görseller
raskolnikov 

belki ilginizi çeker
  1. · rodion romanovic raskolnikov
  2. · existentialism
  3. · suç ve ceza
  4. · dost dost diye dostoyevski ye sarıldım
  5. · rodion romanovich raskolnikov
  6. · roman kahramanlarına mektup yazmak
  7. · alt yazı çevirmenlerinin arasına nifak sokmak
  8. · yaşlı bir nineye yumruk atmak
  9. · prestupleniye i nakazaniye
  10. · aşık olunan roman karakterleri
gündem
  1. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · türkçeyi rezil eden sözcükler
  9. · dolapdere big gang

raskolnikov  

sayfa  / 2
  1. dostoyevski'nin suç ve cezası'nın suçlusu. parasızlık döneminde bir tefeci kadını ve onun masum** kardeşini öldürmüştür. sonra pişman olur... kardeşi memleketinde en uyuz olduğu adamla sözlenir. razumihin diye bi kankası vardır...
    (azwepsa, 06.11.2004 11:52 ~ 28.11.2005 09:30)
  2. o kanka da sürekli yemek yemeyle kafayı bozmuş sinir bozucu bi adamdır ayrıca *
    (atsuo kawamura, 06.11.2004 12:35)
  3. acımasız bir katildi aslında; biraz daha katı düşünecek olursak hiç bir insancıl yönü yoktu kadınları öldürmesinin ve tüm bunlara rağmen ona nerdeyse aşık olabilmem kitabın işte büyüleyici tarafı belki de. başka bir deyişle yazarın üslubu bi katili kahraman yaptı.
    (viola, 06.11.2004 17:29)
  4. rodion romanovic raskolnikov,romanda annesi bazen ona rodya olarak da seslenirdi.
    (şapkalı a, 27.11.2005 19:03)
  5. ben, sen, o herkes aslında raskolnikov...
    (fakespeare, 11.05.2006 19:12)
  6. din konusunda bana uzun bir mesaj atmış olup, hala cevap atacak zaman bulamadığım yazar, umarım zamanım olur da, bu güzel tartışmaya kaldığımız yerden devam ederiz.
    (müyendis, 11.05.2006 21:05)
  7. dostoyevski'nin suç ve ceza romanındaki karakterine ne kadar saygı duyuyorsam, bu yazarın sözlük de yazdıklarını okuduğumda da aynı saygıyı duyuyorum.
    (hansvoralberg, 27.05.2006 17:36)
  8. divxplanet.com'dan bolca indirdiğim altyazıların çevirmeni.ellerine sağlık deme fırsatını yakaladığım için de ayrıca mutluyum.
    (guanoapes, 31.05.2006 23:13)
  9. rusça "bölünmüşlük" anlamına gelen raskolnik sözcüğünden türemiş bir kelimedir. dostoyevski'nin suç ve ceza romanının ana kahramanı raskolnikov'un kişiliği de bu kelimenin barındırdığı anlama uygundur.
    (sunflower, 28.08.2006 14:47)
  10. ayrıca divxplanet'ta lost çevirisi yapan lostun 4 atlısı grubundan birinin kullandığı nick.
    (mosquito hunter, 07.12.2006 22:44 ~ 17.11.2009 21:11)
  11. lostumun alt yazıları için teşekkür etmek istediğim insan. okur belki ne bileyim.

suç ve ceza'nın raskolnikov'unu tasvir edebilecek kelime haznesine ve yazım yeteneğine sahip olduğumu düşünmüyorum. yorum yapmak aşıyor beni sanırım. okuyunuz; çelişkilerini ,çatışmalarını, psikolojisini görünüz hatta yaşayınız.
    (ichgeheindaskino, 27.04.2007 20:47)
  12. varlığımın tek nedeni. o olmasaydı benim de nickim olmazdı.

hayatımda iki kez okuduğum tek roman suç ve ceza'dır. çünkü kitabın başkahramanı olan raskolnikov'la empati kuramamak elde değildir. tarihe damgasını vurmuş bir çok kahraman olabilir hamlet'ten, tartuffe'ye, çiçikov'dan, pavel'e, lear'a, santiago nasar'a, gregor samsa'ya kadar ama hiç biri raskolnikov kadar derin dile getirilememiştir.

raskolnikov'un kişilik analizi yapacak kadar dramaturjik bir birikim bende ne yazık ki yok. ama hatırladığım kadarıyla raskolnikov'un 3 farklı duygu yapısını yaşadığını söyleyebiliriz roman boyunca.

birincisi yahudi kızkardeşleri öldürdüğü ana kadar ki sefalet dünyası, ikincisi, kadınları öldürdükten sonra otel odasında geçirdiği gecelerce içine biraz daha girdiği varoloşçu felsefe ve en sonuna erdemin ve dürüstlüğün galip gelip işlediği cinayetleri itraf etmesi.
    (rodion romanoviç raskolnikov, 25.06.2007 15:53)
  13. rodion romanovic raskolnikov tam adı olan karakter.
    (ernie, 09.07.2007 11:27)
  14. kokuşmuş düzenin kurbanı, dostoyevski'nin başarılı romanı suç ve ceza'nin kahramanı.
    (gülüsevdimdikenibattı, 23.07.2007 17:08 ~ 17:57)
  15. öldürmenin aslında ne kadar olağan olduğunu anladığım roman karakteri. mühim olan neden öldürdüğü değildi raskolnikov'un, öldürdükten sonra neden vicdan azabı çektiği idi. raskolnikov'u diğer katillerden ayıran ve ona acımamızı sağlayan da buydu.
    (kırmızı kalem, 18.11.2007 19:11)
  16. "elbette, bütün genç insanlar gibi, ben de elimden geldiğince mutsuz olmaya çalışıyordum; hamlet le raskolnikov arası biri olmaya çabalıyordum, sizin anlayacağınız."

borges
    (ahmak ı hayal, 18.11.2007 19:14)
  17. en tanınmış kitap kahramanıdır.
    (tatlı kavanozu, 31.12.2007 05:41)
  18. suç ve ceza deyincedostoyevskiden sora akla ilk gelen isim. yıllardır okunan bir klasiğin baş kahramanı. kitabı okurken; içinde yaşadığı heyecan ve hayal kırıklıklarını ruhunuzda hissettiğiniz, sanki hiçbir zaman çözüme ulaşamayacak olaylar zincirinin içindeki, aslında hepmizin içinde olan dengesiz ve bunalımlı yanımız.
    (karamelize ekmek, 21.02.2008 02:35)
  19. düşünceyi eyleme geçirme aşamasını özetleyen roman karakteri. sancıların adamı.
    (emekli organel, 25.08.2008 19:25 ~ 19:26)
  20. insana verdiği şey, tyler durden ile aynı şey olan kişi. hepimizin hep olmak istediği, asla olamadığı adam... kafamızda şiddetle ilintili ne kadar fikir varsa bunlara sahip, daha fenası icraata geçebilecek cesarete sahip, bizim yerimize insan öldüren, öfkemizi kusan, şiddete duyduğumuz şehveti felsefi bir tabana oturtup meşrulaştıran, olayı şiddetten alıp başka bir yöne götüren ve bunu edebi beklentilerimize değil, hislerimize hitab ederek can alıcı bir şekilde yapan karakter.

bir yönüyle grace margaret mulligan(dogville, nicole kidman)'a da benzeyen kahramandır. grace'in tom'u öldürüşünü haklı bulabiliyor insan...

bunu barda filmiyle serdar akar da yapmak istediyse de olmamıştır.
    (wfnietzsche, 15.04.2009 00:39)
  21. adamımdır. yani suç ve caza nınkinden bahsediyorum. daha pek tanıyamadım ama paranoyası baya iyi geldi bana. hasta ruhları seviyorum ben.
    (idiot, 27.04.2009 23:05)
  22. "(bkz: eğer tanrı varsa bütün suçum ona aittir, eğer tanrı yoksa zaten her suçu işlemekte özgürüz)" diyebilen biridir, benim için bir kitap kahramanı değil bir sırdaştır aslında
    (director, 07.06.2009 16:07)
  23. edebiyat aleminin en unutulmazıdır. başbuğdur bir yerde.

içine kapanıktır, asık suratlıdır, kendini beğenmiştir, gururludur. yüce gönüllü, iyi yüreklidir. duygularını belli etmeyi sevmez. yüreğindekileri sözcüklerle dışa vurmaktansa kabalık etmeyi, acımasız davranmayı yeğler. sözcüğün tam anlamıyla soğuk, bir insanın olamayacağı kadar duygusuzdur. iki kişiliği vardır sanki. sırayla biri öne çıkar, sonra öteki. kimi zaman ağzını bıçak açmaz! hiç zamanı yoktur, her şeyden rahatsız olur. oysa bütün gün boş boş, elini bir şeye sürmeden yatar. şaka yapmayı sevmez. ince zekasının olmadığından değildir bu. sanki böyle boş şeylerle uğraşacak zamanı yoktur da ondan. söyleneni dinlemez. herkesin o anda ilgi duyduğu bir şeyle kesinlikle ilgilenmez. korkunç derecede büyük görür kendini. sanırım bunda biraz hakkı da yok değildir.
    (marjane und eudaimonia, 14.08.2009 12:16 ~ 12:17)
  24. her erkeğin kendinden bir şeyler bulduğu adam.. kısaca rodya..
    (kowalski, 14.11.2009 00:55)
  25. inceden deli , suç ve ceza karakteri.çok güzel bayılır kendileri.karakolda , yolda , evde , kızınca...
    (way truth n life, 14.11.2009 00:58)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil