r 

adana çık aradan

1. p*v = n*r*t * denklemindeki ideal gaz sabiti..
    8.3144 j/(mol*k) ya da 0.082 lt*atm/(mol*k) e eşittir..
    (the acme, 10.03.2005 16:35)
  2. real mark sembolünde kullanılan harf
    (hansvoralberg, 10.03.2005 16:38)
  3. radius, yani yarıçap
    (raiser, 10.03.2005 16:50)
  4. (bkz: beyazıt öztürk)
    (mavio, 10.03.2005 16:54)
  5. elektrik direnç birimi ohmun simgesi.
    (easy company, 25.07.2005 05:43)
  6. televizyon programlarında ve sinemada uygulanan yaşa göre sınıflandırmada, sadece yetişkinlerin izleyebileceği programları ifade eden harf. bu sınıfa giren filmler, genelde şiddet ve seks içeriklidir.
    (bkz: rated)
    (untouchable, 02.09.2005 09:50 ~ 10:04)
  7. geri vites
    (bkz: rokete takayrum)
    (azwepsa, 09.01.2006 21:24)
  8. (bkz: rrrrrr)
    (tricky, 09.01.2006 21:52)
  9. eskiden, trt'nin maç yayını yaptığı yıllarda, gollerin ve önemli pozisyonların tekrarları ağır çekimde verilirken sağ veya sol üst köşede yanıp sönen harf.
    (esbjorn, 09.01.2006 21:55)
  10. özgeçmiş
    kısa öz geçmişinizi anlatır mısınız ?

1978 yılında aksaray’da doğdum ilk ve orta öğretimi burada tamamladıktan sonra 95 yılında gazi üniversitesi fen-edebiyat fakültesinde türk dili bölümünde eğitime başladım 99’a kadar burada okuduktan sonra 99 yılında bilkent’te burslu olarak türk edebiyatı merkezinde üzerine 3 yıl master eğitimi aldıktan sonra 2002 yılında ankara üniversitesi dil tarih ve coğrafya fakültesinde doktorama başladım.şimdi modern sonrası türk edebiyatı üzerine doktara tezimi hazırlamaktayım.

hocam okulumuza nasıl ve ne zaman girdiniz ?
    2002-2003 eğitim sezonundan beri bu kurum çatısı altında bulunmaktayım.bu tarihlerde televizyonda polis akademisinin pmyo bünyesinde çalıştırılmak üzere öğretim görevlisi aradığı haberini gördüm ve başvuruda bulundum polis akademisinde girdiğim sınavda başarılı oldum ve göreve başladım.

bu kuruma girmeden önce polisler hakkındaki görüşleriniz nasıldı?
    aslında teşkilat ile ilgili olumsuz düşüncem olmadı medyada genelde kötü yanları gösterilse de burada eğitim vermeye başladıktan sonra polis teşkilatımızın çok daha kapsamlı olduğunu öğrendim burada çalışan komiserlerin eğitim seviyelerinin ne kadar yüksek olduğunu görünce gerçekten çok sevindim özellikle komiser arkadaşlarımızın başka dallarda master ve doktara öğrencisi olması beni ziyadesiyle sevindirdi bu da aynı zamanda bu teşkilatta görev aldıktan sonra polislik hakkındaki olumlu düşüncelerimi pekiştirdi

sosyal hayatınızda polis okulunda öğretim görevlisi olmanız nasıl karşılanıyor ?
    aksaray’da polis okulu sevildiği için ailem ve çevrem beni olumlu yönde motive etmişlerdir,zaten aksaraylılar polis okulunu sevdiği için bu kurum bünyesinde bulunmam hoş karşılanıyor.aksaray pmyo’un polis okulları içinde önemli bir yere sahip olması da çevremin ve benim beklentilerimi bir kat daha arttırdı

polis okulunda görevli olmasaydınız hangi eğitim kurumu içinde görevli olmak isterdiniz ?
    polis okulunda olmasaydım aksaray üniversitesinde türk dili bölümü olmadığı için ankara üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmak isterdim

polis olacak arkadaşlara ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz ?
    burada kaliteli bir eğitim aldınızı düşünüyorum,aldınız eğitim ile doğru orantılı olarak hareket etmeniz gerektiğini düşünüyorum eğer burada aldığınız bilgilerle hareket ederseniz vatana millete hayırlı ve faydalı birer polis örnekleri olacağınızı düşünüyorum zaten biz burada size her konuda bilgi vermeye çalışıyoruz ve sizi en iyi seviyede yetiştirmeye çalışıyoruz okulumuzun eğitim kadrosu bu konu için gerçekten ideal bir yapıda

polislerle yaşadınız herhangi bir ilginç hikayeniz var mı hocam ?
    bir gün arabam ile okula gelmiştim ders bitti okuldan çıktım gidiyorum 100 metre ileride kontrol vardı bende yeni çıktığım için ehliyet kemerimi takmaya uğraşıyordum bu arada trafik ekipleri ;
    + ehliyet ruhsat lütfen
    - …
    + emniyet kemerinizi de takmamışsınız
    - bende şimdi ona uğraşıyordum polis okulundan az önce çıktım deyince (benim öğretim görevlisi olduğumu anladı)
    - haa öyle mi buyurun o zaman yolunuza devam edin ancak sağlığınız için emniyet kemerini takmayı unutmayın (ehliyet ruhsata gerek yok) dedi
    bende yoluma devam ettim
    bu anı bana ne olursa olsun kimseye ayrıcalık verilmemesi gerektiği düşüncesini bir kez daha yineledi.,

**bu ne alaka en kötü eser oluyor üzerimde disket veya usb yoktu email de çalışmıyordu eve gidip almak üzere buraya yazdim ne alaka kötü eser?tövbe tövbe
    (siyahi sevdik cünkü o güclüydü, 11.12.2006 18:15 ~ 13.12.2007 19:46)
  11. (bkz: r rated)
    (zeus, 11.12.2006 23:45)
  12. şu anda fenerbahçe taraftarı olduğunu 6 kasım sebebiyle ilan etmekte olan arı.
    (bkz: sözlüğün ebesi ve 6 kasım)
    (gulersem, 27.01.2007 23:45)
  13. bahsi geçen büyük r ise bu çap sembolüdür.
    (marauder jingo, 29.01.2007 20:59)
  14. online oyunlarda "ready" yerine kullanılan kısaltma.örnek;

x1:r?
    x2:r
    x3:r
    x4:r
    x5:r

(bkz: açıklayıcı örnek)
    (torbaci sirin, 28.04.2007 01:29)
  15. makro ekonomi'de faiz oranı için kullanılan harf.
    (bkz: interest rate)
    (ucurtma, 13.07.2007 20:47)
  16. "r" ile başlayan bütün sözcükler yabancı kökenlidir. türkçede hiçbir sözcük "r" sesi/harfi ile başlamaz.
    (conrad moricand, 13.07.2007 21:03 ~ 21:05)
  17. (bkz: objet petit r)
    (redinef, 01.09.2007 04:15)
  18. söyleyemeyen kişilerin peltek olarak adlandırıldıkları harf
    (hariboo, 01.09.2007 05:28)
  19. korelasyon katsayısını simgeleyen harf.
    (sudan gelen eşek, 21.11.2007 01:59)
  20. rydberg sabiti (r)
    (ntcik, 28.04.2008 22:24)
  21. daha çok istatistiksel hesaplamalar için kullanılan programlama dili, ortamı. s+'ın ücretsiz versiyonu olarak da bilinir. avrupa'da pek çok üniversite ve enstitüde ücretsiz olması sebebiyle tercih edilir. tek dezavantajı spss, minitab veya e views'ta hazırlanabilen grafikler için kullanılamıyor olmasıdır. onun dışında oldukça kullanışlı bir programlama dili. bilenmesinin iş başvurularında çok önemli avantajlar sağladığı söyleniyor.

http://www.r-project.org/
    (closer, 28.04.2008 22:51)
  22. (bkz: are)
    (tatoline, 03.07.2008 03:45)