir, saç teli değil. azıcık okuyup öğrenip sonra yorum yapmakta fayda var diye düşünüyorum.
- toplum arasında saç şekli olarak bbilinir fakat rasta bir dinin ismidir.o bilinen saç şekli ise dreadlockdır
- saç modeli yada din ismi falan değildir efenim rasta... rastafarian dinine mensup zatlara verilen isimdir. bob marley, peter tosh gibi habeşistan menşeli abiler rasta olarak adlandırılırlar. jah isimli bir tanrıya taparlar. jameika'dan habeşistan'a (yani etiopya) cümbür cemaat geri döneceklerine inanırlar. ot içmeyi bir ibadet kabul ettikleri de doğrudur.
saç modeli dreadlock olarak adlandırılır ki bizim bilgisiz gençlerimizin işin felsefesinden zerre anlamadan kafalarına "rasta beresi" aksesuarıyla birlikte birkaç günlüğüne monte ettirdikleri karaktersiz modelle ilgisi alakası dahi yoktur.
|