belki ilginizi çeker
  1. · yaratıcı beşiktaş yönetimi
  2. · abd için savaş bahaneleri
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · boylumlama
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · çılgın bediş
  9. · üstünde yabancı ülke ismi yazan kıyafetler giymek

rüştü reçber in beşiktaş a transfer olması  

sayfa  / 2
  1. aklıma tek ihtimal getiren transfer; rüştü'nün beşiktaş'a kaleci antrenörü olarak gelebileceği. kaleci olarak geldiğini düşünmek dahi istemiyorum.

(bkz: i love this game without rüştü)
    (caps lock, 17.06.2007 12:41)
  2. saolsun beşiktaş bütün eskilerimizi topluyor. rüştü miyadını doldurmuştur, mehmet yozgatlı'dan kimseye hayır gelmez. serkan balcı'yı da trabzona gönderdik iyi oldu. kemal arslan'dan da kurtulsak çok güzel olucak, adam 5 senedir fenerde, bir kere top oynadığını hatırlamam. selçuğu da satalım ondan da bir şey olmaz ancak orta saha da top kaptırır, gol yeriz. hayır deniz barış ile nasıl sözleşme imzaladık buna şaşırıyorum, keşke verseydik onu da beşiktaşa.
    (darkelf, 17.06.2007 12:44 ~ 12:55)
  3. runje'yi gönderip yabancı kontenjanını açmak isteyen beşiktaş'ın yaptığı, akıllıca bulduğum transfer.. rüştü'nün her şeye rağmen beşiktaş'a yarar sağlayacağını düşünmekteyim..
    (rotario, 17.06.2007 12:48)
  4. birazcık siyah-beyaz duygular içinde olan beşiktaş taraftarının tepkisini göstereceği olaydır. 13 yıl sarı-lacivertli forma giymiş, fenerbahçe ile özdeşleşmiş bir kaleciyi herşeyi silip inönü'ye getirmek biraz duygusal yıkılmalar oluşturur. öte yandan yıldırım demirören mehmet yozgatlı dahil 3 sene içerisinde 7 fenerbahçeli futbolcuyu kadrosuna katarak hedefi aziz yıldırım olarak belirlemiştir.
    (buz gibi soguk su, 17.06.2007 13:28)
  5. (van den budenmayer, 17.06.2007 13:51)
  6. hangi akla hizmet böyle bi transfer yapılmış anlamadım. fakat kendi çapımda fikir yürüterek yıldırım demirörendir, ne yapsa yerdir deyip, rahatlamayı umuyorum. yıldırım demirören'in, beşiktaş'ın başına çorap örmeden gitmesi şart, evet.
    (bkz: yıldırım çorapören)
    (viktorrap, 17.06.2007 13:54)
  7. (raptor, 17.06.2007 13:57)
  8. aynı tas aynı hamam transferidir.yıldırım demirören'in geçen seneden bir şey öğrenmediğinin ispatı ola transferdir.fakat fenerbahçenin eski taktiğinin bir üst versiyonudur da denilebilir.çünkü eskiden fenerbahçe kendine gol atan kim varsa toplardı.

(bkz: murat hacıoğlu)
    (bkz: zafer biryol)

şimdi de beşiktaş bunu geliştirmiş.rakip takımdan futbolcu alalım.onlarda futbolcu olmasın.biz oynatırız,oynatmayız önemli değil mantalitesiyle yapılmıştır.bunu yapmak anca beşkitaşın parasını götürür.çünkü türkiye süper ligi gibi bir yerde büyük takıma oyuncu mu yoktur?fenerbahçe bu gelişmenin üzerine gider ankaragücü'nden serkan kırıntılı'yı ister ne bileyim,volkan babacan'ı kadroya davet eder.bu fenerbahçe'ye kazanç bile sağlar.34 yaşındaki bir futbolcu (ki her ne kadar kendileri rüştü reçber bile olsalar) 'nun gitmesiyle kadroda gençleşme meydana gelir.

sonuç olarak kalan sağlar bizimdir.
    (seperated ways, 17.06.2007 13:57)
  9. bir beşiktaşlı olarak kimse kusura bakmasın gayet de sevindiğim bir haber olmuştur. lakin yukarıdaki yorumları okuduğum zaman bir an titredim diyebilirim. çoğunlukla fenerbahçeli arkadaşların yazdıklarına inadığım bu yorumlara bir anlam veremiyorum. özellikle de rüştü hakkında olanlara. beşiktaş geçmişte de fenerbahçe ile adı özdeşleşmiş futbolcuları almıştı. geçtiğimiz sene nobre' yi aldı. nobre fenerbahçe' nin bundan önceki iki şampiyonluğunda bire bir katkı sağlamış bir adamdı. hele ki ilk geldiği sene olan beşiktaş' ın 101. yılında, fenerbahçe' nin beşiktaş' ın 11 puan gerisinden gelerek aldığı şampiyonlukta takımdaki diğer herkesten daha çok payı olmuştur. ama beşiktaş'a geldiği vakit anlamsız bir adammış gibi bahsedilmeye başlandı.

şimdi rüştü için bir şey söylemek istiyorum. bu adamın geçmişinde bir barcelona macerası olabilir. ama hatırlatıldığı yer acayip dikkat çekici. ya kardeşim bu adam kaç senedir sizin kalenizi korumakta. milli maçta dizinden sakatlandığı zaman "ulan kale de volkan'a kaldı şimdi bir bok olmasa" diye ilk götü atan kardeşlerim (ki bunlar volkan rüştü' yü kestiği zaman da volkan' ın en büyük destekçileriydi tahminim)serdar kaleyi aldığında "ulan bu kim volkan nerede niye oynamıyor aman da rüştü bir an önce iyileşse bari" diyen kardeşlerim niye şimdi rüştü'yü, bir başka takıma imza atınca sanki fenerbahçe' de oynayan gereksiz bir kaleciymiş gibi gösteriyorlar ki??

arkadaşlar; fikirlerinize saygım sonsuz ama bir zahmet şunu anlayın rüştü' nün bu ülke tarihindeki en iyi kalecilerinden biri olduğu gerçeğini siz değiştiremezsiniz. ayrıca bahsettiğimiz rüştü' nün ne kadar iyi bir fenerbahçeli olduğunu kanıtlamak için de söylemlere gerek yoktur sanırım ki bunu fenerbahçeliler bir beşiktaşlı olan bendenizden daha iyi bilirler. şimdi anlamadığım şudur ki neden bu adamın geçmişine bir sünger çekme gereği hissediyorsunuz, neden geçmişte bir çok fanatik taraftarın düştüğü hataya düşüyorsunuz?? adam hala fenerbahçe için elinden geleni yapmışken brezilyalı kendi seçimleri doğrultusunda onu birinci kaleci olarak düşünmediği için, yönetimden hakettiği ücreti almadığı için transfer olan bu adamın geçmişini kirletip sanki hala ligde top oynayan en yetenekli kalecilerden bir olduğu gerçeğini ve hatta en tecrbelisi olduğu gerçeğini değiştirmeye çalışıyorsunuz? kendinizi kandırarak nereye varmak istiyorsunuz??

takımınızdan hiç bir hile ve yalan söyleme gerek kalmadan ayrılmak zorunda olan, 100 yıllık tarihinizde bir şekilde en önemli yerlerden birini alan adama gerekli saygıyı göstermek zorundasınız. bir çok takım bunu yapamadı bunu. kimilerinin arkasında yatan nedenler vardı, kimileri çok nedensiz bu ülke tarihinde yer alan bir çok futbolcu sırf transferleri nedeniyle kötülendi durdu. belki bunları bugün bu satırları yazan ben bile yaptım ama gereksizliğini anlamak uzun zaman almadı. rüştü' yü a da takım tarihinizde yer etmiş başka oyuncuları kötülemek için "zamanında siz de yapmıştınız" bahanesini kullanacak olanlar için söylüyorum yapmayın. o zaman da herkesten farklı olduğuna inandığınız fenerbahçenizin farkını anlatacak nedeniniz kalmaz. madem farklısınız farklı olduğunuzu gösterin arkadaşlar. beşiktaş' a hala çok iyi bir fenerbahçeli olarak gelen rüştü' ye hakettiği saygıyı gösterin. katkı sağladığı bunca yıllarda gösteremdiyseniz eğer şimdi daha çok gösterin...

not: çok uzattığım için değinemedim, geçen sene sağ kanatta serkan balcı oynamaya çalışıp da top gevelediği zaman " allahın belası zico mehmet yozgatlı' yı oyuna almak için ne bekliyor ki?" diye soran bayağı bir fenerbahçeli arkadaşım da olmuştu.
    (12monkeys, 17.06.2007 14:04)
  10. vodafonun bilgi mesajıyla öğrendiğim ve beşiktaşlı olan ev arkadaşımla dalga geçmemme ve onu sinir etmeme sebebiyet vermiş transfer.
    rüştü geçmişte iyi bir kalecidir ama artık yaşı kemale ermiştir ve aktif futbolcu niteliklerini kaybetmiştir.
    (yineyenidenkobalamin, 17.06.2007 14:36)
  11. antu tayfasına göre rüştünün utanması gereken hadise. bana göre yıldırım demirören utanmalı ya neyse.

edit büdüt: bonus olarak mehmet yozgatlı da varmış.
    (alter egoma yenik düştüm, 17.06.2007 14:44 ~ 14:45)
  12. aslında her şey bir amaca hizmet için, rahat olun;

(bkz: demirören's list)
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 17.06.2007 15:25)
  13. fenerbahçe için kayıp olmayan bir olay. zaten serdar ve volkan gibi kaliteli kaleciler var kadroda. büyük ihtimal rüştü yine oynayamayacaktı. ayrıca bu iki kaleci dışında genç volkan babacan da ileride fenerbahçe'ye çok şey katacaktır. "fenerbahçe'nin kalecisi boş kalmaz" diyerek kekremsi bir şekilde girimi bitireyim.
    (impossible perfection, 17.06.2007 15:27)
  14. aziz yıldırım'ın da galatasaray'a transfer olması temennisini akla getiren gelişme ya da özhan canaydın'ın artık gitme zamanı gelmedi mi sorusunu akla getiren gelişme
    (endip, 17.06.2007 15:28 ~ 19.06.2007 21:15)
  15. beşiktaş için yararlı olacağını düşündüğüm transferdir...ancak, rüştü tam olarak hazır değildir, eğer özellikle de kafa olarak kendini hazırlayabilirse sezon başına kadar, beşiktaş için çok faydalı olacaktır...aksi takdirde hüsranla sonuçlanabilir...

(bkz: barcelona macerası)
    (joker, 17.06.2007 15:40)
  16. beşiktaş fenerbahçe arası sidik yarışının son halkası
    (cereyancıyımben, 17.06.2007 15:54)
  17. yıldırım demirören'in ne kadar iyi niyetli ve yardımsever olduğunu bir kez daha gösteren transferdir. fenerbahçe'de ne kadar yedek kalan, kadroya giremeyen adam varsa topluyor valla, helal olsun.

o değil de, fenerbahçe'nin 3. kalecisini beşiktaş neden alma ihtiyacı hisseder?! özhan canaydın'ı geçti valla demirören, tüm beşiktaşlı arkadaşlara sabır diliyorum.
    (o s c a r, 17.06.2007 15:55)
  18. ilginç bir transferdir.

öncelikle ilginç olan şey, rüştü'nün geçen hafta kulüple iki yıllık sözleşme yenilediğine dair fenerbahçe.org'da dahi haber çıkmış olmasıdır, bu durum da rüştü'nün bosman ile değil, bedel karşılığı transfer olduğu anlamına geliyor, ben de şahsen rüştü'ye ne kadar para verildiğini, ve fenerbahçe'nin nasıl bir para karşılığı en eski oyuncusunu satmayı kabul ettiğini bir hayli merak ediyorum.

ikinci ilginçlik, vedran runje gibi ilk yarı saç baş yoldurup, ikinci yarı ise takımın seri 1-0'lık galibiyetlerinin altına istikrarla imza atmış tecrübeli bir kaleci, ve hakan arıkan gibi gelecek vaadeden bir başka yeni kalecinin yanına, takımında üçüncü kaleci konumuna düşmüş, futbolu bırakması söz konusu olan bir kaleciyi almakla beşiktaş'ın neyi amaçladığı konusundaki belirsizliktir. tamam, rüştü reçber milli takımın ve fenerbahçe'nin son 12-13 yıldır kalesini koruyan, tecrübeli bir kalecidir. fakat herkes bir geriye dönüp baksın, kurtardığı maç sayısı hatırı sayılır miktarda olmakla beraber futbolu bilenlere asla ve asla tam bir güven vermemiş, şaka gibi hatalar yapmıştır. hele ki son 2 yıldır performansında gözle görülür bir düşüş ayan beyan ortadadır.

kısacası bana göre hayırlı çıkan fenerbahçe'dir. bir taraftar olarak asla sevmedim rüştü'yü, asla tam güvenmedim. pendikspor maçından sonra da kendini korumak için en ufak bir çaba göstermeden yönetimin adamlarından dayak yemesi, bu derece basiretsizlik göstermesi ile iyice düşmüştü gözümden. bu olayla ise tam olarak bitti, zira bana göre bir büyük takımla özdeşlemiş bir oyuncunun ezeli rakibine transfer olması, kebapçının karşısına kebapçı açmaktır, ayıptır, leblebi karakterliliktir.
    (garion, 17.06.2007 16:23)
  19. beşiktaş'ın başarısız transferlerinden biridir. yakında 45 yaşındaki eski fenerbahçelileri alacağımıza inanmakla birlikte yıldırım abinin elini öper selamımı iletirim.
    (freyr, 17.06.2007 17:11)
  20. öncelikle şunu belirtmek isterim ki bir beşiktaş taraftarı olarak rüştüyü her zaman takdir etmişimdir.gerek saha içi gerek saha dışındaki hareketli sebebiyle.galatasarayda ergün penbe fenerbahçede rüştünün saygıyı hak ettiğini düşünürüm.ama iş beşiktaşa transferine gelince içime sindiremediğimi farkettim.belki iki üç sene önce olsa yarar sağlayacağına inanıldığı için tranfer edildiğini düşünebilirdim ama şimdi sadece sidik yarışı yüzünden alınan bir piyon konumundadır.umarın yanlış düşünce doğru sonuç çıkarır ve rüştü hakanı arkasından milli takıma hazır hale getirecek ağabey rolünü üstlenir.
    (des, 17.06.2007 18:06)
  21. fenerbahçede 3. kaleci konumuna gerilemiş olan rüştünün bu sebeple fenerden ayrılması sonucu gerçekleşen transferdir.ama şöyle bi gariplik vardır ki vedran runje 2.yarıda performansıyla göz doldurmuş,murat şahin sakat sakat mükemmel bi maç çıkarmış ve kendini göstermiş, ankarasporun başarılı kalecisi hakan arıkan beşiktaşa transfer edilmiştir.şimdi bu bilgiler doğrultusunda akla gelen 3 soru var
    1-bu kadar başarılı kaleci arasında rüştünün ilk 11 oynaması olasılığı nedir?
    2-40ına gelmiş adam bu kadar alternatifin içinde tercih edilebilirmi?
    3-rüştü bunları düşünemeyecek kadar salakmı?
    bide ben bişey eklemek istiyom müsadenizle:
    -lan rüştü cimboma gelsen olmazmıydı kalecimiz yok lan!!!!
    (dying brokenhearted, 17.06.2007 18:53)
  22. zamanında beşiktaşa transfer olacakken geçirdiği trafik kazası sonucunda,beşiktaşın transferden zavgeçmesi ve bunu siktir etmesinin üstünden,beşiktaş kulübüne gitmesiyle ne kadar şerefli olduğunu gösterdi kendisi...
    (bkz: zaten bir boka yaramıyordu)
    (bkz: güle güle)
    (bkz: ayıp)
    (ceyyar kermit, 17.06.2007 19:09)
  23. hastahanede kolu bacağı kırıkken beşiktaş ın vazgeçmesi sonucu fenerbahçenin kucak açtığı rüştü nün yıllarca hizmet verdiği kulübünden ayrılışı bu şekilde olmamalıydı.
    rüştü nün fenerbahçeliliğini tartışmaya açmak bile ayıptır.bir maçtan sonra başkanın tuttuğu adamlar tarafından dayak atılmıştır bu adama ve bu adam fenerbahçede kalmayı sürdürmüş,birçok avrupa ve lig maçında tek başına birçok maç kazandırmıştır.fiyatını arttırmak için her sene sonu başka takımlarla pazarlığa oturan ve nasıl bir kaleci olduğunu herkesin gördüğü volkan a gösterilen değer ve sevgi bunca sene boyunca rüştü ye bir kez olsun gösterilmemiştir.yazıklar olsun.
    ama rüştü bu çok koydu gerçekten.senin ne işin var beşiktaşta?sana gösterilen nankörlüğü ve vefasızlığı kabul ediyoruz ama sende keşke aynı şekilde cevap vermeseydin.yıllardır sürdürdüğün 'benim için önemli olan maddiyat değil,başkanımız ne teklif ederse kabulümdür.' tavrını korusaydın
    bir sözümde fenerbahçe yönetimine.seneye avrupa maçlarında serdar ın durumu ne olacak acaba?umarım rüştü yü aramazsınız.
    (los lunes al sol, 17.06.2007 19:13)
  24. fenerbahçe'nin tümer golüyle öne geçmesinden sonra ani gelişen bir kontra atakla beşiktaş'ın beraberliği yakalamasıdır..

(bkz: şimdi maç daha ilginç bir hal aldı)
    (tatito, 17.06.2007 19:20)
  25. bir fenerbahçeli olarak "iyi oldu" dediğim transferdir... 2 kelebek avcısından birini gönderdik, nihayet...

beşiktaş'ın böyle bir transfer yapmasındaki en mantıklı sebep (eğer yabancı futbolcu kısıtlaması devam ederse -ki devam edecek gibi görünüyor-) runje'nin gönderilmesi olabilir... başka da bir şey olamaz...

haa diyeceksiniz ki "daha genç ve kaliteli bir yerli kaleci alsaydılar"... öyle değil işte efendim... ülkemizde genç kaleciyi alıp şakk diye as kaleci yapamazsınız, 3 büyükler için konuşuyorum tabii... rüştü'de uzunca bir süre ayağı kırılana kadar engin'in yedeği takılmıştı... engin sakatlanmasa rüştü birkaç yıl daha "genç rüştü" olarak futbol hayatını sürdürürdü...

bunun yanı sıra rüştü hata yapsa dahi taraftarlarından runje'ye verilen tepkinin daha büyüğünü göremez, merak etmeyin... görsede aldırış etmez... aldırış etseydi dayak yediği sezonun bitiminde veya bir sonraki sezon sözleşmesi bitince "hoşcakalın" derdi fenerbahçeye...

ayrıca yabancı futbolcu kısıtlaması olan liglerde yabancı kaleci oynatılmasının son derece gereksiz olduğunu düşünen biri olarak "beşiktaş aslında doğru bir transfer yapmıştır" diye düşünüyorum...

dikkat edilirse fenerbahçe birkaç haftalık enke macerası dışında hep yerli kaleci tercih etmiştir... galatasaray 11 sene kadar taffarel ve mondragon gibi yabancı kalecilerle idare etmiş ve en sonunda mondragon'un gidişiyle kalesini yerli kalecilere teslim etmiştir... beşiktaş'ta bu gidişata katılacak gibi görünüyor...

en iyi savunmanın hücum etmek olduğunu düşünürsek yabancı kaleci almak yerine o paraya defansa ya da orta sahaya alınacak bir kalburüstü oyuncudan daha çok verim alınır kanaatindeyim...
    (van den budenmayer, 17.06.2007 19:47 ~ 19:55)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil