estetik olarak güzel olan ancak saçı bok içerisinde bırakan saç modeli.kafanızı sıfıra vurdurmadan kurtulamıyosunuz.
ne hikmetse dişilerin erkekte görmekten hoşlandığı saç şekli.
(dlord, 07.03.2006 11:49)
zamanında belime gelen saçlarımı yaptırmak isterken indirimli olarak 350 (yazıyla: üçyüzelli) ytl istendiği için yapamadığım şey. sonra da sıkıldım,kısalttım biraz.
yurtdışında dreadlock olarak bilinen saç türü.geçenlerde bir yılı aşkın süredir bulunan rastlarımı kestirirken sanki organlarım kesiliyor hissi vermiştir.balmumuyla yapılan yada doğal rasta diye bilinen iki çeşiti vardır.balmumuyla yapılan daha rahat yıkanır,fakat az da yıkansa en makbul görüneni balmumu kullanmadan yapılan doğal rastadır.
aynı zamanda etiyopya kralı haile selasiye'nin taç giyemeden önceki adı olan ras tafari den gelen ve jamaika da ortaya çıkan rastafaricilik akımına mensup kimselere de bu ad verilir.
(bkz:
rastafari)
(venom, 11.07.2007 12:00)
bitli turist modeli.
saçıma sıçmadan gayet kendi kendime kıvıra döndüre rahatlıkla yapabildiğim güzel oluşum. gerçeği kadar düz durmasa da gayet hoş oluyor. kalın telli ve dalgalı saçınız varsa kalıcı olması gayet kolay. sprey yardımcınız olsun.
edit: o zaman düzleştirici hayaliyle yaşayan
tam bir kaybedendim. artık dümdüz oluyor.
adam gibi bakım yapıldığında kokması gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığı saç modeli. 6 senedir rastalı saçlara sahip arkadaşlarımdan gördüğüm(ve onların da söylediği) kadarıyla, rastanın kokmasının tek sebebi rasta sahibi kişinin düzgün yıkamayıp bakımı sallaması. gayet kokladım da adamın saçlarını, tertemiz mis gibi bakıyor adam senelerdir. demek ki neymiş, kokan rasta yokmuş, pis adam varmış. kaldı ki rastayı her gün değil haftada 3 falan yıkamak gerekiyor. saçların yağlanıp kokmasına gelince, o kafa derisindeki yağı "saç dipleri" üretir, saç teli değil. azıcık okuyup öğrenip sonra yorum yapmakta fayda var diye düşünüyorum.
toplum arasında saç şekli olarak bbilinir fakat rasta bir dinin ismidir.o bilinen saç şekli ise
dreadlockdır
saç modeli yada din ismi falan değildir efenim rasta... rastafarian dinine mensup zatlara verilen isimdir. bob marley, peter tosh gibi habeşistan menşeli abiler rasta olarak adlandırılırlar. jah isimli bir tanrıya taparlar. jameika'dan habeşistan'a (yani etiopya) cümbür cemaat geri döneceklerine inanırlar. ot içmeyi bir ibadet kabul ettikleri de doğrudur.
saç modeli dreadlock olarak adlandırılır ki bizim bilgisiz gençlerimizin işin felsefesinden zerre anlamadan kafalarına "rasta beresi" aksesuarıyla birlikte birkaç günlüğüne monte ettirdikleri karaktersiz modelle ilgisi alakası dahi yoktur.
erkeklerde pek bir güzel duran yapımı zor,acılı ve zahmetli saç şekli.gerçek ve geçici olarak ikiye ayrılıyor gerçek rasta balmumuyla ve tığ yardımıyla saçların hercümerç edilmesiyle yapılıyor diğeri kuaförlerin becerisiyle.yaptıranlardan bakımı zor diye duydum.biraz pis gezme ihtimaliniz var hatta rahmetli bob marley öldüğünde rastalı saçlarından 55 tane farklı böcek türü çıktığınıda duymuştum.
(bkz:
ben onların yalancısıyım)
bir de felsefesi vardır rastafarianizm adında. din boyuntundadır kimilerine göre, 1930 larda jamaika da ortaya çıkmıştır.beyaz ırkı yerin dibine sokup siyah ırkın üstünlüğüne savunur, zion olarak adlandırdıkları etiopya ya toplanmayı amaçlarlar. tanrılarının adı "jah"tır. sarı yeşil ve kırmızı kutsal renkleridir. kutsal günlerinden biri bob marleyin in doğum günüdür, ibadetleri ot içmektir.
bazı rastamanlar: bob marley, p.o.d. grubu, matisyahu...
dipleri sağlam bağlanmadığı takdirde,kopup elde kalan saç tipi.hoştur,güzeldir ve havalıdır ama saçlarınız çok dökülüyorsa denemeyin.
anders friden gibi olursunuz vallaha...