belki ilginizi çeker
  1. · msn sözlük winamp üçgeni
  2. · sevgiliden ayrılınca ilk hissedilenler
  3. · hiç umulmayan adamın küfür etmesi
  4. · deliksiz uyuyan mezhebi geniş erkek
  5. · kapının açılmasıyla otobüsten fışkırmak
  6. · boşu boşuna
  7. · havuza işemek
  8. · alışveriş
  9. · ara tara tarafından salak yerine konmak
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · dinde zorlama yoktur
  7. · yeşim salkım
  8. · drakula
  9. · fotoğraf çekmek

rahatlamak  

1. strese yol açan fiziksel veya ruhsal bir takım olumsuzlukların, belirsizliklerin sona ermesiyle ortaya çıkan durum
    (breath, 15.09.2006 18:15)
  2. yakın bildiğine açılmak, "salak" diye yüzünüze bağırmasını sağlamak, evet deyip, tamam deyip susmak.
    (heidi, 20.11.2007 13:33)
  3. müsait ortam bulamamaktan dolayı uzun süre kasıp tenha bir yerde osurmak sonucu kavuşduğunuz haletiruhiye
    (absolut, 20.11.2007 13:46)
  4. kötü geçen bir günden sonra sevgilinin senini duymak, deli gibi ev anahtarlarını ararken, cep telefonun çalması ve anahtarın montun cebinde bulunuvermesi, eve geldiğinde çayın demli olması, sonu güzel biten filmler, akşam haberlerin bitmesi, anneni hastaneden çıkarıp sağsağlım eve getirmek, nedensin light of life'ı dinlemek, sevgiliye sarılıp mırıl mırıl uyumak vs vs vs. örnekleri arttırmak elbette mümkün gün içinde birden fazla yaşanması muhtemel durum. aniden kendini hafif hissetmek, sorumluluklardan ve yükümlülüklerden geçici olarak kurtulmak ya da onları senle omuzlanacak birinin hep yanında olduğunu bilmek.
    (kurutulmus kelebek, 20.11.2007 14:46 ~ 14:46)
  5. kabahat sonrası alttan alındığını fark etmek. bir dahakine allah kerim durumu.
    (heidi, 03.12.2007 08:51)
  6. uzun zaman sonra yeniden midende bi sancı, boğazında bir düğüm olmadan yaşamaya başlamaktır.hayatım genelde bi bok yiyip, sonuçlarına katlanmak suretiyle geçtiğinden her son bok yemenin bi kaç gün ertesi rahatlama yaşanır.zamanla öğrendim tabi artık ne huzursuzluğa yol açar ama tabi insanoğlu azizim, alışmış kudurmuştan beter, engellenemez bok yeme isteği yerleşmiş bi kere.hatırladığım ilk olay annemin birinci sınıf bitimde aldığı bir günlükle ilgili.böyle kırmızı ciltli, kapağının sağ altında adım yazılı hoş, bana özel bir defterdi.çocukluk aklımla yazmadığım zaman büyük üzüntü duyardım.kalktım, çay içtim tarzı şeylerin kaydını tutmanın önemine nasıl inandıysam.herneyse, yine böyle bir gün sinirlenip o zamana kadar yazdığım sayfaları çektim yırttım defterden, bundan sonra hergün yazıcam hergün dedim, bunu da yazmışım hatta büyük bi ciddiyetle.sevgili günlük senden özür dilerim.bıdbıdbıd.o zamandan umutsuzmuşum.kendi öz günlüğünden özür dileyen bir insandan ne olabilir ki zaten.neyse, dediğim gibi hatırladığım ilk huzursuzluk bu.son huzursuzluğumun etkisi yavaş yavaş geçiyor.rahatlama kapıda yani, hissediyorum.burdan hoşgeldin diyeyim dedim kendisine..
    (bkz: hoşgeldin)
    (varolmanın dayanılmaz ağırlığı, 09.08.2009 04:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil