gündem
  1. · yasaklanması gereken şeyler
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · babaların garip huyları
  4. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · yeşim salkım
  7. · prison brake
  8. · hayata küsmek
  9. · emre altuğ ile vücut diliyle sevişmek

rüyada kıyamet gününü görmek  

1. uyanınca korku duymanıza sebep olan hadisedir.
    (bahana, 06.02.2007 22:02)
  2. bronşit tedavisi için kullandığım antibiyotiğin yan etkilerinden olan kabus görme işlemi yüzünden gördüğüm rüyalardan biridir.uyanınca diğer bir yan etki olan halisulasyon görmemek için dua edilir.
    (bahana, 06.02.2007 22:04)
  3. (chicaloca, 06.02.2007 22:18)
  4. (seanpenn, 06.02.2007 22:21)
  5. başımdan bir otobüs içerisinde film senaryosu fikri kıvamında geçmiş rüyadır.

sarı renkli, amerikalıların uzun burunlu okul servisleriyle çevre dostu halis türk otobüslerinin dna'larının birleştirilmiş halindeki bir otobüste; çizgi filmlerden fırlama, patlak gözlü, kısa boylu, siyah saçlı yaşam formlarıyla birlikte otururken; solumdan -ki kuzeye bakıyor olduğumuzu düşünürsek... hımm...- doğan dev gibi, sapsarı bir güneşin hemen sağımdaki sarı duvara yansıttığı sarı ışığı fark etmiştim. daha sonra, diğerlerinden tek farkı bıyıklı olması olan şöförden döner kapıyı açmasını istedikten sonra ortamdan sıvıştığımda deprem olduğunu hissettim ve sonra... gerisini ne yazık ki hatırlamıyorum. (bkz: işte bu da böyle bir anımdır)

(bkz: rüyada cenneti görmek)
    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (ben cocugum deyip camdan atlayan pokemon, 06.02.2007 22:24)
  6. ruyayı anlatmak gerekirse:

arkadaşımla yurt odasında oturuyoruz(4.kat).aşağıya inecek insanların inmediği anonsu yapılıyor.şaşırıyoruz.dışarıya bakan arkadaşım şaşırıyor.ben de dışarıya baktığımda ucsuz bucaksız bir denizin yurdun 4. katına kadar yükseldiğini ve hızla yükselmenin devam ettiğini görüyorum.arkadaşıma döndüğümde "bitti" dediğini ve yüzünde korku dolu bir ifade olduğunu hatırlıyorum.
    (bahana, 06.02.2007 22:31)
  7. sur sesini götünüzden uydurduğunuz bir rüya olacaktır.
    (ozgurce, 08.09.2009 15:08)
  8. vallahi gördüm sözlük. yazlıktaydım. arkadaşlarım ailem falan herkes orada. o günün kıyamet günü olduğunu bir şekilde biliyoruz. gece gezmeye gidiliyor deniz kenarına. denize bakarken gözüme gökyüzündeki ışıklar çarpıyor. yıldızlar abidik gubidik şekiller alıyorlar. gökyüzü adeta yarılıveriyor bir anda. sonra hepimiz uykuya dalıyoruz. dışarıda ne olup bittiğini bildiğimiz, ama sadece gözlerimizi açamadığımız bir uyku. sesler duyuyoruz, birileri bir şeyler değiştiriyor bunu anlıyoruz. zannedersem 1 saat sürüyor bu. içimizde bir korku yok. kıyameti bir son değil bir değişim olarak yaşıyoruz. bir şeyler bitmeyecek. bunun verdiği garip bir huzur var. uyandığımızda hepimiz vücut olarak aynı, yaşantı olarak farklı insanlarız. yani ben tivigiyim, ama etrafımdaki insanlar, en yakın dostum dediğim insanlar farklı. herkes hayatlarında yatay geçiş yapıyor anlayacağınız. ben belki hayatımda hiç görmediğim birinin hayatını yaşamaya başlıyorum. önceden tanıdığım insanları tanımıyorum, hatırlamıyorum bu sebepten. tahminimce gece 11 civarı, kıyamet bittiğinde yani, en yakın arkadaşım olan insanın evine gidiyorum. herkes birbirine kıyameti anlatıyor. "şu nasıldı ama çok garipti, şu da şöleydi ya orası çok kötü" falan diye konuşuyoruz. arkadaşımın annesiyle sohbet ediyorum. hayatlarımızın değiştiğini biliyoruz. arkadaşım geliyor, bir arabaya biniyoruz. bir otobüse. önceki hayatım diyebileceğim hayatımdaki arkadaşlarım, yani şimdi mevcutta olan arkadaşlarım var otobüste. onları tanıyorum. ama herkes başka bir vücutta. fakat gördüğüm anda hiçbir şey olmamış gibi konuşabilecek kadar rahatım. kimi arkadaşım yaşlı bir vücuttayken kimisi de 9 yaşında bir çocuğun bedeninde. herkes en son halini görüp birbirine şaşırıyor. sonrasında yaşadığım yazlığın belediye başkanı olduğumu görüyorum. ha dötün açıkta kalmış diyebilirsiniz. bana da o kısımları saçma geliyor. mutlu oluyorum ama. halk sürekli bana sorunlarını anlatıyor falan derken rüyam bitiyor. o rüyanın şokunu bir kaç gün üzerimden atamadığımı söylemek isterim.

(bkz: doomsday)
    (twiggy ramirez, 08.09.2009 15:17 ~ 15:19)
  9. cyborgların kırmızı gözleriyle karşı karşıya kaldığınızı görmek, ''john connor allah belanı versin'' diye bağırmaktır.*
    (bkz: judgement day)
    (trasker, 08.09.2009 15:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil