belki ilginizi çeker
  1. · uluç ali reis denizaltısı
  2. · istanbul modern
  3. · anadol dan inip ferrari ye binmek
  4. · f 104
  5. · ankara kalesi
  6. · ertuğrul duru
  7. · minyatür odalar
  8. · hasköy tersanesi
  9. · vapurumu vermiyorum
  10. · leica
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  8. · koltukaltı kıllarını almayan erkekler
  9. · gitme

rahmi m koç müzesi  

1. istanbul hasköy'de eski galata köprüsü ile atatürk köprüsü'nün arasında, deniz kıyısında bulunan muhteşem müze. mutlaka görülmesi gereken bir yer, özellikle tcg uluç ali reis denizaltısını görmekte ve geminin eski personeli olan görevli amcadan bilgi almakta fayda var. insana arka arkaya das boot ve u-571 gibi filmleri izleme ve dumlupınar denizaltısı'nın batışı gibi etkileyici olayları hatırlamaya sürüklüyor.
    (excalibur, 19.08.2005 20:48)
  2. (wondrous, 05.03.2006 21:25)
  3. endüstri müzesi
    (kulaksızmidas, 06.03.2006 18:16)
  4. 1 günde gezilemeyecek kadar büyük olmasıyla birlikte oldukça karmaşık bir yapıya sahip. bir müzede olması gereken basit waypoint sistemi yerine "o kapıdan gir, rastgele bir kapıdan çık" mantalitesinde yapılmış, ki bunun nedeni de zannedersem kısıtlı olan yerleşim alanı. insan müzeyi gezince sanki tarih geçitinden geçiyormuş gibi hissediyor kendini.
    (man on the moon, 26.11.2006 13:16)
  5. yakın bir tarihte kitabı çıkacak olan müzedir.
    (beşamel soslu brokoli, 26.11.2006 13:23)
  6. en ilgi çekici bölümleri kanımca dc3 ve uluç ali reis denizaltısı olan müze. denizaltının birçok bölümünü normal şartlarda ziyaretçilere göstermiyorlar ancak benim gibi geç saatte gidip gezecek tek kişi kalırsanız ve 14 yıllık emekli denizaltı astsubayı amcayla meslektaş çıkarsanız baş torpido odasından sonar odasına, köprü üstünden periskoplara kadar her yeri görmek mümkün.
    (wondrous, 28.11.2006 18:30)
  7. onuncu yıl şerefine kütüphanelerin baş köşesini süsleyecek ,beklenen kitabı nihayet çıkmıştır.

(bkz: haliç'in kıyısında endüstriyel arkeoloji)
    (beşamel soslu brokoli, 22.12.2006 12:42)
  8. arkadaşlarla gitmeye kalkıştığımızda nerde bu müzenin yeri diye sorduğumda hasköy, sütlüce, haliç diye cevaplar almıştım.ama son noktayı taksici şoför hasköy, sütlüce ve haliç in bileşiminin alibeyköy olduğunu söylerek koymuştu..
    (janhuntelaar, 18.01.2007 19:00)
  9. geniş bir içeriğe sahip olan, şiddetle motorla gidilmesi önerilen, vehbi koç'a ait bişeyler bulmakta zorlanacağınız, bir günün gezmek için yetmeyeceği müze.
    (tantal, 22.01.2007 00:57)
  10. 30 hazirana kadar beyin sergisine ev sahipliği yapacak yer. ilginç.

http://www.thebrainsergisi.com/...
    (jenesaispas, 28.05.2008 18:46)
  11. 17 aralık-15 mart arası "minyatür odalar" sergisine ev sahipliği yapacak olan müze.
    (little sunshine, 20.12.2008 13:29)
  12. koç'un üzerinde oldukça büyük yatırımlar yaptığı, hala da yapmaya devam ettiği mistik bir havaya sahip güzel mekan. genel müdürleri ertuğrul duru'nun bu başarıda payı oldukça büyük.

mevcut 600 metrelik bir tek hat tren yolları mevcut müze içerisinde. tonajı fazla büyük olmayan ufak lokomotiflerle nostaljik gezinti sağlıyorlar. bu yıl içerisinde bu hattı yaklaşım 4,5 kilometre uzatarak haliç boyunca ilerletip, çelik köprü ile karşı tarafa geçirip santral istanbul'a kadar ulaştırmayı planlıyorlar. çok ses getirecek güzel bir proje. yatırım yapıldığı takdirde süper turistik mekanlar listesinde başa yerleşecek olan haliç sahil boyu'nu güzelleştirme projesinde çok büyük bir adım olacak bu. aynı zamanda istanbul'un kültür başkentliği için de iyi bir referans olacak; ellerine sağlık.
    (denetçi 34, 06.02.2009 13:47)
  13. bana "bu gün önce uçağa sonra denizaltına sonra da trene bindim" cümlesini kurdurtan müzedir.
    (z3yn3p, 08.02.2009 11:23)
  14. müze oldukça büyük bir alana yayılmış, denizaltı, kara ulaşımı, hava ulaşımı, raylı sistemler ve daha fazlası hakkında geniş bir yelpazeye sahip. hem öyle-böyle değil, çok güzel dizayn edilmiş. bunca antikayı bir arada görmek şöyle dursun, herşeyi yerinde görmüşçesine zevk alabilirsiniz. o cağnım -böyle yazmak farz, aksi halde anlatım eksik kalır- antika arabalardan birinin sesini bile duymanız mümkün. tüm eşya ve araçlar pırıl pırıl. dış bölümde bulunan esnaf tasvirleri oldukça inandırıcı. eczanedeki ilaç kokusunu bile alabiliyorsunuz.
    (magnetic resonance, 11.03.2009 20:05)
  15. avrupa standartlarına müze dendiğinde ilk akla gelen yerdir türkiyede. tüm gün boyunca gezip sıkılmazsınız. sonunda bir bakmışsınız kapanma saati gelmiş. her yerde ayrı bir detay var ve hepsi tektek düşünülmüş. yaşlılar ve çocuklu aileler de unutulmamış. istenildiğinde bebek arabası ve tekerlekli sandalye bile bulunmakta.

http://www.rmk-museum.org.tr/...
    (epruuuu, 11.06.2009 15:58 ~ 15:58)
  16. gönlümüzün deutsches museum'üdür kendisi. bilgisayar tarihi bölümü bizi üzse de diğer bölümleriyle fazlasıyla gönlümüzü almayı bilir.
    (excalibur, 11.06.2009 16:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil