belki ilginizi çeker
  1. · lucid dreaming
  2. · kişinin uyuduğunu anladığı an
  3. · dünyanın en güzel kadını
  4. · rüya
gündem
  1. · öğretmenler günü
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · prison brake
  4. · the twilight saga new moon
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · kbr
  9. · nesil savaşları

rüya gördüğünün farkına varmak  

sayfa  / 2
  1. biraz zor durumdur şayet başarıldığı zaman çok şey değişik oluyor..ya da rüya gördüğünüzü farkına varar varmaz uyanabiliyorsunuz..ama yine de çok eğlenceli, belki bugüne kadar bir kere başıma geldi, ama yine de herşeyi dilediğince yapabilmek ilginç bir durumdu..rüyanın bitmemesi için yalvarıyorsunuz ama sonuçta, belki, saniyeler sonra uyanıyorsunuz..
    (zeus, 16.09.2005 18:01 ~ 18:02)
  2. (comatose, 16.09.2005 18:02)
  3. jennifer lopez,britney spears ve pamela anderson'u aynı anda gördüğümüzde anladığımız durum
    (dooku, 16.09.2005 18:04)
  4. rüyada uçarken durumun farkına varılması üzerine bulutların arasından tepetaklak dünyaya düşmekle sonuçlanan durum(çığlık atarak uyandım)
    (ceres, 16.09.2005 21:37 ~ 21:38)
  5. (rafael, 16.09.2005 21:46)
  6. ben de anlatçam lan.
    "ortaokul yıllarımda -ne biliyim artık birtakım şeylerle kafayı bozmam sonucu olduğu kanısındayım- şeytanı görmüştüm. çok gerçekçiydi ya ama. oha şeytan böyle miymiş aa diye şaşırırken, bir yandan da incelemeye çalışırken bu arada simsiyah giyinmişti, kapşonu vardı kafası, yüzü görünmüyodu. klişelerden biri bilinçaltıma gelmiş yapışmış işte ama ateşten diildi. neyse incelemeye çalışırken birden kendimi bi trende vadi gibi bi yerde giderken gördüm. ulan allah kahretmesin bu kadar saçma olmaz, birbiriyle çok alakasız bu kesin rüyadır diye bi hayıflanmıştım."
    (viola, 01.02.2006 03:31)
  7. rüyayı yönlendirmeye imkan sağlayan durumdur. nasıl olsa rüya diyerek, sorumlu olmayacağınızı bilir, sinirlendiğiniz birisinin boğazını sıkmaya başlarsınız. ancak yapılan hareketler fiziksel olarak da bedeni etkiler ve bu nedenle bedeninizde acı hissedebilirsiniz. uyanıldığı takdirde, zorlukla geçen kasılmalar farkedilebilir. bu rüyalar sıradan olanlardan doğal olarak daha yoğun geçer ve kişiyi yorar. uykunun sık sık bozulmasına neden olur.
    (marla singer, 01.02.2006 03:38)
  8. genelde bu farkındalık esnasında uyanma eylemi ile sona erer. insan bitmesini istemez. 4-5 kere oldu bana fena birşey değil.
    (sigur ros, 19.07.2006 13:32)
  9. rüyanızda etrafınızdaki bütün çiftlerin evlenip erkek arkadaşınızın hala sizi oyaladığını görünce yanınızda uyuyan zat-ı muhtereme bir tokat atmanız sonucu sizi uyandırması.
    (premature bebek, 13.03.2007 21:00)
  10. asıl kabusun başlangıcı sayılır.. seni terkeden ancak sonra sana geri dönmüş sevgilin, sizin olan hayat, eviniz, bahçeniz hepsi parmaklarının arasından yavaşça kayıverir..
    (sulfur, 15.06.2007 00:26 ~ 00:26)
  11. filmlerde aşırı yaygın olarak kullanılan bir klişe örneği. filmi seyrediyorsun seyrediyorsun, "aaa rüyaymııııışşş" diyosun. türkiyede de dizilerde ve sinema filmlerinde yaygın olarak kullanılmaya başladı. o kadar ucuz taklitler yapıyoruz malesef. hemen 2 örnek vermek gerekirse;

(bkz: okul)
    (bkz: hababam sınıfı askerde)

ayrıca;

(bkz: allah belanızı versin)
    (kayzersouze, 15.06.2007 00:35)
  12. sürekli hayal ettiğiniz, resimlerini çizdiğiniz, aşık olduğunuz o oyuncak arabayla oynamaktasınızdır. derken saçma şeyler olmaya başlar. pencereden bakarsınız, ev havadadır. anneniz ingilizce konuşuyordur, kedi yazı yazıyordur, kız kardeşiniz mutfakta su aygırı kızartıyordur. "bunların hiçbiri olamaz, tüh lan gene rüya!"dersiniz. üstelik o güzelim oyuncakla daha adam gibi oynayamamışsınızdır. son bir hamle yapayım derken gözleriniz aralanır kız kardeşinizin sesini duyarsınız: "patates kızarttım truman, hadi uyan artııık!" patates mi? peeh! ne kızartmalar gördük biz diyesi gelir insanın.
    (truman, 15.06.2007 00:36)
  13. üniversiteye başlamadan evvel çok sık yaşadığım durum. genellikle kötü rüyalar esnasında olur, farkına varılmasıyla içinizi kaplayan sıcaklık ve dehşet duygusu yok olur. genellikle rüyayı sonlandırır.
    (sageeth, 15.06.2007 00:39)
  14. en güzeli rüyanda hatun götürürken rüyada olduğunun farkına varmaktır. olayı daha bir zevkle yaşarsın. tek kötü yanı her an uyanma riskin vardır.
    (ceyyar kermit, 15.06.2007 00:40)
  15. lucid dreaming, şeffaf rüya yahut açıkdüşlülük adıyla bilinen durumdur. neredeyse herkesin başına gelmiş olmakla beraber, bir kısım insan bu durumu rüyasını bilinçli olarak yönlendirmekte kullanır. bu da kişinin istediği, arzuladığı her durumun fiziksel evrene eşdeğer tecrübelere dönüştüğü bir evrene sahip olmak demektir. bu cümle tekrar okunduğunda, özünde nasıl bir fırsat barındırdığı ortaya çıkacaktır.
    denenmesi gereken, üstüne gidildiğinde yaşam değiştirmeye muktedir bir tecrübedir.
    (tarzan, 15.06.2007 01:04)
  16. (yilan tislak, 15.06.2007 01:14 ~ 01:15)
  17. sinirli yada hüzünlü uyanırsanız, gün boyu devam eder bu durum. mutlu uyanırsanız, yine sinirlenirsiniz çünkü gördüğünüz rüya muhtemelen olmasını çok istediğiniz bişeydir. uyanınca herşeyin eskisi gibi olduğunu anlamanız uzun sürmez. bi sinir, bi hayal kırıklığı başlar bünyenizde.
    (elessar, 15.06.2007 01:44)
  18. (larry flynt aslan parçası, 15.06.2007 02:11)
  19. platonik aşkın gelip yanağına öpücüğü kondurduğu andır. uyanırsın bi daha görürsün uyanırsın bi daha görürsün sonrada sınavı kaçırp yaz okulunda ebeni görürsün...
    (megae, 15.06.2007 02:18)
  20. çok yarrak bir durumdur. tam rüyada işler fıstık gibi giderken hasstir deyip durumun hayalden öteye gitmediği anlaşılır. sonrası uyanma ve biraz küfür bağlamı sövmeyle devam eder.
    (jamesdean, 15.06.2007 02:24)
  21. bir uçağın 90 derecelik açı ile yere düşmesinden sağ olarak toprağın altına gömülmüşseniz ve toprağı kazarak yüzeye ulaşıyorsanız bilin ki rüya görüyorsunuz demektir.
    (orchidaceae, 15.06.2007 20:02)
  22. eğer rüya devam ediyorken oluyorsa bu olay oldukça enteresandır. rüyanın gidişatını kontrol edebilirsiniz böylece.
    (medium, 15.06.2007 20:22)
  23. serbest ama abir o kadar da alakalı çağrışık : (bkz: rüya görüyor olmayı dilemek)
    (püfü, 18.06.2007 19:39)
  24. görülen rüya kötü ise ve uyanılmak isteniyorsa, farkında olunan rüyada kendini "bu bir rüya" diye sakinleştirmek hatta daha da farkında olunan durumlarda kendikendini uyandırmak için etini cimciklemeye, kendine vurmaya ve bağırmaya çalışmak diye devam edebilen eylem.
    (püfü, 26.07.2007 13:01)
  25. bir rüya en fazla 22 saniye sürüyormuş.
    22 saniyede insan nasıl duygu durumunu değiştirebilir? ancak bipolar olması lazım. ilginç değil mi?
    kimi zaman insanı sevindirir korku filmi gibi süren bir sürecin en can alıcı noktasında uyanıp derin bir oh çeker rahatlarsın dersin neyse ki rüyaymış, kimi zaman üzer çünkü onun yanındasındır çünkü o aslında hiç senin yanında olmamıştır, dokunamamışsındır ama ordadır işte tam karşındadır, konuşuyodur, gülümsüyodur senin tam istediğin gibi, hiç yakın olamadığın kadar yakınsındır sen de sadece gülümsersin ama işte o saat var ya mına kodumun saati, çalar acı acı, böyle rüyada onun konuşurken çıkardığı bi ses sanarsın sonra yavaş yavaş görüntü kaybolur -televizyonu kapatırken görüntünün kayboluşu gibi- uyanırsın dersin nerdeyim yaa, sonra bir bakarsın gerçek bi duvar olmuş karşında duruyor. tüh be!
    hele lise yıllarında soru çözerek geçerdi rüyalarım ve hep çözümsüz kalırdı. kaç açı teoremi ispatlamışımdır hatırlamıyorum. kaç fizik sorusu -en serbest düşmelisinden- çözmüşümdür bilmiyorum. en hasta halimde ateşler içinde yatarken sorular sayıkladığımı söyler annem. ama uyanırsın kağıt kalem ararsın yatakta sonra neyse rüyaymış dersin geçersin.
    o geçiş anıdır aslında. düş gerçek arası. seçim yapma hakkı verilse sen hangisini seçerdin? ben cevabımı biliyorum...
    (powdered sugar, 28.06.2008 01:28)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil