rüya görmek   

adana çık aradan

1. (bkz: hayırdır inşallah)

insanın uyuduktan sonra uyanıkken doldurmuş olduğu bilinçaltını dışavurması durumu. görülen rüyanın kişinin psikolojisi üzerinde büyük etkileri vardır. zaten rüyayı da kişinin yatmadan önce ister bilinç altı ister bilinçüstü olsun hazırlamış olduğu psikolojisi ile görür. bu yüzden rüya tabiri adında bir gerçek vardır. gelecekten veya bilinmezden haber veremez sadece kişinin iç dünyasını gözler önüne serer.
    (hansvoralberg, 09.08.2006 16:54)

2. kimi zaman hiç akılda olmayan,"şimdi nerden çıktı bu?" kişileri girer rüyaya..tüm gün gerek rüyada o kişiyle yaşananlar,gerekse söz konusu kişi beyni,yüreği kurcalar..bir çok kez "rüyamda gördüm seni,iyi misin?" demek için telefona yönelinilir..kafa karışır..
    (absinthe, 09.08.2006 19:03)
  3. (bkz: uyurken kıçın açıkta kalması)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 09.08.2006 19:49)
  4. rüya görmesek sabaha kadar yatakta nasıl vakit geçirirdik.
    (scarboo, 21.01.2007 11:09)
  5. aşık olmayı sağlayan durumlardan biridir.
    (neyazdiginibilmeyendengesizkisilik, 20.07.2007 11:18)
  6. çok renkli ve senaryolu rüya görenler için eğlence kaynağı durumdur.
    sabahları yüzünüzde anlamsız bir sırıtmayla uyanmanıza sebep olur bu rüyaların çoğu da.

"seni rüyamda gördüm" dense de çoğu aman ayrıntılar anlatılmaz, kendine saklanır...

karmaşık insanların karmakarışık rüyaları olur..
    (ferforje, 20.07.2007 12:21)
  7. kimi zaman fevkaladenin fevkinde bir gece geçirdiğinizin resmi olabilir.bütün kontrolü bilinç altınıza bırakmanın rahatlığıyla,kırmızı bir arabayla bütün gece yolları,otobanları,dağları,çölleri aşmış;
    nasıl olsa rüyadayım yav yüreğimin götürdüğü yere gideyim anlayışıyla
    uçurumlardan atlanılmış,lucid rüya görülmüş kadar olunmuş,astral seyahatin de kıyısından köşesinden şöyle bir geçilerek heyecan dolu,atraksiyonel bir geceden,güne uyanılmıştır.
    heyecana doyulmamış:
    avuç içi büyüklüğünde,ışık topları yapılmış,oradan oraya fırlatılmış,psişikliğin doruk noktasına ulaşılmıştır.
    insanlarla neşenizi paylaşmak;"görüyon mu benim hayal gücünü" "ahanda bu kadar" diyerek gururlanmak,kibirlenmek size göre en doğal hakkınızdır.anlatırsınız.
    babanız da size katılır."ailecek mi hastayız" diye düşünmeden edemezsiniz.babasından danasına kadar herkeste bir eğlence çılgınlığı..
    o da rüyasında çocukluğunu görmüştür.konsept olarak hayli ilginç gelir.anlat dersiniz.içini dökmeye hazırdır:
    baba:ufağım 10 yaşında ya var ya yok.köyümdeyim.ama ne var ki korkmuyorum köpeklerden.10 15 tanesi saldırıyor.herkül gibiyim.savuruyorum hepsini.
    esbb:aslansın baba helal sana..
    baba:sonra bi kaplan çıkıyo bizim evin arkasından.böyle kükreyerek geliyo filan.
    esbb:uuuvvv..
    baba:noluyo ya!bizim köyün iyice boku çıkmış diyorum.
    esbb:eee sonucu alalım.kim kazanıyo.
    baba:(sırıtarak)enayi miyim lan.uyanıyom kaplanı görünce.
    (evrenin sonundaki babil balıgı, 26.04.2008 19:48)
  8. bazen gün içindeki bi olay kısa bi an yada isimler gece gördüğümüz yada geçmişte gördüğümüz unuttuğumuz veya hiç hatırlamadığımız rüyaları hatırlatır
    (acımadıki, 26.04.2008 20:07)
  9. görülenler aynı zamanda hissedildiğinde travmalar yaratabilecek eylem

(bkz: aşık olmak)
    (bkz: vurulduktan sonra kurşun acısı)
    (bkz: ağlamak)
    (bkz: ölüm)

vesaire...
    (turkette, 26.04.2008 22:18)
  10. beynin bir aktivitesidir.

rüya görmemek şizofreniye yol açabilir.

hatta bir superman çizgi romanınında superman hiç uyumadığı için şizofren oluyordu. buda aklıma geldi yazıyım dedim.
    (falas, 13.07.2008 02:32 ~ 02:32)