ramazan ayında vücudundaki şeker oranının düşmesi sebebiyle asabi tavırlar içine giren kişi. eğer bu kişi normalde sigara kullanan biriyse bu asabiyeti daha da bir pekişiyor.
sinirlerini kontrol edebildikten sonra asabi olabilirler, ona bir şey dediğimiz yok. uzun süre aç kalınca vücudun biyolojik dengesi bozuluyor, gayet normaldir.
(bkz:
mazeretim var asabiyim ben)
lakin yıllardır içinde büyütmüş olduğu kini kusmak için bu durumu fırsat belleyip de çakalca bir çıkarcılık içine giren kişi, işte benim adamım. en sevdiğim, çok beklediğim, pek özlediğim. oruç tutuyor diye ayaklı terör gibi dolaşan şuursuz. istediğine bağırır, istediğine gözlerini koca koca açar sinirden, istediğini inançsız ilan eder falan... en kibar tabiriyle "dandik müslüman". oruç tutmak kişiyi ayrıcalıklı yapmaaaaaaz. tutmamak da onu kaka insan yapmaaaaaz. şu iki cümleyi kafalarınız alamadı gitti.
mükafat-ceza sistemini burada kendi kafanızdan uygulamaya kalkmayın aslanlar, olrayt mı? şirk mi koşuyorsunuz yoksa? aa çok ayıp ama.
(bkz:
çakal uykusu)
canım benim, hani iradeyi dizginleyebilmekti orucun asıl amacı?
bir de, o dişlerinizi fırçalayın. siz oruç tutuyorsunuz diye kimse işkence çekmek zorunda değil 1 ay boyunca. bildiğim kadarıyla temizlikle alakalı bir ton hadis var.
abaza nefislerinizin hoşuna gidecek her şeye cevaz veren hadisleri ağızlarınızdan salyalar akıta akıta uyguluyorsunuz da, diş fırçalamaya mı üşeniyorsunuz?
(bkz:
bize de mi lolo)