race driver grid   

adana çık aradan

1. codemasters tarafından piyasaya sürülecek ve bu günlerde demosu internette dolaşan muhteşem bir otomobil yarışı simulasyonu.

muhteşem grafikleri ve sürüş dinamikleri ile yapılagelmiş en iyi yarış oyunlarından biri olacağı kesin.tüm sürüş yardımları kapatıldığında aracı yolda tutmak çok zorlaşırken , arcade severler için de bu sürüş yardımları oyunu maksimum seviyede oynanabilir hale getiriyor.hasar modellemeleri de olağanüstü diyebilirim.aracınız iki büklüm olmakla kalmayıp bir simulasyondan bekleneceği gibi yarış dışı kalıyorsunuz o yüzden dikkatli sürmek zorundasınız.demoda 3 adet pist ve 3 farklı araba var.hatta tipik parkur yarışlarının yanında bir de drift hadisesi mevcut.kokpit kamerasından oynarken krıılan camdan önünüzü görmek zor oluyor ve pist dışındaki tozu toprağı kaldırmak , önünüzdeki aracın spin atması durumunda etrafın beyaz dumanlarla dolması güzel şeylermiş ilk defa bir oyunda bunları tam anlamıyla görebiliyoruz belki.

oyun önümüzdeki aylarda raflardaki yerini alacakmış hadi bakalım.
    (zaknafein, 18.05.2008 20:07)

2. oyun raflarda yerini aldı.

ve need for speed serisinin pabucu ilk defa bu kadar sertçe dama atılmış oldu.

efsane olacak.

(öyle mi denk geldi bilmem ama, 2xmsaa ile 1280 * 1024 civarı bir çözünürlüğü uygun gördü bana oynanırlık açısından ise 1024*768 modu uygun (e6750, 2gig, 8600gt 256mb))
    (açık kalp ameliyatı, 02.06.2008 22:02)
  3. çözünürlük ve performans problemleri için nvidia nın 175.80 beta driverını çıkardığı oyundur. denedim, gerçekten hiçbir sorun kalmadı. akıcılık ve optimizasyon çok iyi. oyun ilk başlarda alışık olmadığımız bir gerçekçilikten dolayı zor geliyor ama 3-5 yarış sonrası alışıyorsunuz. kokpit sürüşü çok iyi. grafikler muhteşem. elveda need for speed...
    (madboy develop, 08.06.2008 18:59 ~ 19:00)
  4. gelmiş geçmiş en iyi araba yarışı simülasyonu diyebilirim. hasar modellemeleri, sürüş teknikleri mükemmel. ilk turları 15--20 sefer oynuyorsunuz ama alıştıktan sonra daha z deneyerek tur geçebiliyorsunuz. ancak sadece bir kere deneyerek tur geçebilmek imkansız gibi.

nfs serilerinden farklı olarak illa ki 1. olmanız gerekmiyor her yarışta. gerçek hayatta olduğu gibi yarışı tamamlamak bile yüklü bir ücret almaya yetiyor. ancak sadece katılmak para kazandırmıyor tabi, o da mantıklı bir farklılık gerçek yarışlardan.

ha, f3 serileri de koymuşlar, yol tutuşları olsun, aşırı mükemel yavaşlayabilmeleri olsun beni benden aldılar. formula pilotu olasım geldi.

ancak her araba yarışı gibi beni çıldırtan özellikleri yok değil.

*yahu kardeşim mal mısınız? niye yolun iki kenarında da sürekli çimler var?! spin atmamızdan zevk mi alıyorsunuz? asfalt olsa yola dönebilecekken, yeni sulanmış çim döşemek her yere, nasıl bir ipneliktir?

*hadi onu geçtik, yahu bu kadar gerçekçi yapmışsınız oyunu, e koduklarım araba gayet yavaş bir şekilde ve gayet az bir açıyla duvara temas etse dahi ++hemen duvarla açısını 90 derece yapıyor. bu nasıl bir sibopluktur? bütün yarış zevkini alıyorsunuz! geri dönmek için geri vitese al, geri git, sonra dön, dönerken mutlaka spin at, spin atmak istemiyossn kaplumbağa hızında dön.

**bi de driver assist olmadan tur bitirebilen biri olursa ben araba yarışı işini bırakırım..oynamam bi daha..driver assist olmadan oynayayım dedim, kafa göz dalıyodum pcye. çıldırtıyo lan adamı..
    (crazyshark, 13.06.2008 11:40)
  5. drift modunu pek çok oyun tarzı ile süsleyen codemasters, electronic arts'ın yıllardır tutturamadğı dikişi şak diye gömmüş diyebiliriz. ayrıca ea, son oyunu prostreet'in 'sunmaya çalıştığı' hasar motorunun kıvamı da isteneni vermeyince efsaneleri need for speed oluverdi size bir tırt. zira grid, arcade ve simülasyon karışımı gibi hoş bir deneyim imkânı sunuyor ve bunun yanında envaî çeşit oyun tipini denemenize de olanak sağlıyor.

hakkında çok şey yazılabilir tabii, ama şimdilik daha iyi bir alternatifi olmadığını söylemek uygundur. itiraz edenin alnı karışlansın.
    (marsh, 14.06.2008 00:57)
  6. geforce 7 serisi şimdilerde emektar olmuş kartımla pek oynanamayan oyundur. arabanın hareketleri çok hassas ve haliyle böyle bir kartta ancak çamur gibi grafiklerle idare ederek oynanıyor. gidip yeni ekran kartı almaya niyetlenmediğim için direk sildiğim oyun olmuştur.
    (keyif pezevengi, 14.06.2008 01:03)
  7. ne hikmetse gölgelerin ekran kartını çok zorladığı oyundur. tamam gölge mutlaka ekran kartını zorlar ancak hiç bu kadar zorladığını görmemiştim hiçbir oyunda. 8800 gts bayağı zorlandı. gölgeyi medium yaptım diğer herşey full sorun yok... gölgeyi low yada medium yapın isterseniz hdr açın. 7 serisi kartlar özellikle gölge ayarını low yapsın ve 175.80 beta driverı yuklesin. en az 10-15 fps fark edecektir. zaten gölge low dayken kötü bir görüntü oluşmuyor. arabayla giderken gölge seyretmeye pek fırsatınız olmuyor.
    (madboy develop, 14.06.2008 01:46 ~ 01:48)
  8. 2900xt'yi güncel sürücülerle hiç zorlamayan oyundur. zaten kendi 1.1 yaması da çıkınca genel olarak ufak çaplı bir performans artışı gözleniyor.

diyeceğim bu değildi, şuydu: team mate, yani takım arkadaşı olarak irlandalı david dempsey, aldığı tüm parayı hakkıyla kazanıyor ve takımızı coşturuyor. zaten rütbesi de global.
    (marsh, 17.06.2008 14:13 ~ 14:17)
  9. hızlandırılmış le mans'a katılabileceğiniz oyun. bildiğin le mans, gece oluyo filan.
    (marauder jingo, 17.06.2008 14:36)
  10. arcade ile simülasyon dozajını en iyi şekilde ayarlamış, grafikler konusunda da aşmıştır. hem gerçekçi hem de eğlenceli olmayı başarabilen nadir yarış oyunlarındandır.
    (katakullyy, 30.06.2008 20:05 ~ 20:10)
  11. nfs de kimmiş dedirten aşmış grafiklere sahip bir oyun. ama bazı sesler ve müzikler bir o kadar kötüdür. araba seslerine lafım yok ama şu müzikler insanı biraz daha atmosfere sokacak türden olsaydı keşke. grafiklere aşmış dedim zaten herhangi bir problem yok bu konuda. bir eksi olarak oyun sanki sadece direksiyonu olanlar için tasarlanmış gibi. çünkü klavye ile arabayı kontrol etmek çok zor. oyun direksiyonumu tanısaydı eminim daha çok zevk alırdım. sanırım yeni direksiyon almanın vakti gelmiş.

düzeltme: direksiyon problemini çözdüm.
    (capulcu, 26.07.2008 22:15 ~ 22.08.2008 20:41)
  12. en büyük eksiklikleri modifiye olayının olmayışı ve farklı hava durumlarının yer almaması.le mans yarışlarında gece-gündüz arası geçişler oldukça başarılı.ama insan yağmurlu bir havayı arıyor yine de.
    (burakk, 16.10.2008 20:30)
  13. ben mi malım yoksa bu oyun mu gerçekten şahane anlamadım. ilk giriş yarışını zar zor tamamlayıp ikinci yarışlardan birini bile tamamlayamamış olmama rağmen inanılmaz zevk alıyorum. böyle bir sürüş keyfi, böyle bir " ben harbiden yarışıyorum lan" hissiyati olamaz. kaza yapınca bile " oha lan ne güzel vurdum" diyorum. ama daha 3 yarış bile tamamlamadım oysa ki. bok ye need for speed.
    (lucifer, 11.12.2008 01:02 ~ 01:02)