gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · öğretmenler günü
  5. · disko kralı
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · r leri söyleyememek
  9. · köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek

ramazanda tv de olan değişiklikler  

1. #abuk arap filmleri (yeşil çam kıvamında dini ögelerle süslenmiş ve tabi ki ultra saçma)
    #hurma fiyatları, bir memurun orucunu 3465 farklı yiyecekle açamamasının ne kadar kötü olduğunun vurgulanması
    #diş fırçalarsam, sevgilime oral seks yaparsam oruç bozulur mu temalı konular içeren programların yayınlanması
    # iftar saatlerinde papua yeni gine için iftar vakti temalı 1.5 saatlik zaman doldurmacaları
    #cami minareli ramazan özel reklamları
    (kolektivist kedi koleksiyoncusu, 04.10.2007 07:34)
  2. sene boyunca gerek sabah gerek akşam geneli islamla hiç ama hiç bağdaşmayan, saçma sapan programlar hazırlayan televizyon kanallarının bir nevi günah çıkarma ayini.
    (sheakspoor, 04.10.2007 08:18 ~ 08:23)
  3. bundan sonra sık sık rastlanılacağını düşündürten değişikliktir. basının ılımlı islam çığırtkanlığı yapmak için iyi bir zamanlamaya denk gelmiş 11 ayın sultanı bittikten sonra türban konusu iyice kızıştırılıp halkın önüne sunulacaktır. eskiden televizyonda başıörtülü birini görmek nadir başa gelen bir durumdu. hatta bir arkadaşla geçen sohbette aynen şunlar yaşanmıştır:

-abi yazık değil mi o başıörtülü kadına. tek başına koymuşlar. beş tane başı açık kadına çemkiriyor. nasıl savunacak kendini?

+merak etme abi en geç 3 vakte kadar çoğunluğu alacak seninkiler.
    (abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyzkızlargeveze, 04.10.2007 08:28)
  4. özellikle reklamlarda değişiklikler olur. ramazan temalı, davullu zurnalı, karagözlü hacivatlı reklamlardan fenalık gelir. ha bir de fasıl şarklılarının firma bestesiyle söylendiği reklamlar vardır ki anlatılmaz, yaşanır. son günlerde yavaş yavaş bayram temalı reklamlar göürlmeye başlanmıştır.
    (floydian, 04.10.2007 08:39)
  5. çiçekler daha hızlı açar.
    (bilgez, 04.10.2007 09:05)
  6. çağrı, rabia tarzı filmlerin yanı sıra, yemek programlarının sayısı artar. dansözler kapalı kıyafetler giyer. türk tasavvuf musiki heyeti kudüm eşliğinde ilahiler icra eder trt'de. ünlülerle sohbet edilen çeşitli stüdyo programlarında daha dün popçu olmuş gencecik arkadaşa "eski ramazanların tadını bulabiliyor musunuz?" şeklinde abuk sorular sorulur. genç arkadaş da "eeee, ehem..şey evet mendil mi oluyordu ne, bir de lokum galiba? karagöz olabilir mi acaba??? aaa olmadı mı? ayakkabımı yastığımın altına koyardım???neyse eeeee..kem küm..evet özetle bulamıyorum eski ramazanların tadını." diye tamamen sağdan soldan duyduğu ve yaşı gereği çok hatırlayamayacağı hiç olmayan anıları anlatmaya başlar. ikbal denen hatun kişi çıkıp "canım dinim" temalı şiiri okur. nedendir bilmem tüm bunlar çok ama çok suni gelmektedir, sanki ramazan'da yapılan programlar biraz zorlama mıdır ne? bilemiyorum tabii. ha bir de reklam mevzuu var ki buna deyinmek bile istemiyorum. özellikle de cola turka reklamlarına...
    (abdurrahmanshowtv, 04.10.2007 09:15 ~ 09:16)
  7. münafıklık alametidir.
    ne mal olduğu belli olan televizyon kanalları müslümanmış gibi yaparak

- tamam biz müslümanca yaşamıyoruz ama halkın bu dönemdeki talebini karşılıyoruz

mealinde bir cevap vererek bu münafıklık durumlarından da kurtulmayı başarabiliyorlar pekala. yani kapitalizmin müslümanlığa galebe çalması durumu oluşuyor en acınası tarafından.

müslümansı görüntüleri safiyane olsa yine de iyi. her türlü estetikten uzak yayınlarıyla müslümanlığı da saçma sapan yanlışlarla bezeyip sunuyorlar ki aman gölge etme başka ihsan istemez diyesi geliyor insanın ama bırakırlar mı, ramazan bu; kar marjı yüksek bi zımbırtı
    (gomünüst, 04.10.2007 09:16)
  8. dansözlerin daha kapalı kıyafetler giymesi
    (sodyum, 04.10.2007 10:41)
  9. tüm yıl boyunca yaşayıp yaşamadığından bile haberimiz olmayan nurhan damcıoğlu görünüverir...
    (steinmetz, 26.12.2007 10:30)
  10. hangi türbeye ne adak adayabileceğimizi, ne bağlayabileceğimizi ve karşılığında ne isteyebileceğimizi anlatan, bilgilendirici özel haberler. iki ay sonra da türbeye çul çaput bağlamanın saçmalığından bahsediyorlar.

rp, akp diyorlar da bundan ala din istismarı yapan kim var?
    (azwepsa, 26.12.2007 10:52)
  11. iftar çadırlarından sunulan programlar.
    (lenore, 31.07.2009 19:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil