başlarda merdivenden düşmekle başlar. gerçi babama anlattığımda o damdan düştüğünü söyledi, büyüme ortamıyla alakalı biraz sanırsam. merdivenin başına gelir, mal mal biraz bakar, sonra da "düşersin". her seferinde havadayken uyanırsın. birkaç rüya sonra merdiven görünce kendin atlamaya başlarsın. yine havadayken uyanırsın. ama yavaştan bir şeyler çakmaya başlamışsındır. bir süre sonra "düşmeden" merdiveni 10'ar 20'şer atlayarak inmeye başlarsın. yani artık havalanıp konma aşamasına gelmişsindir. zaten yavaş yavaş
lucid dreaming fenomenine girmektesindir (anahtar nesne merdiven bende). sonraki aşamada koşarken havalanmaya başlarsın. birkaç on-metrelik sıçrayışlar yaparsın. başlarda heyecanlanıp yere inerken uyanabilirsin. ama yılmadan devam edersen gittikçe havada daha uzun kalmaya, süzülüp yön değiştirmeye başlarsın. tarif edilemez bir histir, yaşanması gerekir.
bu benim evrimim dostlar. kişiden kişiye çeşitli farklılıklar gösterebilir ama temel yapı aynıdır diye düşünüyorum.
bir de uçarken yavaşlama, konma sıkıntısı çekildiği durumlar vardır. bu gibi durumlarda bir ağaca yönelmeyi ve bir dal yakalamaya çalışmayı tavsiye ediyorum. zaten rüya = düşünce olduğundan, dalı yakalamayı düşününce yakalamış olursun.