güneş tam gözünüzün retinasını delip geçmektedir..."oeehhh be.küresel ısınma bu olsa gerek" nidalarıyla yatağınızı bir mermi hızıyla terkedersiniz. ev boştur. yemek yoktur.(mide de boştur tabi.onu söylemeye gerek duymuyorum). aheste adımlarla sabah tuvaletinize gidersiniz...rahatlık önemlidir tabi.zaten çok tutunca prostat felan olursunuz.neme lazım. fışşşş sesi içinizi gıcıklamıştır...açlığınızı hissettirmiştir.(ne alakaysa).derken banyoya varıp yüzünüzü yıkamışsınızdır..teninizi kurutmak zor gelmiştir.hava sıcaktır.ıslak kalsa daha iyidir. öyle de yapmışsınızdır..zekisinizdir..
dolap kapağını açmak kadar tat veren bir şey yoktur bu dünyada. heyecanlıdır.."acaba neler var içerde" duygusu vardır içinizde. kazı kazan kartı kazıyorsunuzdur adeta. nihayet dolabın size nah çektiğini görürsünüz..bomboştur...tam kapatacakken(yeni kaynak arayışlarına yönelme belirtileri), konumundan dolayı en son görünen gıda "duuuurr" der suratınıza.."beni ye beni ye" diyordur resmen.."bıktım bu dünyadan" bakışları atar yüzünüze al beni götür buralardan der..kıramazsınız o küçük dostunuzu. sevimlidir zaten.kim kıyabilir ki?...ufacık tefecik, içi dolu sarılı beyazlı bişicik...tabikiiiiii; yumurta....rafadan yumurtaya bayılırsınız.kimse size dur diyemez.akan sular durur..bol da tuz atarsınız...hızlı yaşa genç öl misali.tazecik de ekmek buldunuz mu..ohhh deyme keyfine...
ama ufacık! bir sorun vardır ki..o da rafadan yumurtanın kıvamını tutturabilmektir..gelin hep beraber "pasteteux kıvam denemeleri' ne ışınlanalım.
amaç: hayvan lezzetli tam kıvamında rafadan yumurta pişirebilmek.
araç: ufak tenceremsi, su, set üstü ocak, çay kaşığı, ıslak bez, kronometre ve de yumurta.
uygulama: ufak tenceremsiye bu aralar pek zor rastlanan musluk suyu lıkır lıkır(o nasıl bir şeyse) sesi duyulana kadar doldurulur. ardından taze tavuk yumurtası bam diye suya bırakılır ve sudaki ahenkle dans edişi 5 saniye izlenir. derken tenceremsi set üstü ocağa konur.altı "coss" diye yakılır, kronometreye basılır ve beklenir..su kaynamalıdır...az pişmiş yumurta hastalıklıdır ne de olsa. yeterli düzeyde kaynadığı düşünüldükten sonra tenceremsinin altı kapatılır
* ve kronometreden geçen süre okunur.not edilir..ıslak bez ile cayır cayır yanan tenceremsi tutulur ve münasebet bir yerde soğutulur. baş ve işaret parmakları ile yumurta nazikce sudan çıkarılır(dikkat ederseniz nazikçe dedim.adeta bebek okşar gibi)...uygun göz teması sağlandıktan sonra yumurta "çutttak" diye yumurtalığa bırakılır.. cerrahın beyin ameliyatı yaptığı titizlikte, yumurtamızın kabuğu çay kaşığı ile kırılır ve kıvam kontrol edilir.
kurban istenilen kıvamda değil ise başka bir kurban
* ile kronometre okunan değere göre yanlızca pişirme süresi değişmek suretiyle bütün işlemler aynen tekrar edilir.
not1: en fazla 3 denemede istediğiniz kıvamı yakalama garantisi veriyoruz. evet yanlış duymadınız sadece 3 deneme.
not2: tüm yukarıdaki tarifin tek aramayla kağıtta yazılı şekline ulaşabilirsiniz. tek yapmanız gereken 05xx yxx xx xx nol numarayı tuşlamak..evet yanlış duymadınız.kağıtta yazılı versiyonu..daha ne duruyorsunuz.
not3: afiyet olsun.