belki ilginizi çeker
  1. · saçma sapan rüyalar
  2. · rüyada wondrous görmek
gündem
  1. · 2012
  2. · ugg
  3. · yaran diyaloglar
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · öğretmenler günü
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · legato
  9. · kola ile nescafeyi karıştırıp içmek

rüyada uçmak  

1. nasıl olduğunu hiç bilmediğim bir durum. nasıl bir bilinçaltı ya da başka bir şey gerek anlayamadığım kimilerince tecrübe edilmiş hal.
    (viola, 05.01.2005 11:50 ~ 11:52)
  2. otomatik kontrol mü değil mi o önemli.
    (bkz: lucid dreaming)
    (bkz: waking life)
    (kornish, 23.11.2005 16:50)
  3. ortak rüyalardan biridir.
    (azwepsa, 23.11.2005 16:59)
  4. (bkz: flying)
    (sulfur, 07.06.2006 17:34)
  5. hayalet gibi hem uçup hem de duvarlardan geçebildiğim, kaplan ve ejderha filminden çok önce keşfettiğim ağaçtan ağaca uçup, dala konabildiğim ve bir de ters çevrilmiş minik bir kırmızı kovanın üzerine oturarak uçtuğum versiyonları en ilginç rüya deneyimlerim olmuştur.

hasılı zevklidir. kuşlara imrenerek bakmamın, bir zamanlar pilot olma isteğimin ve yamaç paraşütü yapma hayalimin sebebidir.
    (nell, 07.06.2006 18:14)
  6. sürrealist bir rüya olduğu için alt beyin rüyasıdır...
    analiz değeri yüksektir...
    tabii rüyanın tamamının hatırlanması ve analizi uzman birinin yapması gerekmektedir...

(bkz: @932323)

ayrıca: (bkz: iyileşme kitabı)
    (van den budenmayer, 05.09.2006 03:51 ~ 03:53)
  7. (luto, 12.07.2007 23:33)
  8. (soldier in the army, 12.07.2007 23:43)
  9. (bkz: peter petrelli)

sonrasında gerçekten de uçmuştur nitekim.
    *
    (jack, 12.07.2007 23:45)
  10. yüksek bir yerden düşerken son anda uçmaya başlamak da bir örnektir...

bir de bilmem genel bir durum mu, ama ben sadece çocukluğum da uçtuğum rüyalar gördüm
    (leyl, 12.07.2007 23:49)
  11. kişinin büyümekte olduğuna delalet eder.
    (kuklaların yaşamından, 12.07.2007 23:50)
  12. bütün rüyalarımın olmazsa olmazıdır.ilginç olan bu uçma eylemini yüzerek yapmamdır.bildiğiniz kulaç atma,kurbağalama falan.
    (butterflyeffect, 13.07.2007 00:00)
  13. çoğu kişinin, çocukluk evresi rüyalarının; ardından acı çekerek veya başka şekillerde gerçekleşecek düşüşle bir bütün ortak noktasıdır.
    (biyolojiksaat, 18.07.2007 18:11 ~ 18:18)
  14. birilerinden kaçarken veya normal tempoda yürürken birden ayaklarınızın yerden kesildiğini hissedersiniz.uçtuğunuzu fark edince bi şekilde yere iniş yaparsınız tekrardan. ama bi bakmışsınız bikaç adım sonra yeniden yerle bağlantınız kesilmiş, uçuyosunuz...rüyada uçmak genellikle hoş şeyler çağrıştırsa da böyle kontrolün elinizde olmadığı bi rüya sinir bozucu olabilir.bikaç kere aynı şekilde -kontrolsüz- uçtuğunuzu gördükten sonra acaba neye delalet eder ki diye düşünürsünüz.sonunda kontrolü ele geçirdiğinizde, kendi isteğinizle uçup, yerden yüksekliğinizi ayarlayıp,kendi isteğinizle yere indiğinizde, işte o zaman rahatlarsınız, mutlu olursunuz...
    (pennywise, 15.08.2007 23:28 ~ 23:28)
  15. kıçınızın açıkta kaldığının göstergesidir.
    (sageeth, 17.01.2008 22:44)
  16. bebeklikten kalma bir duygunun bilinçaltında ortaya çıkmasıdır aslında.hani böyle sallanır sallanır mışıldar ya bebek o an uçtuğunu sanırmış yavrucak.büyüdüğünde de rüyalarında telafi edermiş eksiğini.

bir de bu var (bkz: @1880097)
    (deliyayla, 17.01.2008 23:24)
  17. yurt yayınlarından çıkan roy lewis'in yazdığı babamız: evrimin romanı adlı kitapta insanlığın evrimini anlatiyor. işte konuşmaya başlamasi, ateşi bulmalari, diger canlılardan kendini ayirdedebilmesi vs. vs..
    ve o dönemde insanlar maymunvari bir sekilde tehlikelerden kendilerini korumak icin ağaclarda yatarlarmış. doğaldır ki insan uyku esnasında sabit duramaz.. bunun sonucu olarak da o dönem için bakacak olursak atalarımız ağactan düşerler..ve bugune kadar böyle gelmiştir bu olay..bir de rüyada şöyle bir olay daha var..bir boşlukta ya da bir nesnenin üzerinden düşersiniz ama hiç yere değmezsiniz.hep boşluktasınızdır.şöyle bir söylenti vardir ki ne kadar doğru olduğu tartışmaya açıktır ama rüyada düşerken yere değdiğinizde ölürsünüz.
    (asayisberkendal, 26.01.2009 19:43)
  18. (gargusuzabdal, 26.01.2009 19:44)
  19. küçükken çok sık başıma gelen olaydır.hep uçardım rüyalarımda artık daha karmaşık şeyler görüyorum büyümek her yönden zor..
    (cherrychapstick, 04.04.2009 03:05)
  20. geniş açılı, havada adımlar atmaktır. bi de adama öylesi normal gelir ki, sanki hep çırpınmadan süzülürsünüz gibi. oysa ben asla gerçekte kanat çırpmadan uçamam. rüyaların güzelliği bu işte.
    (heidi, 04.04.2009 03:13)
  21. günahlardan arınma adı altında ortaya çevrilen söylem. hayır sevineyim mi üzüleyim mi anlamadım. günahlardan arınmak iyi şey de o kadar günah işledim mi ben yahu? *
    (desmodus rotundus, 04.04.2009 03:30)
  22. rüyada bir çiftli sigarayı şişeye bağlayıp çektikten sonra yaşanacak orgazmik ruh halidir. evet budur.
    (günah duygusu gibi bir şey, 04.04.2009 04:12)
  23. başlarda merdivenden düşmekle başlar. gerçi babama anlattığımda o damdan düştüğünü söyledi, büyüme ortamıyla alakalı biraz sanırsam. merdivenin başına gelir, mal mal biraz bakar, sonra da "düşersin". her seferinde havadayken uyanırsın. birkaç rüya sonra merdiven görünce kendin atlamaya başlarsın. yine havadayken uyanırsın. ama yavaştan bir şeyler çakmaya başlamışsındır. bir süre sonra "düşmeden" merdiveni 10'ar 20'şer atlayarak inmeye başlarsın. yani artık havalanıp konma aşamasına gelmişsindir. zaten yavaş yavaş lucid dreaming fenomenine girmektesindir (anahtar nesne merdiven bende). sonraki aşamada koşarken havalanmaya başlarsın. birkaç on-metrelik sıçrayışlar yaparsın. başlarda heyecanlanıp yere inerken uyanabilirsin. ama yılmadan devam edersen gittikçe havada daha uzun kalmaya, süzülüp yön değiştirmeye başlarsın. tarif edilemez bir histir, yaşanması gerekir.

bu benim evrimim dostlar. kişiden kişiye çeşitli farklılıklar gösterebilir ama temel yapı aynıdır diye düşünüyorum.

bir de uçarken yavaşlama, konma sıkıntısı çekildiği durumlar vardır. bu gibi durumlarda bir ağaca yönelmeyi ve bir dal yakalamaya çalışmayı tavsiye ediyorum. zaten rüya = düşünce olduğundan, dalı yakalamayı düşününce yakalamış olursun.
    (sawar, 26.10.2009 00:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil