radiohead pink floyd un varisi mi sorunsalı   

adana çık aradan

1. öncelikle uktecinin notunu paylaşmak isterim: "bilen yorum yapsın"

sanki bu bilimsel bir gerçek,bir matematik formülü,bir teori,bir yüce ana britannica bilgisi gibi yansıltılmış ukteci tarafından,sanki yorum yapmak için ihtisas yapmak gerekiyormuş gibi.bu yüzden ukteciye bu konudaki sitemlerimi iletiyorum,ve cahil cühela bir müziksever olduğumun üstüne basarak birkaç yorum yapacağım.

varis,mirasdan bir pay alan kimse oluyor.yani bu durumda radiohead,pink floyd'un mirasından belli bir pay alacak,eğer tek varisiyse bütün mirası alacak.peki pink floyd'un mirası nedir?biraz buna göz atmak gerek..

-pink floyd'un mirası müziğe adanmış 40 yıldır.
    -pink floyd'un mirası tırnaklarla kazınarak oluşturulmuş artçıl müzik türleridir.
    -pink floyd'un mirası konserlerine katılan onbinlerdir.
    -pink floyd'un mirası kendine özgü sahne düzenidir.
    -pink floyd'un mirası david gilmour bend'i dir.(bkz: bend)
    -pink floyd'un mirası live8'de onları izleyen fanlarının akıttığı gözyaşlarıdır.
    -pink floyd'un mirası asilik ile özdeşleşmiş another brick in the wall şarkısıdır.
    -pink floyd'un mirası a change of seasons albümündeki in the flesh? coveridır.
    -pink floyd'un mirası kıt zihinleri meşgul eden "pink hangisi,floyd hangisi yauu?" sorunsalıdır.
    -pink floyd'un mirası şarkılarında anlattığı uç konular,ama çoğu bünyeye ağır gelen üslubudur.
    -pink floyd'un mirası şu başlıktır.
    -pink floyd'un mirası "pink floyd markası"dır.

peki radiohead bu zengin ve ender mirasa ne kadar yakın bir sermayaye sahip?bunca yıllık emeği tek cümleyle radiohead'e,sanki onlar da bu kadar emek harcamışçasına,mâl etmek yakışık alır mı,birilerine haksızlık olmaz mı?

müzikte miras olmaz,"miras değil alın teri" diyorum.herkes kendi isminden sorumludur,kimsenin başka isimlerin omuzunda göklere yükselmeye ihtiyacı yoktur.kaldı ki bu isim pink floyd ise "orada kal!" denilsindir.
    (jugis nomen, 06.03.2006 18:48 ~ 18:48)

2. en açık cevabı roger waters'ın verdiği bir sorundur.. cevap ise açık bir şekilde "hayır"
    (vikartindur, 22.08.2006 10:21)
  3. (bkz: ogün sanlısoy jimi hendrix in varisi mi sorunsalı)
    (radiokaos, 22.08.2006 11:14)
  4. ukteci,radiohead pink floyd 'un aktüel uzantısı mıdır demek istemiş sanırım.yoksa kimse kimsenin varisi olmuyor tabi.radiohead'in pink floyd ile yüceltilmeye pek ihtiyacı olmayan bir grup olduğunu da dikkate alırsak..

bu noktada,magazinvari bir "kim kimi döver" tarzı hesabı kıyaslamalar silsilesine girişilmesi saçmalık olur diye düşünüyorum zira pink floyd ile radiohead arasında bir koca jenerasyon fark vardır ki bunu her açıdan ele almak gerekir.

pink floyd 'un 40 küsür yıllık muhteşem müzikal birikimi an gelir radiohead için de gerçek olur,onlar daha küçükler abisi.pink floyd belli bir dönemin marjinaliydi, üretkeniydi, radiohead de güncel grupların neredeyse en iyisidir,zaten ciddi,sanatçı denilebilecek adamlar artık güç bela çıkmaktadır.

radiohead ya da pink floyd üzerine bir dünya konuşulur ama gerek yoktur.ikisi de creme de la creme isimlerdir.biri daha takdire şayan görülüyorsa bu zevk işidir,kulak işi,anlamlandırma, algılama işidir.geniş yelpazedir.lakin radiohead, pink floyd 'a göre işin daha başındadır.bu nedenle kıyaslar genelde "desteksiz atma" tadında kalır.
    (tebetha, 22.08.2006 11:34 ~ 11:36)
  5. "radiohead pink floyd'un yolundan mı gidiyor" olsa daha bir mantıklı olacak sorunsal.
    (warbringer, 22.08.2006 12:13)
  6. roger waters depresif megalomanın önde gideni olduğu için kendisine acıyan,depresif bir müzik yapan anathema yı varis göstermiştir.oysa radiohead daha çok yakışıyor varis olmaya.
    (darksideofthemoon, 05.07.2007 19:29)
  7. tartışılması saçma olan sorunsal. şöyle ki;

müzikte esinlenme vardır, falan filan ama asla biri birinin varisi olamaz. hele hele söz konusu olan gruplardan biri pink floyd ise, ayak denk alınmalıdır. bir diğer ayağı denk alma sebebi de diğer grubun radiohead olmasıdır. ikisi de çok başarılıdır, insanı uçurur ama asla aynı rotadan değil. üstelik kariyer uzunluğu bakımından da karşılaştırmanın yapılması gereksiz duruma düşer.
    (noscho, 05.07.2007 19:36)
  8. bundan 10-15 sene sonra cevabını bulacak olan bir sorunsaldır.

anathema'yıda son haliyle birlikte bu doğrultuda olduğunu düşünecek olursak, radiohead ile arasında gidip gelinebilir.
    (kejura, 05.07.2007 19:37)
  9. başlığı görür görmez aklımdan geçen cümleleri birbiri ardına burada sıralasam manasız bir giri olacaktır ama kısaca söylemek gerekirse ne alakası vardır, radiohead de kimdir, pink floyd nerede radiohead nerededir, etc. beni tanıyanların bildiği gibi radiohead'den -her ne kadar yıllar yılı çeşitli başarılara imza atmış olsalar da- pek hazetmem fakat pink floyd derseniz akan sular durur. birbiriyle alakasız iki şeyin birbirine bu denklemle bağlanması fevkalade yanlış olacaktır. süt yumurtanın varisi midir yani?
    (calavera, 05.07.2007 19:45)
  10. bir dönem aynı muhabbet anathemaya da yapılmıştı. üzerine günümüzün popüler olayı olan bi kaç bira içip anathema şarkıları dinleyip kendini garip modlara sokma eyleminin düzenli uygulayıcıları bir anda pink floyd mu eğilirim önünde, bir numara, adamlar bu iş için yaratılmış gibi cümlelerle donandılar.
    ha anathema dinleyene sevene bir lafım yok. ekseriyetle ben de dinlerim beğendiğim şarkılarını falan fırsatım olursa canlı da izlemek isterim. pink floyd için yukarda yazdığım cümleleri de şahsi olarak doğru bulduğumu söyleyebilirim.
    fakat benim değinmek istediğim nokta her grup herşeyden etkilenir. zaten yaşadığını çalar müzisyen. hayatlarına giren sevgililerinden ödeyemedikleri elektrik faturasına, dinledikleri grup ve müzisyenlerden boş zamanlarında çalıştıkları babalarının atölyelerine kadar. temele inildiğinde de ortada müzik vardır ve tarzı dili ne olursa olsun mutlaka öncekilerden esinlenilir. ama herkesin kendine ait bir özgünlüğü olmalıdır.
    konuya pink floyda gelecek olursak tekrar şahsi fikrimce onların eşsiz olduğunu söylemek isterim.
    son olarak destekledikleri veya birlikte çalıştıkları grupları yükseltmek adına bu ve bunun gibi söylemleri ortaya atan menejerlerin veya plak şirketlerinin gözü aydın olsundur. çünkü tek amaçları itüsözlük ve itüsözlük gibi yerlerde bunların konuşulması zihinlerin bulandırılması reklam yapılması vs...
    bakınız vermeden de duramadım
    (bkz: jellyjam jaco pastoriusun varisi mi sorunsalı) *
    (jellyjam, 05.07.2007 20:08 ~ 23:23)
  11. daha ibrahim tatlıses'in varisi belli değilken tartışılması son derece mantıksızdır, boşa kürek çekmektir.

düşünce balonu edit: bir de varis olunca ne oluyor, mesela waters seçtiği varisini kutsayıp, grubun liderinin başına ellerini koyup yeteneğini ve telif haklarını mı aktarıyor, enteresan.
    (iao, 05.07.2007 20:35 ~ 20:38)
  12. aslında tam olarak (bkz: ybsg)
    (deathcomp, 05.07.2007 20:48)
  13. pink floyd derki bir şarkısında artık pink floydu biz koruyacağız diğer gruplar gibi bozulmayacak . hak müzik budur aksini idda eden bizden değildir .yani yoktur böyle birşey .
    (zoso, 05.07.2007 20:51)
  14. hiç bir grubun pink floyd gibi olacağına inanmıyorum o ruhu yakalamak,sadece müzik kalitesi ile olacak iş değildir.nitekim pink floyd hiç aşk şarkısı yapmamıştırç.hepsi gerek düşündüren,gerek ağlatan,gerekse ağlatan eserlerdir.radiohead pink floydu örnek alıyo olabilir ama onlar varis değiller.zaten her grubun kendine özgü müzik tarzı olmalıdır.
    (neyazdiginibilmeyendengesizkisilik, 05.07.2007 20:55)
  15. akla herşeyin bir varisi olmalı mıdır sorusunu getiren tartışma. radiohead'den önce tiamat ve anathema için de bu tartışma yapılmış, bu verasetin roger waters'ın ağzından söylendiği rivayet edilmiştir. bu sorunsal varis tayin edildikten sonra yeni sorunsallara neden olacaktır. ayrıca bu tezi ortaya atan radiohead dinleyicileri genelde pink floyd dinlemezler.
    (floydian, 23.09.2007 00:01 ~ 00:02)
  16. varikosel söz konusuysa vas deferans ve testislerin aşırı ısınması sonucu rock müziğin kısırlaşması kaçınılmazdır...

(bkz: varis)
    (bkz: algıda mallık)
    (bkz: uykusuzluk)
    (kirlikirpi, 14.05.2008 02:02)
  17. floydianların vereceği cevap şu kadar nettir:

(bkz: pink floyd birdir ve ondan başka ilah yoktur)
    (bulanti, 14.05.2008 02:08)
  18. söyleyecek sözü olan adamlarla, ezikliklerini dışa vurarak rahatlamaya, boşalmaya çalışan adamların mukayesesidir.

elmayla armutu dört işlemde denk tutmak gibidir.

used to be four young irish boys' un en bilineninin bush' un kıçını yaladığı aşikarken protest diye tanımlanarak söz konusu kulvarın önünün tıkandığı günümüzde, bunu beklemek yada ummak ne kadar rasyoneldir orası ayrı ama radiohead yarın çıkar ağır bir sistem eleştirisi yapar, ben de sözlerimi yerim. bu yapılabilir mi yada yapılması durumunda ne kadar ses getirir derseniz, rage' a yapılanları hepimiz gördük izledik. hemen hemen imkansız. medya tekelleşmiş, müzik dağıtım kanalları ve stüdyolar tekelleşmiş, bugün evinizde çok ilkel şartlarda bile kayıt yapabilirsiniz ama world wide görsel medyaya açılamadıkça yani mtv önünde oturan ebleğe ulaşamadıkça küreselleşme karşıtı aktivistler gibi sadece şiddete meyilli, kalabalıklarda kendini arayan anarşistler olarak anılmaktan öteye gidemezsiniz.

düzeltme: ulan gecenin bu saatinde yazmayacağım bir daha, ben bile ne dediğimi anlamadım.
    (just call me daydreamer, 14.05.2008 03:15 ~ 04:04)
  19. (bkz: bana böyle şeylerle gelmeyin kardeşim)
    (emigrant, 14.05.2008 08:11)
  20. kendi içimizde yaşadığımız sorunsallar bitti elalemin sorunsallarını çözüyoruz dedirten sorunsal.

(bkz: ibrahim tatlıses in varisi kim sorunsalı)
    (morbid angel, 18.08.2008 19:39)
  21. (bkz: pink floyd birdir diğer gruplar onun kuludur)
    (southern man, 18.08.2008 19:44)