görseller
rahşan ecevitrahşan ecevit
rahşan ecevitrahşan ecevit
belki ilginizi çeker
  1. · rahşan ecevit affı
  2. · rahşan affı
  3. · deniz baykal dan sonra olası chp lideri
  4. · mehmet barlas
  5. · ezanın arapçaya anayasanın osmanlıcaya çevrilmesi
  6. · 28 mayıs 2008 itü sözlük genel affı
  7. · kadınların siyasal partilerde genel başkan olması
  8. · tarihe mal olmuş ünlü kadınlar
  9. · siyasetçi eşleri
  10. · kim kiminle nerede ne zaman ne yapmış
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · boylumlama
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · yılmaz özdil
  8. · görünmez olunca yapılabilecek şeyler
  9. · ahmet necdet sezer

rahşan ecevit  

sayfa  / 2
  1. dsp başkanı bülent ecevit'in karısı, aynı zamanda dsp başkan yardımcısı. ecevit'in son başbakanlığı döneminde kocasından daha etkin rol oynadığı bilinmektedir.
    çıkarılmasına sebep olduğu ve rahşan affı adıyla anılan af yasasıyla tepki toplamış eski first lady
    (the weakest link, 22.05.2004 10:19)
  2. hiç bir zaman makyaj yapmaması ile de tanınmıştır kendisi.
    (nikiforenko, 22.05.2004 12:25)
  3. bir yurt dışı gezisine 40 yıllık bir elbiseyle giderek makyajsız buruşuk suratı ve eski elbisesiyle yabancı fisrt lady'nin yanında çirkin ördek yavrusu gibi kalmış ve kamuoyundan tepki toplamıştı.
    (the weakest link, 22.05.2004 12:32)
  4. kıyafete para vermeyi israf olarak gördüğü için sürekli aynı takımları giyen kişi
    (lethe, 24.07.2004 15:57)
  5. dün yaptığı basın açıklaması ile beni geçmişe götüren ve ey yüce allah'ım sen nelere kadirsin, politika nasıl bir illettir ki insanları bu hale getiriyor dememe sebep olan bunadığına inandığım insan.
    (bkz: dün dündür bugün bugündür)

ab'ye gireceğiz derken dinimiz elden gidiyor. ben bir müslümanım. ülkemde müslümanlığın gerilemesine razı olamam. ben ülkemde hurafelerden uzak, din sömürüsünden uzak, sünnisiyle, alevisiyle sağlıklı bir islam'ı yaşamak istiyorum. ama türkiye'nin başına sarıkları, türbanları doladılar, sırtına cüppeleri, çarşafları giydirdiler. onu çağ dışı islam ülkeleri arasına atmak istediler.
    derken ab modası çıktı. şimdi ise ülkemizde kiliseler yer yer apartman katlarına kadar yayıldı. kimi vatandaşlarımız káh ikna yoluyla, káh çıkar sağlanarak hıristiyan yapılıyor. takkenin üzerine haç geliyor. insan inançsız olmaya görsün her hareketi takıyye olur. ben takıyyelerle yönetilmek istemiyorum. ben ülkemi geri istiyorum.
    (stocky2001, 03.01.2005 17:56)
  6. (bkz: zombi)
    (stocky2001, 03.01.2005 18:01)
  7. bir süre önce din elden gidiyor şeklinde bir açıklama yapan, şimdi ise vatan elden gidiyor şeklinde açıklama yapan bülent ecevit'in eşi...
    (metuss, 02.04.2005 17:55)
  8. affedici öcü
    (azwepsa, 02.04.2005 18:20)
  9. kendi adı ile anılan bir eser bırakmıştır türkiye'ye

(bkz: rahşan ecevit affı)
    (mavio, 04.07.2005 22:07)
  10. 14 kasım 1985 demokratik sol parti kurulmuştur. partinin genel başkanlığına 24 kasım da rahşan ecevit getirilmiştir. yani dsp nin ilk genel başkanı rahşan ecevit tir.
    (blackpearl, 08.03.2006 20:46 ~ 20:47)
  11. ekranlara yansıyan yüzüyle duruluğuna, halkçlığına, ezilmişin yanında olduğuna artık zerre kadar inanmadığım bayandır. hayat arkadaşının ölümünde bile siyaset yapacak kadar zavallı hale gelmiştir. eşinin cenazesinin gecikmesi için; " bu hükümet memurlara çarşamba, perşembe izin vermez.vatandaş cenazeye gelemez" sözlerini sarfetmesi o'nun gibi görmüş, geçirmiş bir hanımefendiye yakışmamıştır. ateşe körükle gidene örnek teşkil etmiştir. bu gafını dileriz ki, ortamı germek için değil de sadece üzüntüsünden yapmıştır. zira kendisi yıllarboyu aynı yastığa baş koyduğu eşini kaybetmiştir, üzüntüsü elbette ki fazlacadır. allah sabırlar versin, allah geride kalanlara dayanma gücü versin.
    (gülümsün, 07.11.2006 15:49 ~ 15:51)
  12. ne büyük bir sevgi ve saygıymış bülent ecevit'e duyduğu ki 80 küsür yaşında olmasına rağmen cenaze kortejinin en önünde 4 saat yürümüştür, herşeyine son kez veda ederken.
    (troke, 12.11.2006 00:25)
  13. mütemadiyen saçmalıyor, durduramıyoruz efendim, ısrarla devam ediyor saçmalamaya

http://www.internethaber.com/...
    (galliani, 26.11.2006 20:10)
  14. ekşi sözlükyazarlarından nazmiye demirel 'den esinlenmiş bir arkadaşımız muhtemelen yada bana öyle geldi.
    (molla, 17.01.2007 16:11)
  15. bülent eceviti solda tutan, sağa doğru yönelimleri engelleyen ama bunu yaparken burayı isveç zanneden kişidir.
    (siyuu, 08.03.2007 11:04)
  16. uçuk bir yazar.
    (azwepsa, 12.03.2007 15:21)
  17. hala dsp nin iç işlerine karışabilen , en son zeki sezerin milletvekilliğine adaylığını koymaması konusunda "kendisine çok kırıldım ama konuşucam ben onunla" diyerek nazik bir biçimde racon kesen bir garip kadın.
    (ibrik, 05.06.2007 13:59)
  18. zincirbozan filmini izlerken kendisine iyice kıl olduğum kadın. bir kadın kocasının işlerine bu kadar mı burnunu sokar kardeşim. hamzaköy'de görevini yapan askerler bülent bey'e "bir ihtiyacınız var mı?" diye sorarken bülent bey her zamanki nezaketiyle "teşekkür ederim, yok" gibisinden bir cevap verirken rahşan hanım "istemez." diye tersliyor. darbenin haberi gelmiş, bülent ecevit kara kara düşünürken, rahşan hanım hemen dalıyor lafa "ben olaya kurmak isteğin yeni siyasetin inşaası açısından bakıyorum." şeklinde. fırsatçı kadın.

o düzenbaz, o hileci süleyman demirel'in eşi nazmiye hanım'dan asalet dersi alması gerekiyor(idi) kanaatimce.

hep söylerim "bülent ecevit türkiye'nin gördüğü büyük siyaset adamlarındandır." diye. ama zamanında rahşan hanımı dinlemeseymiş bir o kadar daha olurmuş herhalde.
    (genjuure, 13.01.2008 15:24 ~ 15:29)
  19. türk kadını için örnek bir kimse.
    eşinin yanında ikinci planda görünmeyerek her zaman hayran olduğum ve duruşu hiç değişmediği için içimden hep tebrik ettiğim bir abide.
    (serpil barlas, 06.04.2008 12:49)
  20. 1985 yılının 24 kasım günü dsp genel başkanlığına oybirliği ile seçilen kişi
    (la fragola dolce, 03.05.2008 12:26)
  21. dsp üzerinde söz söylemeyi bir hak olarak görerek, çeşitli kimselere el vermekten bahsediyor. hani sosyal demokrasinin kalesinin dsp olduğunu iddia eden bayan vardı ya? ta kendisi işte. sosyal demokrasilerde başkan seçimle gelir, seçimle gider ya hani? giden başkan daha sonra kendisine biat edenleri kullanıp partiyi bölmeye çalışmaz hani? işte o sosyal demokrasi ve onun kalesi...

daha çok bir mal sahibi gibi davranıyor.

zamanında sema pişkinsüt dsp başkanlığına aday olunca, etten duvar ördürerek kürsüde konuşmasını engelleyen, kadıncağızın oğlunu dövdürenin kim olduğunu hatırlayamadım. hatırlayabilsem yazımı çok güzel şekilde süsleyecektim.

o yüzden şiiri sevdiğini bildiğim için kendisine, gençliğinde yazılmış bir şiirle sesleniyorum.

rahşan ecvit öldi mu?
    sosyal demkrat kaldı mu?
    zek sezer karmürsel sepeti mi?
    emdi yürek yırtılur gari delirtme beni.
    (mavio, 23.07.2008 17:48 ~ 24.07.2008 14:24)
  22. duruşuyla sola olan inancını hiç yitirmemiş olan abide.
    (serpil barlas, 17.10.2008 17:25)
  23. bugün dsp'den istifa ettiğini öğrendik. ee artık zamanıydı. gerek partinin gelişimi gerekse türkiye'nin asayişi* için önemli bir adım atmış. gerçi biraz sitemkar bir tavır koymuş. ama olsun.

http://www.radikal.com.tr/...
    (azwepsa, 04.06.2009 16:29)
  24. dsp'de artık bir gücü kalmamıştı; o nedenle gösterdiği aday sadece 80 oy aldı, son turda 20'ye kadar düştü. artık kenara çekilmeliydi ama insanlar hangi yaşa gelirse gelsin iktidarı kaybetmek istemiyor. güç böyle bir şey.

evindeki 10 civarındaki kediyle ilgilense, ecevit'in yayınlanacağı söylenen arşivi üzerinde daha fazla kafa yorsa türkiye için daha yararlı olur diye düşünüyorum.
    (endip, 04.06.2009 16:31)
  25. kocasına olan aşkına saygı duyarım. lakin artık temelleri çürümüş bir partinin hala nekrofili arzularıyla yönetilmemesi gerekiyordu. bahsettiği ecevit çizgisinden zaten kendisi uzaklaştırmıştı partiyi. bülent ecevit'in son başbakanlık yaptığı dönem ve o koalisyon unutulmaz. koalisyon ortakları bir daha kafalarını kaldıramadılar mhp hariç. onun özel durumu var, kendi kitlesi var zira. karaoğlan'dan uzaklaştırıp bir adamı ve bir partiyi sevimsizleştiren gölge lider olarak artık çekip gitmesi iyi oldu. partisi ve merhum eşine yapabileceği en büyük iyiliktir.

geri dönmemesi için masum türker bey'e rica ediyorum. o malum ecevit çizgisine yaklaşmayın, lütfen.
    (eski sevgili itlaf ekibi, 04.06.2009 20:33 ~ 20:35)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil