raistlin majere 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. dragonlance kitaplarında saygı duyulması gereken büyücü. sadece bu karakter için bütün seriler okunabilir.
    (keti, 18.03.2004 21:10)

2. geçmişin ve şimdinin efendisi olarak geçer. güce ulaşmak kaderin türlü cilvelerine boyun eğmiş ve dragonlance savaşından sonra 20. level a kadar ulaşmıştır. tanrılara meydan okumak üzere leydi crysania ile birlikte cehennemin kapısını açtığı sırada 28. level olduğu rivayet edilir.
    (radiance, 01.04.2004 17:12 ~ 20.05.2007 22:42)
  3. raistlin majere dragonlance modülünün en önemli karakteridir. azmi, hırsı ve intikam duygusuyla tanrılara meydan okumuş ve dünya terkedilirken paladine ile beraber belki de yeni bir dünyanın yeni tanrılarından biri olmak üzere krynn'den ayrılmıştır. seri boyunca en çok güçlenen karakterdir. bunda herkes normal zaman dilimlerini tercih ederken raistlin majere'in rahat durmayıp ver elini cataclysm ver elini abyss gezmesinin payı büyüktür.
    caramon majere'in hasta ve çelimsiz kardeşi olarak başladığı yaşamı, krynn tarihinin en önemli karakteri olmasıyla sonuçlanacaktır zaten. kötü biri olarak gözükse ve hatta öyle de olsa, yapmak zorunda olmadığı iyilikleri sadece istediği için yapmış, bunu borcunu ödemek olarak nitelendirmiştir.dragonlance oynatan tüm dmlerin kafalarına kazımaları mümkün oldukça oyunlarına katıp,oyuncuları coşturmaları gereken bir karakterdir.
    (palanthaser, 04.04.2004 14:20 ~ 09.02.2007 14:57)
  4. çoğu dl okuyucusunun en sevdiği karakter. bencil ve kötüdür en kısa tanımla
    (sindaannun, 04.04.2004 22:07)
  5. dragonlance'deki en güçlü büyücü, raistlinin ölümü = herşeyin yaşaması
    (freaxsz, 06.04.2004 22:37)
  6. dragonlance dünyasının gelmiş geçmiş en güçlü büyücüsü
    fistandantilus'u bile alt etmiştir.karanlık kraliçe takhisis'i becerecekti ama nasip değilmiş.
    (fizban, 13.04.2004 13:39)
  7. büyücülüğe başlaması ve gerisi ruhdöveni adlı kitapla başlamış, ejderha mızrağı serisi okuyucularının çoğunun hayran olduğu, kitiara adında bir kız kardeşi ve caramon adında bir ikizi olan, altın bir tene ve kum saati gözlere sahip güçlü büyücü karakter.
    (dydm, 10.06.2004 13:17)
  8. level: 20 mage (black robe)
    alignment:lawful evil
    str: 10
    dex: 16
    con: 10
    int: 17!:fistandatilusla kapışmasından önceye kadaar (16)!:
    wis: 14
    cha: 15
    *alignment hadisesinde çoğu charater sheet'te le veya ce gösterilmesine rağmen lağım cücesi bupu ve benzeri zayıf yaratıklara karşı segilediği nezaketi alignment'ının evil dan çok natural a kaydığı izlenimini verir*
    (radiance, 18.10.2004 12:10 ~ 12:15)
  9. ikizi caramon'dan kısa bir süre sonra doğan raistlin, daima hastalıklı bir çocuk oldu. solace'daki diğer çocukların çoğu tarafından sevilmeyen raistlin, kılıç kullanmaktansa büyünün yolunu tercih etmiştir. bir büyü okuluna gönderilmiş ve orada test'i geçen en genç büyücü olmuştur. burada aldığı yaralar: altın renkli bir deri ve kumsaati şekilli gözbebekleri;onu olağanüstü etkilemiştir. kırmızı'dan siyah cübbeye geçen raistlin, fistandantilus'a meydan okumuş ve geçmişin ve şimdinin efendisi olmuştur. bu güçse karanlık kraliçe'ye meydan okuyabilecek ve kazanabilecek güce sahip olduğu anlamına gelmektedir. raistlin, ikinci afet'ten sonra tanrılarla birlikte dünyadan ayrılmışlardır. yine de dedikodulara göre ruhlar savaşı'ndaki olaylara bir yerde bağlanacağı söyleniyor. raistlin belki geri dönebilir....

(bkz: http://www.frpnet.net)
    (palanthaser, 02.11.2004 19:45 ~ 17.02.2005 19:25)
  10. 3. level wizard olduğu bir dönemde şu istatistiklere sahip karakter :

str 10,
    dex 16,
    con 10,
    ınt 17,
    wis 14,
    cha 10,
    ac 5,
    mov. 12,
    thac0 20,
    att. 1d8,
    hp 8.
    spells: 1st burning hands, magic missile, 2nd invisibility

o zamanlar staff of magius yok tabii. zaten players handbook 3rd edition da yok o zamanlar.
    (palanthaser, 17.02.2005 19:30)
  11. (bkz: raistlin adamı siker ağlatır)
    (radiance, 18.02.2005 06:11)
  12. güce olan büyük tutkusu raistlini mızrak kahramanlarının en büyüklerinden biri yapar. daima kendini düşünür gibi görünen raistlin aslında pek çok kez arkadaşlarının hayatlarını kurtarmıştır. büyük sınavı geçen en genç büyücüdür. bu sınavın bedeli olarak vücudu harap olmuş ancak kazandığı güçlerle geçmişin ve şimdiki zamanın efendisi olmuştur.
    (gblack, 29.03.2005 15:39 ~ 12.05.2005 16:26)
  13. zayıfların şahı gücün değil aklın efendisi.gözlerindeki kum saatiyle lanetlenmiş tüm zamanı görmeye mahkum tanrıların korkulu rüyası fantastik karakter...

(bkz: ikizim olsan acımam)
    (azami kırk çöp, 04.04.2005 00:41)
  14. "hepimize hayatımızın bir döneminde gülenler oldu. hepimiz birilerini kıskandık. hepimiz acı çektik, aynen onun gibi. ve hepimiz bir kerecik bile olsa düsmanımızı ezecek güce sahip olmayı diledik. o'na acıyoruz. o'ndan nefret ediyoruz. o'ndan korkuyoruz. çünkü hepimizin içinde o'ndan biraz var, bunu kendimize ancak gecenin en karanlık saatlerinde itiraf etsek de..."
    (easy company, 04.02.2006 09:00 ~ 09:00)
  15. mendiline kan tükürdüğünde içim parçalanan, gücün bazen mutsuzluk pahasına sahip olunduğunun göstergesi roman kahramanı.
    (dragonfly, 04.02.2006 11:17)
  16. biraz güçlenip, palazlanıverdiğinde hemen şımaran, yok efendim tanrılara meydan okumalar, yok cehennemin kapısını açmalar gibi bir sürü artislik yapan dl karakteri. arkadaşlarını sadece ona yararı olacağını düşündüğü için kurtaran bencil karakter. hiç hazzetmem.
    (twinkle, 04.02.2006 12:42)
  17. bazı dragonlance okurlarının sevmemesine rağmen en kral karakterdir kendisi. o kadar hırslıdır ki zayıf ve perişan bir halden başlayıp tanrılara kafa tutmaya kadar gidebilmiştir...ha, tek kötü noktası bu hırsı uğruna herkesi satmasıdır. ama kitapları dikkatli okuyan herkes raistlinin bi yerlerde "ben sizi satabilirim" gibi bir söz ettiğini bilir. bunu da normal görmek lazım çünkü normal hayatımızda da bunları yaşıyoruz. sonuçta hepimizin içinde biraz 'raistlin' var.....
    (sweetshadow, 07.03.2006 06:56)
  18. margaret weis'ın oğlu gibi sevdiği, herkesin kendisinden bir parça bulduğu için dragonlance serilerinin tamamı okunmasa bile o'nun içinde geçtiği kitapların hepsini okuma isteği uyandıran, büyücülük okulunda im magius yazısını yazıp alevlendirme görevi esnasında tanrıları yardımına çağıran ve onlara sözler veren, daha sonra büyük sınavda kendini fistandantilus'a pazarlayan. her hareketiyle keyiften geberten karizmadan karizmaya koşan sonunda da artisliğin dibine vurup rünsüz siyah pelerin ve fistandantilus'u alt edip aldığı taş haricinde takısız dolanan, takhisis'i abyss dışına çekip ümüğünü sıkabilcek durumda da olsa kendisinin salt hiçliği getireceğini ve yaratımdan uzak olacağını görerek ve belki de biraz good alignment'a kayarak kendini feda etmek suretiyle dengeyi ve crysania'yı kurtaran ilah, gökyüzünde tek başına parlayabilmeye kadir kum saati takım yıldızı ilah.
    (theone, 08.04.2006 00:29 ~ 00:33)
  19. fantezi edebiyatıyla ilgilenen her hatunun aşık olduğu karakterdir. kadınların güce ne kadar bağlı olduklarının canlı kanıtıdır adeta.
    ha karizma değil midir? karizmadır.. kıskanıyoruz ama kardeşim n'apalım..
    (eglaia, 08.04.2006 00:35)
  20. ejderha mızrağı serisinin en karizmatik, en cezbedici karakteri. birlikte kaçmaktasınızdır. arkanızdan gelen goblinler tarafından yaralanırsınız. beni bırak, sen devam et derseniz ve de yapabileceği birşey yoksa gözünü kırpmadan devam eder. dönüp arkasına bakmaz bile. kararlıdır. karanlık büyülerle iştigal halindedir.ikiz kardeşi'nin çekindiği tek canlıdır koca krynn'de.
    (kuzudis, 21.04.2006 14:52)
  21. margaret weis'in taptığı dragonlance karakteri. annesi gibi büyüye duyarlı fakat annesi gibi olmayan kişi. çocukluğu ikizi caramon gibi geçmeyen hep horgörülen zayıf birisi olarak geçmiştir. otlara merakı onu birçok kişiye yardım etmesini ve iyilik görmesini sağlamıştır.

daha sonra raistlin chroniclesda anlatıldığı üzere savaş eğitimi almak üzere yola çıkar. bu eğitimlerde horkin'e rastlar ve yeteneği daha da gelişir. büyü tanrılarının lütfunu üzerinde barındıran bu yetenekli kişi ilk hocasını onurlandırmak için büyücülük sınavına beyaz cübbe ile girer. fakat sınav sonrası kırmızı cübbe olarak çıkar.

sınav sırasında oldukça kötü hırpalanmıştır. sınavdan alev büyüsüne dayanıklı altın renginde teni ve herşeyi ölü gösteren kum saati şeklindeki gözlerle çıkmıştır. par salian tarafından kendisine staff of magius verilir. daha sonra bu asa yeğeni palin majere'ye geçmiştir.
    (guenhwyvar, 21.04.2006 15:12 ~ 16.10.2006 15:22)
  22. okuduğum ve gözlemlediğim kadarıyla bu kadar çok sevilmesini gri olmasına borçludur. ayrıca asla solmayan formülün tanık olduğum en güzel uygulanışlarından biridir. bu formul ne dersek, özünde merhamet ve iyilik barındıran ama yaşadıkları sonucu karanlığa dönen ve güce tapan karizmatik karakter. gerek kadınların elde etme arzuyla hayran olduğu, gerek de erkeklerin imrendiği ve zaman zaman kendilerini bulduğu bu karakter ayrıca daha masalsı karakterlerin yanında arada kalmasıyla da sempati toplar. benim topladı en azından; bu yüzden raistlin ile ilgili kitapların hepsini sıraya aldım. yiyoruz yani formülü, yerken de gayet mutluyuz.

bupu ile diyaloglarını okurken etkilendim mi, evet etkilendim. ağzından kan tükürünce "dur yiğidim" deyip mendil uzatasım geldi mi, geldi. lost'ta "sawyeeer" diye bağıracağıma crysania_21_ist olur muyum, olurum. ayrıca fan-art'a bakarsak en çok öykünün adandığı karakterlerden biri olup çoğu da raistlin'in aşık olması ile ilgili olduğu da önemsiz detay.

pırıl pırıl 2008 model edit:

sırf nereden nereye hissiyatı yaşayayım diye giriyi komple değiştirmeyeceğim ama en azından fikir değişimlerimi kaydedeyim ki ibret olsun.

evet raistlin majere klasik formüldür, gücün peşindeki karanlık ruhlu adamdır; okuyuculara, crysania adaylarına çekici gelir, bu satırların yazarı da kanarken ona mendil tutmak istemiştir ama şimdi yazdıklarımı okuyorum da bupu'ya ve diğer zayıf canlılara iyilik göstermesi sırf "çooook kötü" olduğundan "ay ne şirin, aslında özünde ne kadar duyarlı, içinde hala iyilik var." hissiyatı uyandırırken, özü gereği iyi ve delikanlı olanların sürekli gerçekleşen iyiliklerine ne oluyor peki sorarım size, sorarım kendime.

araya bir not, bu karakterin ona ait bir parçası olacaksa bu iter impius olmalı, başka bir şey değil.

kendinden zayıf canlılara nazik davrandığı kadar az da onların anasını ağlatmamıştır. çıkarlarına hizmet edilmediği takdirde kim olursa olsun harcamaktan hiç çekinmez. tas'ı ağlatması, gnome'u şıp diye öldürmesi gibi aklıma bir sürü detay geliyor böyle.

her şeyin hiçliğe döneceğini, hükmedeceği şeyin de sadece ölü bir dünya olduğunu görmek yerine ona tapan kullar, "başbakan raistlin" pankartları, halk oyunları gösterisi ve nice aktivitelere denk gelseydi gelecekte gene kendini cehennemde tutar mıydı? tabii ki hayır. neymiş, yemiyorum formülü artık. ayrıca josh holloway de hoş adam şimdi. (sawyer demedim hala) neyse, 2010 editinde görüşmek üzere hoşçakalın.
    (iao, 29.11.2006 00:12 ~ 15.05.2008 16:27)
  23. (bkz: ruhdöveni)
    (saçmaladı yine bu, 23.01.2007 15:22)
  24. testte kırmızı cüppe almış olması biraz hatadır kanımca, evet içinde biraz iyilik vardı belki ama bundan da vazgeçeceği çok belliydi. ama seviyoruz, tapıyoruz kendisine
    (hobbitt, 30.01.2007 23:44)
  25. uslanmaz kender tasslehoff burrfoot'un bile çekinerek yaklaştığı dragonlance büyücüsü. yüksek büyücülük kulesi'ndeki sınava özel bir davetiye ile cağırılan tek büyücüdür.
    zamanın nasıl aktığını görebilen kumsaati şeklinde gözleri vardır.
    hatta tanis'e şöyle der:
    ...ve gözlerim!kumsaati göz bebeklerimle görüyorum artık ve o yüzden zamanı görüyorum-her şeyi etkilediği haliyle. sana bakarken bile tanis,....seni ölürken görüyorum,yavaş yavaş, milim milim. ve canlı her şeyi de böyle görüyorum."...

(bkz: güz alaca karanlığının ejderhaları)
    (thor, 31.01.2007 00:12)
 sayfa  / 2