rıdvan dilmen 

sayfa  / 5
adana çık aradan

1. fenerbahçeli eski şeytan lakaplı futbolcu, karşıyaka nın teknik direktörlüğünü yapmaktadır şuan
    (cyrus the virus, 18.03.2004 15:51)
  2. lig tv'de maç yorumculuğu yaparken hıncal uluç'un bile taktirini kazanabilmiştir. rıdvan'ın yaptığı taktik analizlerle maçta hiç dikkat dahi etmediği olayları gördüğünü söylemiştir hıncal. hakikatten katılmamak elde değildir. ayrıca rıdvan'ın bu maçlar öncesinde yaptığı maça ilişkin tahminlerin tuttuğunu görünce insan hayran oluyor gerçekten.
    (mirseyid, 23.03.2004 23:34)
  3. bir çocuk kahramanı, bir çocuk kahraman.

saflığının yanında, son derece hızlıydı ve çabuk ivmelenebilen bir yapıya sahipti. bunun başlıca sebebi doğal olarak (f=m.a'dan) kütlesinin az olması yani hafifliğiydi.

defans oyuncuları hızını alana kadar o kaleye yaklaşmış olurdu. eğer rakiple aynı hızda (yanyana) koşuyorlarsa, rakibi daha farkına varmadan durmuş ve yön değiştirmiş olabiliyordu. 1980lerin sonlarında ve 90ların başında, tutulamayan forvet olarak tanımlanırdı. sert şut çekmezdi, rövoşata yapmazdı, laubaliliği yoktu. efendi gibi koşar, plasesiyle kaleciyi kâh düz köşeye kâh ters köşeye yatırırdı.
    (chete, 24.03.2004 15:56)
  4. çocuklarda görülen saç modelini senelerdir gururla sergileyen eski futbolcu.
    (jester, 28.03.2004 23:06)
  5. kendisi 7-1 biten fenerbahce elaziğ maçında durum 3-1 olur olmaz ercan taner e "ercancım bu maç tarihi bi skora gidiyo" demiştir
    (vinsanity, 12.04.2004 07:44)
  6. 30 mayıs 2004 tarihi itibariyle karşıyaka sk'dan kovulan teknik adam. 2003-2004 sezonunda ksk'nın aldığı başarısız sonuçlardan sonra gönderilen kemal kılıç'ın yerine gelen dilmen ksk'da başlarda belirli bir başarı yakalasa da beklenen patlamayı hiçbir zaman yapamadı. son sırada teslim aldığı takımı 9. sıraya kadar yükseltmiş ve ezeli rakibi göztepe'ye 5 tane sallamıştı. ama ne olduysa bu maçtan sonra oldu, demişler ya alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste diye. bu büyük zaferden sonra bir duraklama dönemine giren ksk aldığı başarısız sonuçlardan sonra lig düşme tehlikesi yaşayarak ligi 12. sırada tamamlamıştır.
    aldığı sonuçlardan çok takıma olan ilgisizliği sonunu hazırlamıştır dilmen'in. heralde artık lig tv'deki yorumculuğuna geri döner diye düşünüyorum.
    (palermo, 01.06.2004 19:59 ~ 20:04)
  7. lig tv yorumculuğu sırasında oyuncu değişikliklerini klubeden görüp ercancığım birazdan bilmem kimin girmesi gerekir diyip oyuncuyu kameralar gösterdiğinde ben demiştim havasına giren eski topcu.zamanında bide petit danone futbol takımını çalıştırmıştır.
    (telvin, 01.06.2004 23:20)
  8. çok iyi bir teknik direktör olamamamıştır belki ama çok iyi bir yorumcu olmuştur. ancak her ne hikmetse galatasaray maçlarını yorumladığında iyi yorumculuğu sekteye uğrar gibi. topa vurmaktan aciz volkan'a* zamanında süperstar dediği için mi bu derece sempati duyar bilemem, ama ayhan akman için galatasaray'ın vazgeçilmezidir tadında yaptığı yorumlar daima aklımı karıştırmıştır.

futbolculuk döneminde ise şimdi hiçbir futbolcuda göremediğim bir hıza sahip olduğunu hatırlıyorum, ancak kendisi çok çekmiştir sakatlıklardan.
    (palanthaser, 22.12.2004 22:06)
  9. ben sırf bu adam 8 numaralı formayı giyiyor diye 8 yaşıma girince çok mutlu olup, hiç 9 olmak istememiştim. (bkz: ulen nerden geldi bu aklıma şimdi) (bkz: bak şimdi duygulandım)
    (solti, 30.01.2005 01:35 ~ 15.09.2006 14:48)
  10. maç esnasında yaptığı mırmır yorumlardan dolayı sinir olduğum insan. bir şey diyeceksen adam gibi söyle.

ercan taner: necati çekti topu. bir çalım attı alex'e. kafasını kaldırdı.
    rıdvan: (mırmır şekilde) ribery boş.
    et: ümit geldi karşısına.sola çekti topu. necati gidiyor. necati... necati... ortasını yaptı.
    r: (yine mırmır) güzel orta.
    et: kafalardan seken top.. top boşta... geriye çıkardı
    r: (allahım hala mırmır) vurursa gol olur.
    et: vurduuuu.... ve gooool..
    r: attı... güzel attı. (allah cezanı versin.)
    (hansvoralberg, 05.03.2005 21:42 ~ 16.09.2006 16:52)
  11. "15 yaşındaki gençler iddaa oynuyor.. ne diyorsunuz?" sorusuna "alman ligine oynamasınlar, çok sürpriz çıkıyor" demiştir..
    (latent, 13.04.2005 05:26 ~ 06.12.2005 12:32)
  12. (bkz: gol olur)
    (skubidu, 30.08.2005 00:02)
  13. mahellemizin eczacısıyla evli eski topçu
    (dragut, 30.08.2005 00:43)
  14. mevcut futbol yorumcuları arasında futbolu en iyi bilenlerdendir, ama ne hikmetse teknik direktörlükte başarılı değildir. maçları analizini ve anlatım tarzını çok severim, sabaha kadar anlatsa da dinlesem dediğim çok olmuştur. şu aralar ntv'deki yeni programında herşeyiyle taban tabana zıt ahmet çakar ile aynı programda olması da ilginçtir.
    (dr conners, 30.08.2005 01:06)
  15. türkiyenin en iyi yorumcularından biri amına koyim...
    (skubidu, 04.10.2005 23:31)
  16. -biz ümit kayıhan gibi amına koyim kelini görüp oyuna altan girecek demiyoruz
    (ben de öyle biliyordum, 04.10.2005 23:36)
  17. gece gece beni gülmekten yerlere yatıran adam amına koyim

musa çözen: hehehehe
    rıdvan dilmen: baba! musa abi...
    musa: he guzum?
    rıdvan: özledin mi bak, hakan sukur'u birinci dakika soyledim girmesi lazim diye.
    musa: aynen soyledin abi... bu gerizekali, girdi mi herif görüyosun nasıl dağıttı orayı
    rıdvan: biz ümit kayıhan gibi amına koyim kelini görünce altan girsin demiyoruz
    musa: aynen öyle doğru ehahaha
    rıdvan: keh keh
    okay karacan: ıhıhıhıhı
    musa çözen: süper laf ya kelini görünce
    rıdvan dilmen: şimdi birisi formasından çeker birinin penaltı atarız amına koyim
    okay: sabri geliyor hocam
    rıdvan: ulan ben gassarayı ilk defa eyvah dedim golü yerken biliyo musun baba
    okay: tarihe mi geçtin?
    rıdvan: valla eyvah dedim gassaray golü yerken
    rıdvan:yalnız gol olur birde bir gördün mü baba, şak diye gol oldu ama ofsayt ne yapayım.
    okay:reklam filmi gibi oldu di mi
    rıdvan:vallahi reklam filmi... elesin ya galatasaray, valla elesin
    okay:elesin tabi abi ya
    rıdvan:bundan sonra da bizde miymiş?
    okay:bizde bizde
    rıdvan:yapma ya
    okay: tabi canım
    rodvan: ayağımı sikeyim ya kehkehkeh ... yayında mıyız nooldu?
    okay karacan:yine avea var mı, avea muhabbeti var mı?
    musa: sabri de oyuna girdi, sabri de oyuna girdi, birisi, 64 çıktı 64 kim?
    okay karacan:ergün çıktı
    musa:67'ymiş 67
    okay karacan:ikinci 45 dakika başlamak üzere...

(not:metin ekşi'den alınmıştır.)
    (skubidu, 04.10.2005 23:50 ~ 28.06.2006 23:50)
  18. volkan hayranlığının sebebi belli olmuştur. galatasaray'ın kötülüğü için bittabi.
    (palanthaser, 05.10.2005 00:11)
  19. kimse burada numara yapmasın.hepimiz arkadaşlarımızla rahatça konuşurken(özellikle futbol konusunda)arada küfür de ederiz aynen burada olduğu gibi.üstelik buradaki gerçekten çok eğlenceli bana sorarsan.rıdvan gayet samimi ve içten konuşuyor.ve bunu da canlı yayında değil devre arasında muhabbet arasında söylüyor.bunda hiç bir yanlış yok.bu olay rıdvan'ın değerini küçültmez,iki yüzlülük yapmayalım.bu arada okay karacan'ın gülüşü beni kopardı.en büyük sensin okay,sürekli gülesin inşallah.
    (mitya, 05.10.2005 01:13)
  20. lakabı "şeytan"dır. vakti zamanında tanju* ile kapışırlardı golcülükte. bir de son zamanlarında ha bire sakatlanırdı bu adamcağız...
    (azwepsa, 05.10.2005 11:03)
  21. (bkz: ayağımı sikeyim)
    (kornish, 08.10.2005 13:16)
  22. dün gece yüzdeyüz futbol da, galatasaray-tromsö maçının devre arasındaki vakasını gayet açık yüreklilikle dile getirmiş şahıstır. her zaman küfürlü konuşan birisi olmadığının ısrarla üzerini vurgulamıştır ama bana pek inandırıcı gelmedi. maşallah çok güzel sallıyodu rıdvan hoca oralardan. güntekin onay "bilmeyen seyircilerimiz için olayı tekrar etmek gerekirse..." diye bir cümleye başlayınca, rıdvan elemana " nası lan bi daha mı küfür edeyim şimdi" dercesine bakmıştır. aslında olay gayet eğlenceliydi. rtük tehlikesi olmasa, "şeytan'la amına koyim" ya da "hepinizin ayağını sikerim" diye alternatif rıdvan dilmen programları yapılabilir. hatta turgay şeren de diğer yorumcu yapılır, uyandığı anlarda onun da tecrübesinden yararlanılırdı. turgay şeren ile rıdvan'ın gaza gelip daha sağlam sallamaları için karşılarına ali sami alkış ile ümit kayıhan geçirilebilirdi. telegol kadar efsane olurdu herhalde.
    (untouchable, 10.10.2005 17:42 ~ 17:43)
  23. futboluna doyulamamış insan. (bkz: kahrolsun yesiç)
    (magarsus, 30.10.2005 01:42)
  24. nazillilidir. futbol oynarken sakatlıktan kurtulamazdı. iğneyle oynuyor tabiri rıdvanla duyulmaya başlanmıştı.
    (spartacus, 05.12.2005 22:33)
  25. izleyemeyenler için büyük bir kayıp. türkiye onun ayarında bir futbolcu yetiştiremedi bir daha.

(bkz: kalbimizde açmadan solan bir güldün be rıdvan abi)
    (maloğlan, 09.01.2006 17:35)
 sayfa  / 5