görseller
rafael van der vaart 

belki ilginizi çeker
  1. · attacking midfielder
  2. · sylvie meis
  3. · wesley sneijder
  4. · klaas jan huntelaar
  5. · sylvie van der vaart
  6. · rafael ferdinand van der vaart
  7. · football manager 2008
  8. · hollanda milli futbol takımı
  9. · real madrid
  10. · hamburger sv
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · fotoğraf makinası olmayan japon
  3. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  4. · okan bayülgen
  5. · aşk ı memnu
  6. · ezel
  7. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  8. · erik olof mellberg
  9. · genie in a bottle

rafael van der vaart  

1. ajax futbol fabrikasının son ürünü solak orta saha/forvet..çok teknik ve son vuruşlarda etkili...hollanda ondan çok şey bekliyor...
    (rafael, 02.03.2004 13:10 ~ 11.03.2004 16:22)
  2. genç kaptanlardan
    (ahverdil, 02.03.2004 16:58)
  3. cmde kıçınızı yırtıp transfer edemediğiniz oyuncu
    (ceko, 08.03.2004 01:08)
  4. 2005-2006 sezonunda hamburg'a hakettiği fiyattan çok aşağıda (zannedersem 6.5 milyon euro) bir fiyata transfer olmuş ve 2005-2006 sezonunda şu ana kadar harikalar yaratan üstün yeteneklere sahip futbolcu..

şimdi soruyorum size ey türkiye'nin dört büyük takımının transfer politikalarıyla ilgilenen yöneticileri(burada sanırım fenerbahçeyi maddi açıdan en rahat klüp olduğu için dışarıda bırakmak gerekiyor) :

galatasaray

sezon başından beri almaya çalıştığınız oyunculara bakıyorum :
    robert pires, 33 yaşında arsenal'de oynuyor..yetenekli bir futbolcu ama verimliliği sorgulanır..siz bu adam 3 yıllık kontrat yapabilmek için 10 milyon euro'yu gözden çıkarmadınız mı?
    kily gonzalez 33 yaşında oynayıp oynamadığı belli olmayan bu adamın peşinden 1 ay koşturdunuz, kanımca haketmediği saygıyı gösterdiniz üstüne de yememeniz gereken postayı yediniz..
    şimdi soruyorum ; madem bu kadar parayı bulabiliyordunuz, üzerine biraz daha ekleyip rafael van der vaart'ın peşinde koşamaz mıydınız? sırf kombine bilet satmak uğruna "isimli" oyuncu olsun gerisi önemli değil mantığı sporla bağdaşmaktan çok pazarlamacı stratejiden öte bir şey değil..

beşiktaş

her sene olduğu gibi bu sene de 11-12 transfer yaptınız..kürşat gitti, adem'in gitmesi yakın, hangi transferden istediğiniz verimi aldınız? onun yerine van der vaart'ı trasfer edip sol kanattaki problemi çözerek diğer bölgelere 1-2 verimli transferle sezona girseydiniz kötü mü olurdu?

trabzonspor

nedir bu trabzonspor'daki doğu avrupalı sevdası anlamış değilim zaten..

fenerbahçe

fenerbahçe maddi açıdan bu dört klüp arasında en iyisi olarak gözüküyor ama kanımca stephen appiah'a 10 milyon verene kadar van der vaart alınsaydı hücum zenginliği açısından en başarılı takım olabilirdi fenerbahçe..çünkü appiah'ın işini yapan oyuncu çok ve ayrıca daum onu gerçek yerinde değil, tam olarak van der vaart'ın mükemmel performans gösterdiği mevkide oynatıyor..fena mı olurdu anelka-tuncay-alex-van der vaart dörtlüsü?

konu bu hollandalı yetenekten biraz saptı farkındayım, ancak belirtmek istediğim nokta yaşlı ve verimsiz oyuncuları alıp paraları onlara dökmek yerine van der vaart gibi ışıl ışıl parlayan alınacak verime nazaran ucuz futbolcular alsa klüplerimiz inanın bana şimdi avrupa'nın en kaliteli liglerinden birine sahip olabilirdik..cenk işlerle, evren turanlarla yani türkiye liginde 18 takımın 14ünde forma giyen ve giymeye de devam eden oyuncularla lig kalitesi artmaz..yetenekli oyuncuların gelmesi lazım..

sonuç olarak rafael van der vaart'ı iyi takip edin gelecekte adını sık duyacaksınız..

nickimin esin kaynağıdır aynı zamanda..
    (bkz: ailecek severek izliyoruz)
    (rafael, 30.09.2005 13:31 ~ 21:33)
  5. spikerin ismini fan der fart diye okuduğu futnolcu.
    (ben de öyle biliyordum, 30.09.2005 13:33)
  6. (diskonnektus erektus, 30.09.2005 13:57)
  7. adı bir sezonluk ayrılığın ardından yeniden serie a'ya dönen efsane takım juventus ile anılan müthiş oyuncu. hollanda'nın son dönemdeki altın çocuklarından.

(bkz: wesley sneijder)
    (bkz: ryan babel)
    (bkz: klaas jan huntelaar)
    (bkz: arjen robben)
    (rafael, 23.06.2007 01:48)
  8. özellikle ispanya'da la liga'dan gelen cazip tekliflerin kafasını karıştırması sonrası kendini takımına veremedi. gitmemesi yönünde tehditler dahi aldı. yani bi nevi alman futbolunun içinde sıkışıp kalmış bir hollandalı. aklı la liga'da.
    (pvh, 07.12.2007 13:02)
  9. yeni futbol anlayışıyla sayısı iyice azaltılmış gerçek 10 numaralardan.
    (tatlı kavanozu, 21.12.2007 01:20)
  10. silah zoru ile hsv'de tutulduğu söylenen oyuncu.bana birilerini hatırlattı.
    (bkz: trabzonspor)
    (bkz: çaykur şikespor)
    (menemene benzeyen picasso tablosu, 05.05.2008 19:48)
  11. hamburgtan öteye gidememiş çok yetenekli olmayan vasat bir ortasaha oyuncusu..
    (sentenced59, 05.05.2008 20:36)
  12. euro 2008'de yedek kulübesinde yellenmiş ve tekpileri üzerine çekmiştir.

korkunç olayın videosu: http://news.bbc.co.uk/...
    (anthias, 21.06.2008 02:24)
  13. nihayet 10 milyon euro'ya real madrid'e transferi gerçekleşmiş futbolcu. 5 yıllık sözleşme imzalanmış.
    (eskiunited, 05.08.2008 17:42)
  14. hamburg'dan 15 milyon euro bonservis karşılığında real madrid'e geçmiştir.aklıma geldi söylemezsem içime oturur fenerbahçe de dünya yıldızı guiza14 milyon euro bonservis bedeli vardı..heyyyttt miroğulları ya sizi
    (eyvah vecihi geldi, 06.08.2008 20:00)
  15. sezon sonunda real madrid'den ayrılması kesinleşen ilk futbolcu. fazla kilolarından kurtulamaması, maçlara konsantre olamaması, hırs namına bir şey ortaya koyamaması nedeniyle futbol şubesinin önemli isimlerinden olan mijatoviç'i kızdırmıştır kendisi. mijatoviç ne derse o olur bir bakıma. isabetli olacaktır real madrid'den ayrılması hem real için hem de kendisi için.
    (fakespeare, 18.12.2008 12:17)
  16. en az xavi kadar yetenkli olmasına rağmen,mental özellikleri dolaysı ile değil real madrid, atletico madrid'de bile oynayamıyacak oyuncu.belki kendini toplar,özel hayatına dikkat eder,sahada da ben on numarayım o kadar da koşamam mantalitesini bırakırsa belki bir gün barcelona'da görebiliriz kendisini.
    (my jekyll doesnt hide, 04.02.2009 17:58 ~ 18:12)
  17. neden olduğunu anlamadığım şekilde bazı forumlarda galatasaray'a kiralık olarak geldiği yazan oyuncu.

bilmiyorum. doğru olduğuna inanmak istiyorum sadece.
    (tatito, 05.06.2009 12:32)
  18. (berke, 16.06.2009 00:07)
  19. sözüm ona beşiktaş'a gelmesi an meselesi olan futbolcu.içimiz dışımız balon haberlerle doldu,yeter artık lan.
    (gattuso1903, 22.08.2009 12:22)
  20. biz beşiktaşlıların gelmesi hakkında fazla hayal kurmaması gereken adam.

beşiktaş yönetim kurulu adli kumpanyanın büyük başarıları sonucu, kulüp yabancı sorununun en derinden hisseden belki de dünyadaki en sorunlu kulüptür.

öyle ki, gordon schindenfeld alındı 2012'ye kadar sözleşme yapıldı adamla, adam her sezon üzerine para verilerek başka takımlara kiralanıyor. bu sezon graz'a bedava gitti, futbolcuya da 340.000 euro ödenecek!

zapo alındı 4,5 milyon euro'ya ki, ortada ciddi iddialar var aslında 2 milyon euro'ya alındığı ancak yönetimin şişirdiği konusunda. geçen sezon doğru dürüst oynamadı, oynadığı maçların çoğunda kötüydü, kontenjan boşalsın diye bursa'ya bedavaya kiralandı, futbolcuya da 200.000 euro ödenecek ekstradan.

beşiktaş'ın şu anda 10 yabancısı var sözleşmeli! 2'sini hem bedavaya yollayıp, üste de para vererek kiralayarak kontenjan açıyor. ve bu gidişle de daha 1-2 sezon aynı problemi yaşayacak beşiktaş bu kumpanya sayesinde. her sezon 4-5 milyon euro verilen adamlar, üste para verilerek başka takımlara kiralanmak zorunda kalınacak.

delgado'nun bonservisini hangi akla hizmet aldıkları ise ayrı muamma. üstelik 7,5 milyon dolar gibi bir para ödendi ülker'e! adam ne verdi ki 3 sezon boyunca da sana, alıyorsun tapusunu? adam sakatlandı 6 ay yok, sözleşmesini de öyle aptalca yapmışsın ki, adam haklı olarak sözleşme maddelerini savunuyor ve askıya aldırmadı bonservisini. lisansı çıkarıldı adamın.

st. etienne bobo'ya talip oldu, bobo ikna edilemeyince de st. etienne vazgeçtiğini açıkladı.

hali hazırda yabancılar konusunda soruyorum, sivok'u mu göndereceksiniz kontenjanı açmak için? ferrari'yi mi? tello'yu, ernst'i, fink'i? ya holosko? bobo ve delgado gönderilemeyeceğine göre bu ayyuka çıkmışken geri kalan 6 futbolcudan hangisini gönderecek beşiktaş?

velhasıl, basının abartması ki, bana göre açık açık beşiktaş taraftarıyla dalga geçmesidir. yönetim de arada "dünyada ses getirecek transfer" edebiyatı yapıp günü kotarmak peşinde. 20 ay önceki mali genel kurul'da stad projesini ortaya atmışlardı sezon sonu kazmayı vuruyorlardı ne oldu? 8 ay önce yine açıklıyorlardı "sezon sonu kazmayı vurup iç saha maçlarımızı anadoluda oynayacağız" diye, ne oldu?

velhasıl, beşiktaş bugün yabancı futbolcu alma gibi teknik imkanlardan yoksundur, kimse de boşa hayal kurmasın.

ha, bobo veya delgado'yu kulübü zarara uğratmadan gönderirlerse de "göt oldum" derim açıkça ama bu yönetim beni göt edeceğe benzememekte.
    (paleface, 22.08.2009 13:06 ~ 23.08.2009 15:11)
  21. (mgun, 22.08.2009 23:49)
  22. ah ulan bu adam gelecekti ki beşiktaş'a o zaman görülecekti şenlik. yıllık net 5 milyon euro'yu kabul etmemiş hıyar.

http://www.sporx.com/...
    (birdy39, 28.08.2009 12:11 ~ 12:11)
  23. beyninin orta yerine sıçırttığım vaart. atletico madrid seni almazsa o zaman gülerim işte sana. hamburg tan bize yazarsın.
    (eristhabella, 28.08.2009 12:26)
  24. "-karısını kaçırmaları lazımdı."

bu adamın beşiktaş'ımızın transfer teklifini kabul etmediğini duyunca ağzımdan çıkan ilk cümle bu oldu. haldun üstünel'in gidip konuşup ikna ettiğini mi zannediyor beşiktaş yöneticileri. havaalanındaki elano'nun yüzündeki çaresizliği görmemiş gibi konuşmayalım.
    (görsel: elano blumer/97455)

peki guiza'ya ne demeli? ispanya gol kralı türkiye'ye güle oynaya mı geldi sanıyorlar. kaşı gözü dağılmış lan adamın.
    (görsel: daniel gonzalez güiza/97456)

senelik 5 milyon euro teklif edersin, bakarsın "hayır, ımphh" falan diyor. kaçırırsın karısını, çocuğunu. sike sike gelir. bir siyah transporter'a bakar. yapmalıyız bunu.
    (absent, 29.08.2009 22:33 ~ 22:40)
  25. biraz araştırdıktan sonra beşiktaş'ı asıl reddetmesinin nedeni karısının kanser olması çıktı.
    (birdy39, 29.08.2009 22:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil