sinema dergisinin bir sayısındaki ** dosya
the dreamers
romper stomper
le pianiste (michael haneke ninki)
funny games
existenz
crash
requiem for a dream
eraserhead
natural born killers
....
gibi filmler mevcuttu
gibi filmlerde eklenebilir, tabi rahatsız etmekle mide bulantısı gibi rahatsızlıklar kastediliyorsa. kötü oynuculuk ve berbat diyaloglar kastediliyorsa crossroads gibi filmler de eklenir bu listeye.
naboer'i de ben ekliyorum bu listeye. rahatsız etmekten ziyade gözünüzün önünden gitmeyecek sahneler içerir. irreversible kadar iğrenç olmasa da fenadır. gerçi ondan da hoşlanan var ama..
kötü kamera,kötü oyunculuk,kötü senaryo,kötü kostüm gibi nedenlerle izlenmeyesi,zaman zaman 2. yarıda terkedilesi ya da evde izleniyorsa cd kırılası filmlerdir.
(bkz: irreversible)
kamera dön dön dön... başım döndü, midem bulandı be! şahsi tecrübeyle sabittir.
ha bir de 9 dakikalık tecavüz sahnesi varmış. bile bile girip rahatsız olup çıkanlar da varmış... eee bir zamanlar ispanyol paça modaydı o vakit de bile bile filme gidip "ay iğrançsın" diye çıkmak modaydı. hey yarabbim bilgisayarında bin bir türlü tecavüz filmi, sado-mazo resim videolar olan insanlar bile bu modaya ayak uydurduydu...
neyse efenim... genelde rahatsız edici fillerin üzerinde "rahatsız edici" olduğunu belirten işaretler olur. afişinin, cdsinin, dvdsinin üzerinde öyle işaret olan filmler genelde rahatsız edici olur. bir de bazen ararat gibi filmler de türkler gibi milletleri çok rahatsız eder, o ayrı.
yılmaz güneyin belgesel-dram tarzında kameraya çektiği duvar filmi.
canınızı acıtıyor. filmi izleyebildiğiniz için şanslı konumunda olmanız bile batıyor bir yerden sonra.
lanetler okuyorsunuz.
(bkz: duyarlı yaklaşma)
bu iki filmde de rahatsız edici olan şey adaletsizlik karşısında elinin kolunun bağlı olması. kasvet dolu dakikalar. asla ikinci kez izlemeyeceğim türden filmlerdir.