orphaned land'in mabool albümündeki akustik parça, doğanın yeniden canlanmasını betimleyen su sesleri ve kuş cıvıltıları vardır, kendinizi doğanın içinde hissedersiniz, çiçekler vardır her yerde renk renk, uçuşan kelebekler, hafif bir rüzgar esiyordur yaprakları dansa davet eden, dallarda kuşların cıvıltıları yükseliyordur. sizse ilk kez kendinizi bu güzelliğin bir parçası olarak hissedersiniz. garip bir parça.
elisa'nın then comes the sun albümünden ,salyalar ve sümükler içinde dinlenen, harika parçası..*
you are not an enemy anymore
there's a ray of light upon your face now
i can look into your eyes
and i never thought it could be so simple
you can hear the music with no sounds
you can heal my heart without me knowing
i can cry in front of you
cause you're not afraid to face my weakness
when we'll wake up
some morning rain
will wash away our pain
cause it never began for us
it'll never end for us
it'll never end for us
you are not my enemy anymore
there's a ray of light upon your face now
it will be all new again
there is something else
just round the corner
so when we'll wake up
some morning rain
will wash away our pain
when we'll wake up
some morning rain
will wash away our pain
it'll never end for us
i was looking for a place to stay
are you looking for a place to stay
no it never began for us
it'll never end for us
it'll never end for us
it'll never end for us
it'll never end for us
türkiye'de menajerlik sistemi ile satışı ilk uygulayan firmalardan biri. bir elektrikli süpürgeden çok daha gelişmiş olan temizlik robotu adındaki aletle türkiye'yi tanıştıran ve bunun ödülü olarak malı değerinin kat kat üzerinde satan pazarlama uzmanı firma.
orphaned land'in uyuşturucu etkisi yapan enstrümental şarkısı. kuş cıvıltıları eşliğinde 3 dakikalık bir akustik gitar dinletisi sunuyor, uçuruyor adamı.
ritchie blackmore'un vaktiyle çalmış olduğu gruplardan biri. temple of the king vardır, pink floyd için wish you were here neyse o da rainbow için aynı ayar bir şarkıdır. ama en dinlenilesi şarkılarından biri rainbow eyes'dır, yan flüt ve vokal uyumu süperdir. (sözler ayrı)
blackmore döneminde en güzel eserlerini vermiş olan bir gruptur da ayrıca. konserlerinde izleyicileri alır götürürler başka başka diyarlara. uzun sololar, sağlam bir vokal, muhteşem şarkılar... blackmore olmadan da sağlam işler yapmıştır bu grup. deep purple dinleyenlerin kesinlikle arşivlerinde bulundurmaları gerektiğini düşündüğüm albümlerin sahiplerindendir.
efsane 80ler gruplarından.bir ara ritchie blackmore megalomanyasına kapılıp ritchie blackmore's raşnbow olmuştur.long live rock and roll isimli parçası rockstar isimli filmde kullanılan parçalardandır.
ritchie blackmore'un deep purple'dan sonraki grubu.biraz abartı olabilir belki ama gelmiş geçmiş en baba gruplardan birisi. keşke daha uzun ömürlü olsaydı dedirten bir proje. aslında çok başarılı bir gruptu ama kadro istikrarsızlığı bir efsane olmaları engelledi.
ritchie blackmore ve ronnie james dio anı potada erirse nolurun somut cevabıdır bu grup.ama nedense bu kadar kült bir pozisyna sahip olsalar dahi yeni dinleme fırsatı bulabilmişimdir kendilerini.henüz dinlenmediyse şayet bu grup best of albümlerinin dinlenmesini (bkz: the best of rainbow) ve şarkıların hepsinin "lan!lan!biliyorum ben bunu dinlediydimdi bi yerlerde...ınnkh çıkarıcam şimdi " diyerek , afallanarak , hayran olunarak dinlenmesi şiddetle tavsiye edilir.
http://www.rainbow.com.tr
bir elektrik süpürgesinden öte, bir temizlik ve saglik robotudur. motoru dünyanın en gizli tutulan tribün motor sistemlerindendir, ayrıca patenti nasa'dadır, amerika'nin michigan * eyaletinde üretilir. 105 ülkede satılmaktadır ve 105 ülkede de kapıdan satışa sunulmaktadır. tanıtımlar aileye özel yapılmaktadır. günümüzde taklitleri yayılmakta olan rainbow her geçen yıl kendisini yenilemektedir. ayrıca rainbow dünyadaki ilk su sistemli makinadır. az enerji ile çok verim vermektedir. fiyatının pahalı gibi görünmesine karşılık işlevleri çok fazladır astım ve alerjik astım gibi hastalıklara birebirdir. tozları ve bu hastalıklara neden olan mite gibi canlıların yok edilmesinde kesin çözümdür.
ayrıca verilen bu paranın hakkını veren rainbow kendisini bir kaç yılda amorti etmektedir. *
bir çok müzisyene ev sahipliği yapmış güzide bir grup olmasının yanında bir çok parçaya da ismini veren bir kelimedir. nedense her duyduğumda aklıma blackmore, dio ve powell üçlüsü gelir. çünkü diğer elemanlar bunlardan daha az grupta bulunmuşlardır...bunun yanında blackmore's night, deep purple, rainbow ve dio gruplarının parçalarının sözlerinde de sık sık yer almaktadır bu kelime. hep hatırlarım, hatırlıyoruz...
saçma sapan işlevleri olan temizlik robotu. örneğin parfüm sıkıyordu odaya. halbuki, hiçbir sağlıklı insan evladının eve elektrik süpürgesi ile parfüm sıkmak isteyeceğini düşünmüyorum, düşünmedim, düşünmek de istemem. haznesine su konuyor, toz suda çamur halini alınca, "ovv, bakın ne kadar kirli, süpermanyak temizledi" ayağına yatıyorlardı. birinden telefon numaranızı alır, eve gelir, evinizden de zorla başkalarının telefon numaralarını alır, bu şekilde çalışarak satış yaparlardı. ayrıca; eğer telefonunuzu bir ellerine geçirdiklerinde, artık defalarca tanıtım için sizi ararlardı. ben "aldım kardeşim aleti gelmeyin bana" diyerek kurtulmuştum ellerinden.
ihlas temizlik robotu adlı ne idüğü belirsiz alet de rainbow çakması idi. velhasıl, kabus gibi günlerdi. bitti de kurtulduk. evlerden ırak.