suyu hep rakısız içen (rakı içmeyen) biri olarak bünyede yaratacağı etkiyi tahayyül bile etmek istemediğim eylem..hayatta içmem, içene de bişey demem..(bilakis saygı duyarım )
susuz değilde yarım kadehe iki buzla şahaneleştirilebilecek olay.dört,beş giderim böyle.kıskanıp gurur yapmasa masadaki er kişiler,durdurmasa daha da giderim.
rakıdan ve rakı içmekten anlamayan insanların yapacağı eylemdir.
rakı içmenin bir adabı vardır. rakı herhangi bir içki değildir. rakı kullanarak güç gösterisi yapamazsınız. "bakın sek içiyorum ne kadar da dayanıklıyım" yok öyle birşey.(zaten o düşüncedekileri, ona saygı göstermeyenleri çok kötü çarpar) rakı suyla içilir. soğuk içilir. mezesi olmalıdır, fasıl olmalıdır, muhabbet olmalıdır, en önemlisi dostlar olmalıdır.
rakı ayaküstü sarhoş olmak için, sek içilip, kafaya dikilecek içki değildir hocam. amacı bu olanlar bira içsin, tekilayı, vodkayı diksin. rakıya dokunmasın. böyle namı olan içkiyi bu amaçla kullanmasın, ziyan etmesin.
kendim yapmadığım halde yapanların da adapsızlıkla suçlanmasını doğru bulmadığım eylem.adamın midesi kaldırıyorsa içer kardeşim.rakının tadı susuz daha iyi alınır çünkü.rakıyı sek içmek fasıla, muhabbete engel mi?eğer adam gibi yapabiliyorsa bu işi sadece saygı duyarım...
rakıyı sek içmektir. bir de bunun zaten sulandırılan rakının yanında su içmemek versiyonu vardır ki daha hafif olsa da sağlam bir yöntemdir zira su ya rakıyla karışmalıdır çünkü suyu üzerine içinde tadı değişir.
bizim orda (tekirdağ) diyelim içemeyecek adam ama imaj yerle bir olacak o zaman alır rakı şişesini önce bi çevirir çevrilen şişenin kapağı oynar (şişede durduğu gibi durmaz demektir bu) şovunu yapar sonra el çabukluğu marifet bardağına sadece su koyar tüm gece sek içerim ben bu mereti tiyatrosu oynar.
oynar da
anason kokusu yüzünden rakı içemeyip sezercik olan üzgün bünyeleri bir şekilde mutlu eden bir şeydir bu.
ne yapıyoruz? sek rakının içine bir ya da iki buz atıyoruz. onlar zaten arada yavaş yavaş eriyor ama o vakte kadar anason kokusundan rahatsız olmadan güzel güzel rakıyı yudumluyoruz, balığımızı yiyoruz. böylece rakı içemedim diye üzülmekten kurtuluyoruz. ben kurtuldum ve rahatladım, babamın önünde "ben içemem hık mık." demekten de kurtuldum.
sıfır derecedeki bir ortamda kadehi küp buzla doldurup kadehe bu haldeyken rakı koyarsanız ve aynı nanosaniye içerisinde içerseniz rakı etiğine aykırı olmayacak eylemdir.
karışık hali ile eşit hızlarda içilirse çarpıcı bir etkisi hatta devirici bir de yan etkisi olabilen eylem. hayır her içkiyi sek içmek o içkinin tadına daha bir varmaktır belki ama rakı dediğimiz şey boru değildir ve şişede durduğu gibi durmamaktadır. (bkz: aslan sütü)
olmaz öyle şey diyerek karşı durduğum eylemdir efendim. bir kere rakıyı rakı yapan detaylardan biri suyu içine kattığında aldığı o bulanık renktir. önce gözlerin görecek o karışırken aldığı renkleri, sonra kokusunu çekeceksin hafif, sonra tadıcaksın ,bir de bardağı tutarken o dokunma hissini de yaşayacaksın.olmaz öyle susuz eksik kalır , yarım bırakmayalım bu güzelliği . yazıktır.
rakının asıl tadını almak için yaptığım eylemdir. kişisel zevkime göre su rakının tadını bozuyor, ilk kadehi suyla karıştırıp (mideyi bozmaması açısından) içerim, geri kalanı sek. sek içilen rakı boğazı yakarak geçer, suyla karıştırıldığındaki gibi ağır anason kokusu olmaz. denenmelidir, ben denedikten sonra vazgeçemedim açıkçası.
az önce arkadaşımdan bana gelmiş olan mesajı ...
"her yıl rakıya katılan su miktarı 60 ton gelin sek içelim kuraklığı önliyelim hemde kafanız daha cabuk guzel olsun duyarlı bir insan ve iciciyseniz bu mesajı listenizdeki herkese gönderin "