21 mayıs 2012 pazartesi
günün başlıkları: 1014 tane
günün başlıkları: 1014 tane
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·faiz haramdır (5)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·sayın öcalan (4)
- ·aşk (5)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·rusya (2)
- ·
- ·yasal tefecilik (4)
- ·
- ·
- ·the prestige (3)
- ·
- ·
- ·fun (2)
- ·
- ·götüm ağrıdı (5)
- ·
- ·
- ·sevgili (3)
- ·
- ·rafael nadal (3)
- ·
- ·game of thrones (3)
- ·
- ·wondrous (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
belki ilginizi çeker
rasim öztekin
- yıllar önce televizyonlarda parodilerden oluşan programlarda ve sitcomlarda oynamış, sonradan kaybolmuş komedyen. goradaki bob marley faruk karakteriyle geri dönmüştür.
- boş gezenin boş kalfası dizisinde yıllar önce ferhan şensoyla çok iyi işler yapan başarılı oyuncu.
- (bkz: şans kapıyı kırınca)
(bkz: hose ricardo) - arabesk filminde şener şen'le aynı hastane odasını paylaşan hasta rolündeydi.şener şen'in devamlı olarak terkedildim şarkısını söylemesinden dolayı sapıtıyordu.
- ortaoyuncular bünyesinde iyi işler yapmış galatasaray lisesi mezunu tiyatro sanatçısıdır.
- beni en cok gülduren kişilerden biri...ortaoyuncuların tüm oyunlarına önce rasim öztekin sonra da ferhan şensoy'u çok sevdiğim için giderdim. türkiye'nin en iyi komedi oyuncusu,ayvalik'ta takılır.
- sinemada ya da televizyonda başrolde görsem muhtemelen garipseyeceğim oyuncu. en iyi yardımcı oyuncu.
- pardon filmiyle gönlümde taht kurmuş oyuncudur.muzo'dur.
- hırsız polis'teki fesat komiserden sonra, karşımıza sürmeli olarak çıkmış oyuncu.
jestiyle, mimiğiyle, edasıyla, tonlamasıyla oyunculuğun ne olduğunu ispatlayan yetenek. - (bkz: sürmeli)
(bkz: bendeki göt hiçbirinizde yok) - ne zaman görsem bana ferhan şensoy'u hatırlatan,bünyesinde hatsafhada kütür kütür kültür barındıran harbici tiyatrocu.
- güldürmeyi bilen, yaratıcı, kaliteli oyuncunun birebir hali; nefes alanı.
- yoğun bakıma kaldırılmış usta oyuncu
- (bkz: bob marley faruk)
- beyazperdeye en çok yakışan insanlardandır. her rolun adamıdır. aklımda en çok da kabadayı'daki haliyle kalmıştır. eğer birine oyuncu diyeceksek eğer, bakışlarıyla bile oynayabilmelidir.
- ferhan şensoy'la birlikte yıllardır tiyatro sahnelerini aşındıran harikulade yetenektir.
(bkz: ortaoyuncular)
yeni dönem dallarından kabare tipi eğlencelik oyunlarda da bulunan, her tipe bürünebilen ve maşallah denilesi hamur gibi oyuncudur.
sahnedeki tiplemelerini kimse hatırlamaz veya zaten izlememiştir tiyatro sevdalısı olmayan ancak bu abinin ne kadar renkli olduğu birkaç filminden sonra da ortaya çıkar.
hastası olduğum bir filmi için;
(bkz: pardon) - (bkz: rabbim bana siyami ersek dedi)
- (bkz: pelin öztekin)
- "geniş aile" dizisinin fragmanlarında görülmüş üstad.
yalnız kendisi bayağı süzgün görülmüştür. belirli bir diyet olayıyla, bilinçli yapıldıysa ne ala; fakat allah korusun bir hastalıktan dolayı olduysa ben bob marley faruk'un tombul halini 10 kere tercih ederim bu süzgün duruma.
edit: suskunvegeveze arkadaşımızın verdiği bilgiye göre, üstad ciddi bir hastalık atlatmış.
(bkz: geçmiş olsun) - her izlenildiğinde akla kabadayıfilmindeki efemine bi karakteri canlandırdığı şu efsanevi diyaloğu akla getiren kaliteli oyuncu.
sürmeli : nafile uğraşma, aslanım. senin sertliğin bana sökmez. niye biliyor musun ?
devran : niye ?
sürmeli : bendeki g.t hiçbirinizde yok da ondan. - ayrıca şöyle bir diyalogla da hafızalara kazınmıştır;
- niye 10 tane simit istiyorsun? siz yemeyecek misiniz? - arabesk filmi bittiğinde, bitiş jeneriğinde rasim üstekin diye bir isim gördüm dün. bu, muhtemelen "rasim öztekin" dedim sonra. söylemesi, yazdırması, akılda kalıcılığı kolay olsun diye acaba soyadını değiştirdi mi ki üstad diye düşünüyordum.
an itibariyle de derya baykal'ın programında gülmekten yerlere yatmamı sağlamış canım oyuncu.
güldüğüm kısımlarından birini aktarmak isterim:
derya baykal, bir oyun için ferhan şensoy ve rasim öztekin'e örgü örmeyi öğretmiş.
oyunda örgü örmüşler bunlar.
rasim öztekin: "en kolayını öğretmiştin sen bana" dedi.. "ama, replik ezberlemek gibi bir şeydi o. oyun bitince örgü örmeyi de unuttum."
derya baykal: - dur bak, yine en kolayını öğretiyorum, ipi şuradan geçirip şuradan ilmek atıyorsun.
rasim öztekin: - ben o zaman hem bunu yapıp hem oyunu mu oynuyormuşum yav? vay anasını! *
ve, artık acıktığını da dile getirmiştir usta:
- somut şeylere gelelim artık! yapılsın ve yensin!!
(bkz: gülmekten ölmek) - günlük hayatta kullandığımız sözlerin inglizcelerini yazarak dikkatimi çekmiş kişilik.
(bkz: clean family girl)
(bkz: muzo) - aynı zamanda iyi de bir davulcudur. bir ara trt'de drum dürüm diye şov programı vardı hatta.
- 52.uluslarası nasreddin hoca anma ve mizah günleri'nde temsili nasreddin hocadır kendisi.