belki ilginizi çeker
  1. · karşılığımyok
  2. · oui mademoiselle
  3. · iki ineğiniz varsa
  4. · hüseyin alemdar
  5. · erdener abi diyalogları
  6. · buzda dans
  7. · izmirli erkekler
  8. · bilim kurgu
  9. · queenie
  10. · kadın kafası
gündem
  1. · türk kızını alacağıma eşekle sevişirim daha iyi
  2. · 3 memeli hatun isteyen erkek
  3. · çocuğuna kendi mesleğinden isim vermek
  4. · 82 nci oscar ödüllerinin tek cümlelik özeti
  5. · eski sevgiliyi unutmanın yolları
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · tanrının mükemmel olmama ihtimali
  8. · ne bok yersen ye
  9. · ağlak edebiyatçılar zümresi
 sayfa  / 3

queenie  

1. brazzaville'in foreign disaster days ve super gizi'den sonra welcome to brazzaville albümünden güzel bir şarkısı.

when i see my life of sin
    all the creeps that i have been
    makes me wonder why you stayed
    you’re my queen of summer rain
    you make it all ok
    my queen of summer rain
    soon i’ll be on a plane
    and home with you again
    underneath the falling stars
    we live our lives with heavy hearts
    this world can make you want to die
    but there’s another world on high
    you make it all ok…
    (famenoth, 19.12.2005 20:04 ~ 20:04)
  2. akdeniz dolaylarından yeni yazar eski dost. eskimeyen eskilerden, taa lise yıllarından*.
    (manha de carnival, 04.11.2007 22:07 ~ 22:32)
  3. güzel entrylerle sözlüğümüzü süsleyen hoş gelmiş yeni nesildaş yazar. biraz tanışmış bulunuyorum ve tatlı bir insan olduğu su götürmez.
    (korn, 04.11.2007 23:07)
  4. kendisi duyduğuma göre arap müziği dinliyormuş.bağra basılası şahıstır kendileri.
    (genius kusagami, 14.12.2007 17:48)
  5. son derece yaratıcıdır.
    (abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyzkızlargeveze, 11.01.2008 14:07)
  6. çok sevimli ve sıcak.
    (özlemce, 30.01.2008 11:11)
  7. kendisi gece gece pis kıvırdı diye tahmin ediyorum. "kıvırabilirmiş" değil yani. belki de değildir günahını alıyorumdur ama bilemeyeceğim.

edit : ben bu performansla devam edersem açacağım rock kafeye bastonuyla gelecek.
    (jellyjam, 06.02.2008 05:18 ~ 05:19)
  8. uyku problemli bodrum kraliçesi... uykusu kaçınca daha bir güzel yazıyor o ayrı... yatağa girince ilham geliyor heralde...

ayrıyetten; oui mademoiselle...
    (van den budenmayer, 07.02.2008 15:10)
  9. gecenin bi vakti bana hayatımın en güzel teklifini etmiş yazardır kendileri. (ulen herkes evlilik sanar bunu şimdi. dakka bir gol bir)

queenie şu girimi;
    http://www.itusozluk.com/...
    okuyup...

evde oturmuş şişme bebeklerime(ben öyle diyorum) elbise giydiriyordum. (her zaman çıplak çıplak nereye kadar de mi?) o esnada itüsözlük'den de bilgime bilgi katıyor, giderek yüceleştiğimi hissediyordum. birden bir mesajla irkildim.

"ben bebeklerine kıyafet yollarım" diyen güzel bir ses tonuydu bu (sesi nasıl duyduysam? yazar burda ufaktan yazılıyor)
    "eyi olur vallaha, kimono olursa daha eyi olur" diye gayet kibarca (bir centilmene yakışır şekilde) cevapladım.

sonra mesajlar birbirini kovalarken, bebeklerimden birinin havasının indiğini gördüm. iyice koltuğa salmıştı kendini. havasını şişir falan. konuyla alakalı değil ama, ne şartlar altında yazarlık yaptığımı bilin istedim.

queenie kimonoya olan sevdamı anlamış olacak ki, bana reddedemeyeceğim teklifte bulundu.
    gidip bana "orjinal japan geyşa" alacaktık (geyşa japon mu? beni mi kandırıyor? "sarı ırk olsun da yeter" havasındaydım ben). kullanıcı hatasından (hoyrat kullanım) dolayı başına bişey gelebilir geyşanın diye 3-5 tane almaya da razı ettim kendisini. sonra "ya ben?" diye acınaklı bir şekilde mesaj attı. "sana da aztech alalım." (soyları tükendiğinden, burda kandırıyorum yazarı) dedim. çikolatayı da bunlar bulmuş deyince dünden razı oldu zati. he bi de araştırmacı bir "ruh"tur kendileri.
    (hiçbirşeydiyen, 09.02.2008 23:59 ~ 10.02.2008 00:33)
  10. ahmaklık üzerine uzun felsefi tartışmalara girdiğimiz ve sonucuna kendini ahmakizm'in kurucusu ilan eden imparatoriçe kişilik.
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 11.02.2008 17:13 ~ 12.02.2008 00:57)
  11. alem bana hasta ben sana demek istediğim yavrukuş.
    (guanoapes, 11.02.2008 17:23)
  12. dünyanın en tatlı teyzesi, ablası ve arkadaşıdır. duyduğuma göre çok güzel yemek yapıyormuş ee artık bir gidip tatmak lazım gelir. bakalım neler yapabiliyor. ha bir de bazen faşizan istekleri de olmuyor değil hani. öptüm o yanaklardan...
    (korn, 12.02.2008 16:34)
  13. içindeki sapık ruhtan olsa gerek geri dönmüş fıstık gibi yazar. bana içinde ne var diye sordu vallah.
    (itirazım var sayın yönetici, 13.06.2008 16:06)
  14. bir tesadüf tanıştığım yazar bacım ..

akranmışız bir de pek memnum oldum haliyle. aynı dönem benzer yaşanmışlıklar konuştukça çıktı ortaya. dedim sen nerelerdeydin yahu şimdiye dek. neyse önemli olan birbirini bulmak sonuçta geç ya da erken . olabildiğine hayat dolu, neşeli ve olgun aynı anda. başarabiliyor bunu . dert anlatıyorsunuz dinliyor, muhabbete başlıyorsunuz katıla katıla gülerken buluyorsunu kendinizi. ne diyeyim ben pek sevdim kendisini

"adım adın da gizli anacım daha nolsun"
    (eleanor, 06.07.2008 21:56)
  15. seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım mahmutqueenie!

bakmayın nickinin queenie olduğuna. asıl adı mahmut aslında. sonuna kadar da haksız.
    (ahmak ı hayal, 16.07.2008 11:30)
  16. kore ye gidiyormuş bu allahın delisi tatile..

tabii hatun bodrumda yaşarsa, tatile koreye gider. elin oğlu taa nerelerden bodruma gelir, bu koreye gider. hay ben senin aklını...olm lan var ya neyse hiçbir şey demiyorum

bari gitmişken elin boş dönme, artık bi çekik göz getir beraberinde de bir işe yarasın kore muhabbeti.
    (eleanor, 18.08.2008 00:16 ~ 09:54)
  17. nöbetçilerime emir verdim; kore dönüşü bana envai çeşit elektronik aleti hediye getirmezse huduttan içeri almayacaklar...
    (van den budenmayer, 19.08.2008 17:20)
  18. "özledim uleeyn diye bağırmak istiyorum. nerdesin kızım? ne tatilmiş bitmedi mi ? gel anacım artık. "
    (eleanor, 31.08.2008 10:47)
  19. kore' ye gidip hayvanlarla konuşmayı öğrenmiş bir garip insan. geçen gün geziyorum bodrum' un entel sokaklarında, bir de baktım ne göreyim biri köpekle konuşuyor, yüzünü görmemle şok oldum; kuini lan bu dedim.
    sonra beni aldı bu; bar bar( veya barbar) gezdirdi. eğlendim falan, içtim, çorba ısmarladı bana, içtim. güzeldi...

her neyse bu kuini' yi çok seviyorum lan ben. sözlük için de iyi biri. entel falan, kitap da okuyor e daha ne?
    (korn, 09.09.2008 18:38)
  20. sırf kendisi için msn' e girersiniz yüzünüze bile bakmaz. kore gördü ya tamam yani...
    (korn, 11.09.2008 23:58)
  21. ufak tefek melankoli rüzgarlarına takıldığı olsa da aslında süper kafa(sız) bi insan. mutsuz olmak için kendine sebep uydurmadaki başarısını bacasız sanayi olan turizmde de gösterip, durup dururken kore yapıp gelmesine şaşırmadım yarın kalkıp bolivya'ya gitse yine şaşırmam.

"mahmut sen haksızsın ibne" dediğinizde size "seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım" diyebilecek yücelikte bi insandır. mahmuttur, mahmutçudur, mahmutlar yaratandır. rahattır yani, kasmaz kastırmaz.

severim, iyi çocuktur. bu arada teşekkür ederim. bayramını da şimdiden kutlarım. (sonu olmadı)
    (alkolik2000, 25.09.2008 10:45)
  22. benim bu hatunla tanışmam 1990 yılına denk geliyor. o sıralar okuduğumuz tarsus lisesi'nde tenefüslerde merabalaştığım renkli gözlü bir kızdı. samimiyeti ilerletmeme sebebimi düşündüm de; sanırım evden çıkıp köşeyi döner dönmez okul eteğini diz üstüne çeken kızekolünden gelmiyordu. o günkü şartları tahlil edince başka bir açıklama bulamadım.

gel zaman git zaman merabalaşmalar yerini küçük sohpetlere bıraktı, tenefüste kola ısmarlamalar, okul kermesleri falan filan...
    zaman içerisinde benim bu okulla olan ilişkim kesildi. (çok bürokratik bir tanım oldu, direk siktir ettiler desek daha uygun olur) başka bir şehir okuluna kayıt oldum. unuttuk, unutulduk...

1994 senesinin sonlarına doğru ilgi çekici ekolden gelen bir hatunun sayesinde queenie'nin yaşadığını öğrendik. söylentilere göre bodrum'a yerleşmiş ve hayatın anlamını arıyormuş.

lisenin bitmesinden sonra; - ki lise sıralarında eteğini diz üstüne çeken kızlar bu ekolü terk edip yırtık kot ve bire şişeleri ile bezeli fotoğrafları süsleyen kız ekolüne terfi etmişlerdi- koluma taktığım hatunun biri ile bodrum'a geçtim. queenie ile 2 sene aradan sonra ilk görüşmemizdi. ehhhh koluma taktığım kızla queenie kanka çıkınca pek itlik-puştluk yapamayıp efendi adamı oynadığımı itiraf etmeliyim. 3-5 günlük bodrum kaçamağından sonra yaklaşık 10-12 sene queenie'yi görmedim, bir ara evlendi diye duydum, inanmadım.

sonra facebook girdi hayatımıza, beni buldu dolayısıyla sözlüğü buldu. sanal alemin gerçek hayattaki delikanlılıkları kaldıramadığını, iki üç noktalama işaretinin gerçekte sıcacık bir gülümsemenin yerini ve samimiyetini tutamayacağını geç de olsa anladı. ne de olsa 80'lerde o da çocuktu.

yıl 2008, melike hala bodrum'da ve hala hayatın anlamını arıyor.
    (manha de carnival, 20.10.2008 12:31 ~ 22.10.2008 17:14)
  23. hani yağmur yağınca, topraktaki hava delikleri kaybolunca, solucanlar toprak yüzeğine çıkar ya...
    hani köpekbalıkları üst yüzgecini sudan çıkarıp öyle yüzer ya...
    hani ceylanlar otlarken bir aslanın geldiğini fark edip sağa sola bakınmaya başlar ya...
    hani döllenmiş yumurta nedense rahim duvarına yerleşir ya...
    hani gözlerimizdeki hücreler nesnenin ilk önce şeklini sonra rengini algılar ya...
    hani etobur bitkilerin et yemekteki tek amacı azot ihtiyacını karşılamaktır ya...
    hani göz yaşı her insanın gözünden farklı bir şekilde süzülür veya akar ya...
    hani her insanın parmak izi farklıdır ya...
    hani kırkayaklar yürürken vücutları meksika dalgalanması şeklinde görülür ya...
    hani kabartma tozu bir kaç reaksiyona girip ortaya karbondioksit çıkarıp yapılan yiyeceği kabartır ya...
    hani böyle doğal bir insandır işte bu.(nokta)
    honey i love you...
    (korn, 20.10.2008 15:59)
  24. ya emekli olacağım ya organik domates belli queenie bodrum'una ulaşmamım imkanı yok...haddim olarak söylüyorum sil baştan başlamamak gerek bazen,kendisi öyle düşünmüş belli ama öyle yapmasa ne güzel olur

ey yükselen ikizler,yeni giriler senin eserin olacaktır...tüm dengesizlikler bundan olsa gerek

sıkı bir çalışma hayatının ortasında benim sözlerime katlanmasından dolayı ayrı teşekkürlerimi sunmak istediğim kişi...şiddetli geçimsizlikle yollarını ayırdığı girilerini bana versin,favori listem hep biraz eksik hep biraz kesik
    (senzahmetetmebenalırım, 03.11.2008 11:50 ~ 11:50)
  25. iyi, doğru ve duyarlı yazıyor. biraz da romantizm ekleyince yazdıklarına gülümsetiyor.
    (çekirdekailem, 08.11.2008 22:08 ~ 22:09)
 sayfa  / 3

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook