belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · aşk ı memnu
  3. · yeşim salkım
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · disko kralı
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · channelopathy
  9. · sözlük yazarlarının intihar notları

radiance vs still cursed  

1. birkaç gündür sözlükte zuhur eden postmodern atışma.

atışmanın bir üslubu, bir ahlakı vardır genelde. bu bizim kültürümüzdeki aşık atışmasında da, rap kültüründeki atışmalarda da bu böyledir. mesela karşı tarafın özel hayatını hedef seçmezsiniz. ad-hominem yapmazsınız diğer bir değişle. neyse;

böyle, sorunun ve konunun ne olduğunu bilmediğimiz bir tartışma sürüp gidiyor sözlükte şu günlerde. birilerinin nick altlarından neye, ne konuya ait olduğunu bilmediğimiz argümanları okuyoruz. birilerinin özeli, iki kişi arasında geçmiş ve öyle kalması gereken konuşmalar uçuşuyor. birileri birilerine küfür ediyor, sövüyor, giydiriyor. bazen sözlük değil bir günlük okuyor olmayı umuyorum ama maalesef öyle değil.

insanlar kişisel tartışmalarını neden sözlükten yapmayı tercih ederler ki?
    (thedewil, 27.12.2007 20:43 ~ 20:46)
  2. (şizofren ev kedisi, 27.12.2007 21:31 ~ 05.01.2008 14:14)
  3. (sycrone one, 27.12.2007 21:34)
  4. (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 27.12.2007 21:36)
  5. (kl7mu, 27.12.2007 21:38)
  6. bu iğrenç atışma 2 günde 972 pageview bırakmıştır. ne kadar iğrenç buradan hesaplanabilir.
    (radiance, 27.12.2007 21:50 ~ 21:54)
  7. okan bayülgen'den duymuştum sanırım, o lafı hatırlatan tartışma. magazin programları için söylemişti.

"komşularınız sevişirken gidip izlemezsiniz, etik değildir ayıptır. ama birileri bunu kasede çekip gözünüze sokarsa izlersiniz."
    böyle bir şeydi..

hiç bir yazarı tanımadığım gibi iki yazarı da tanımam etmem. kişisel bir alıp verememe, bir kin, bir nefret, bir gıcıklık, bir aşk, bir laf yarışı, herhangi bir bok varsa da bir çerçeve içinde olmalı bence. iki kişi arasında konuşulan/yaşanan bir şeyin konuşma kayıtları yazılacak şekilde insan içine dökülmesi hoş değil. yapılmasa daha güzel olur. taraf tutacak falan da değilim (zaten öyle bir durumumda yok) ama bence seviyeli bir şekilde olmalı bazı şeyler.
    (anne ben itülü oldum, 27.12.2007 22:00)
  8. okuyan insanı seri eksi oy veren ibne olmaya sevkedebilecek bir atışma aynı zamanda.
    (anne ben itülü oldum, 27.12.2007 22:02)
  9. pek hoş olmayan ve gizliliğin sınırlarını aşan tartışmadır.

iki yazarı da tanımıyorum ve kimin haklı olup olmadığıyla ilgili yorum yapmayacağım. tek söylemek istediğim şey, aranızda ne varsa aranızda halledin. böyle msn loglarını ortaya dökerek bütün yazarlara yorum yapma şansı tanınıyor, hoş değil. nasıl özel hayata saygı isteniyorsa, hiçbir yazar da gelip buraya özel hayatlarını diğerine laf sokmak için ifşa etmemeli.
    (noscho, 27.12.2007 22:04)
  10. tam böyle "iyi gidiyor" derken pat diye götü kesilen hadise. demek arada bir böyle şeyler gerekiyormuş. bize kala kala halen lanetli'nin kestane rengi saçları ve mor tişörtü kaldı. ama benim kafamda halen şu var: o koltuğun başında melûl melûl bakan kim? ben onu çözemedim. tamam, fotoda kolu görünen radyans. cigaranın dumanı da radyans'ın dumanı. ama o çağa kim?

bi de o fotodaki çocukta gizli eşcinsellik var mı? o, kayser'in ta kendisi mi? bunlar da açıklanırsa mevzu biter.
    (eksiksizuyum, 27.12.2007 22:41 ~ 22:43)
  11. tarih üzerinde ilk kez chat loglarının da birer tarihi belge statüsünde argüman olarak kullanıldığı (t)a(r)tışma. bundan böyle, yazılı tarih kaynakları olarak sınıflandırılan "para, yazılı antlaşma, basılı dergi/gazete, kararname, ferman, edebi eserler, hiyeroglif, mağara duvarı yazısı, el yazması (vb.)" gibi tarih kaynaklarının arasına chat loglarını eklemekte beis görmüyorum.

belki ilginizi çeker;
    (bkz: sosyoloji)
    (bkz: paleografya)
    (bkz: diplomasi)
    ve son olarakta şu an içinde bulunduğum, (bkz: psikoloji)
    (yasal uyarı, 27.12.2007 23:12)
  12. (cybi, 28.12.2007 00:30 ~ 12:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil