rüya 

sayfa  / 4
adana çık aradan

1. sertab erenerin söylemiş olduğu en güzel parçalardan biridir.*

değmeyin feryadıma, figanıma değmeyin
    eğer sevda bu demekse, ben vazgeçtim beni sevmeyin
    garipliğim kader değil, geçici gülmeyin
    bu kışta efkarlıyım, bahara allah kerim
    hadi yüreğim ha gayret, hele sıkı dur hele sabret
    başını eğme dik tut, bu bir rüyaydı farzet hadi
    hadi yüreğim ha gayret
    (all of nothing, 23.03.2004 23:30 ~ 23:45)
  2. insanların ve belki de hayvanların uykuları sırasında beyinlerinde oluşan imgeler yığını.
    (makteo, 23.03.2004 23:31)
  3. bilinç altına yerleşmiş bazı şeylerin uykudayken yaşanyormuş gibi görülmesi durumu.
    (posforanj, 03.05.2004 11:35)
  4. en güzel mor ve ötesi şarkısı...

something's burning in my head
    restless days and nights, they never end
    with every word unspoken i fade away
    thought that's not your fault, it's me who has no excuse
    each time i see your eyes i just feel guilty
    of loving you this way -though i'm not hopless yet-
    my soul is shadowed by your magic smile
    i tried so hard to reach you but i failed
    my dream is gone and i'm undone

girişi bitişi herşeyi çok güzeldir. yalnız şarkı yla peşpeşe dinleyince hüzün tavan yapar
    (sizofrenkedi, 06.08.2004 20:16)
  5. insanlara aşık olmak istemiyorum,eğer sevda bu demekse ben vazgeçtim dedirtecek kadar büyük bir acı yaratan aşkın sonucu olarak sabahtan akşama kadar dinlenip bunalımın derinliklerine insanın boğulmasına neden olacak sertab erener'in ikinci albümü olanlal albümünden bir şarkısı. söz ve müziği sezen aksuya düzenlemesi ise uzay heparıya aittir. şarkıdaki perdesiz bası ise levent yüksel çalar.
    (ascella, 30.09.2004 18:50)
  6. (bkz: düş)
    (selenge, 09.12.2004 22:16)
  7. (bkz: rem)
    (bkz: nrem)
    (stars giggle meh every nite, 09.12.2004 22:28)
  8. (bkz: karabasan)
    (bkz: kabus)
    (lemuria, 10.12.2004 00:43)
  9. gündüz yapamadığınız tüm saçmalıkları gerçekleştirebileceğiniz sanal ortam.rüyada görülebilecek en eğlenceli şeyin uçmak ve yüzmek olduğu kanaatindeyim.
    (amorph, 10.12.2004 00:57)
  10. barış manço'nun ensturmental(çalgısal) şarkısıdır. dinlendiğinde insanı adı gibi alemlere taşıyan muhteşem bir şarkıdır** kendisi bile bu şarkıyı besteledikten sonra söz eklemeyi düşünmüş ama bu kadar güzel olması karşısında kıyamamış ve öylece bırakmıştır.
    1997'de bizzat kendisinden (gül ağacı antika piyanosunda hem de) bana özel olarak bire bir dinlediğim için gurur duyarım ayrıca... (barış manço moda 80303 istanbul)
    (hell guardian, 10.12.2004 23:24)
  11. "rüya nedir dersen bir gülüş imalı, bilinçaltı; çocuk günün yarası". *
    (joeykeys, 03.01.2005 23:59)
  12. bir çok insan için ilham kaynağı olan uykunun en verimli ve en güzel kısmı. rüyamda keman veya çello çaldığım, melodiler duyduğum çok olur. lisedeyken rüyalarımı bir kenara yazar daha sonrasında öyküleştirebileceğimi düşünürdüm. güzeldir vesselam...
    (gelecegim, 13.01.2005 21:39)
  13. bazen uykudan uyanmak istememe nedeniniz.
    (scarlet, 13.01.2005 21:51)
  14. ünlü şarkısı. klibinde elemanımız bir önceki gece barda tanıştığı hatunu, ertesi sabah traş olurken görünce feleği şaşar. eğlencelidir.
    (telperion, 13.01.2005 22:17)
  15. (bkz: rüya tabirleri)
    (man on the moon, 31.01.2005 00:55)
  16. bazen gerçekmiş gibi gelir insana.
    örneğin rüyada adam öldürülür, tabancanın barut kokusu dahi burna gelir.
    veya beşiktaşın maçı seyredilir rüyada, ertesi gün arkadaşların çağırması üzere "yendiya olum dün" tepkisi verilir.
    (game insane, 25.02.2005 21:04)
  17. rüyaların en güzel taraflarından birisi de geçmişi değiştirebilmektir; gerçek hayatta hep özlem duyulan bir kabiliyet olduğu için ister rüyada olduğumuzu bilerek kasten yapalım, ister rüyada olduğumuzu bilmeden bilinçaltından gerçekleşsin, çok keyiflidir. sabah anlaşıldığında bilinçaltından olması insana ayrı zevk verir, bu da iki çeşittir: birincisi gerçek hayattaki geçmişi değiştirmek ve rüyayı ona göre yaşamak, ikincisi rüyanın bir yerinde yaşananla ilgili sorun çıktığı zaman aklın, rüyanın baş kısmına ayar çekerek bu sorunu gidermesi şeklindedir. bu değişiklikler çoğunlukla rüya sırasında insana garip gelmez, çünkü rüyada olduğumuzu farketmediğimiz zaman farklı bir mantık yapısı etkin olmaktadır. örneğin bazı rüyalarda eski kız arkadaşımızdan hiç ayrılmamış, ya da ayrıldıktan sonra barışmış olabiliriz, aklımız rüya sırasında buna itiraz etmez. aynı şekilde rüyada bir yere gideriz ama oranın anahtarı yoktur yanımızda, o an bilinç altımız devreye girer ve yanımızda oranın anahtarı olan ve az evvel telefonla ara(ma)dığımız biri beliriverir. eğer derin bir rüyadaysak bu değişikliği bile farketmeyiz. tabi bu farklılıklar hep olumlu olmayabilir. sıkıntılı zamanlarımızda gördüğümüz bir kabus sırasında, mesela kudurmuş bir köpekten kaçarken sığındığımız teyzemizin evi artık teyzemizin evi değildir ve kapı açılmayabilir. ancak bu değişikliklerin şöyle güzel bir sonucu vardır; sabah uyandığımızda rüyamızı hatırlarsak içimizde kalan ukteleri, bilinç altımızda yatan korkuları öğrenmiş oluruz. bu da bir insanın kendini anlamasında önemli bir etken olabilir...
    (8844455, 14.04.2005 15:18 ~ 15:18)
  18. girişi lucha de gigantes'ten alıntı izlenimi veren mvö şarkısı
    (tutkuyakar, 16.04.2005 23:12)
  19. seni barda görmüştüm yanına oturdum
    vücuduna bakarken birden yok oldun
    dün gece severken bu sabah çok korktum
    aman anlat tatlım bana bu gece ne oldu
    çok yorulmuştum, uyuyakaldım
    rüya gibi geldin ama birden yok oldun

gözümü açtım gördüğüme inanmadım
    sanki bir kötü rüya korkarım aman allah

seni barda görmüştüm yanına oturdum
    vücuduna bakarken birden yok oldum
    peşine düştüm manyak gibi
    rüya gibi geldin ama birden yok oldun

(bkz: ünlü)
    (pastaci, 09.07.2005 08:29)
  20. bilinçaltının adeta seninle oyun oynamasıdır sahte ama gerçek bi dünya yaratır önce sonra başlar seni kukla yapmaya...bazen katil olursun bazen kurban, bazen hain bazen kahraman...ama en kötüsü hiç kavuşamayacağının yanında olmaktır...sabah yıkılan mahvolan bir sen vardır...
    ayrıca (bkz: sabahlar olmasın)
    (palantir, 09.07.2005 11:22)
  21. bir kız ismi.
    (erdemetal, 09.07.2005 11:24)
  22. trt'de yayınlanan yedi numara adlı tv dizisindeki kız grubunun duygusal üyesi.

diğerleri için (bkz: armağan)(bkz: ayten)(bkz: cansu)
    (erdemetal, 09.07.2005 11:25 ~ 11:27)
  23. aslında bir duyarsızlaştırma mekanizmasıymış. yani bilinçaltımız bizi düşünüyor iyiliğimizi istiyor. belki bağışıklık kazandırmak gibi bir şey. aşı olmak gibi. çokça etkilendiğimiz durumlardan olaylardanen az zarar görmek adına yapılan bir önlem bi bakıma. bünyenin kararı. he ama ben hepsinin bilinçaltının ürünü olduğuna inanmıyorum.
    (viola, 14.07.2005 20:42)
  24. koku hariç dört duyunun hissedildiği durum.
    (nepenthe, 16.07.2005 03:33)
  25. (bkz: rüya gördüğünün farkına varmak)
    (bkz: lucid dreaming)
    (zeus, 16.09.2005 17:59 ~ 18:03)
 sayfa  / 4