6 nisan 1483 italya doğumlu rönesans sanatçısı. tam ismi : "raffaello sanzio"(1483-1523). italya'da rönesans döneminin en yetenrkli ressam ve mühendislerinden birisidir. raphael'i asıl meşhur eden eserleri, vatikan kiliselerine çizdiği gravürler olmuştur.
aynı dönemde yaşadığı michelangelo ve leonardo'dan ilham aldığını her fırsatta belirtmiştir.
bazıları bariz dini öğeler içeren (ki bunlar kilisenin siparişleri) resurrection of christ
bazıları portre (avam kamarası mode on)
ve diğer eserler
the school of athens - atina okulu
37 yaşında hayatını kaybetti. raphael michelangelo buonarroti ve leonardo da vinci ile beraber rönesans'ın en iyi sanatçılarından biri olarak kabul edilir. è bello.
6 nisan 1520 yılında ölemsi yani tam doğum gününde...bilmiyorum o zamanlar yaşasaydım çok kurcalardım arkasında başka bir sebep olabilir.çünkü bazı bilgilere göre michelangelo ile beraber çalıştıkları ve da vinci ile rönensans döneminin en iyileri olmaları raffaello nun gelip michelangelo'dan daha genç olmasına rağmen daha iyi işler çıkarması sinirini bozmuş olabilir.bir komplo seziyorum.raffaello resim yapmaya başladığım dönemlerde resimlerini çizdiğim ilk ressam olduğu için bu olay kafamı çok kurcaladı. atina okulu eserinde dünyayı elinde tutan adamın ordaki konuşan tiplerden bize doğru bakan kişi ta kendisidir.