görseller
queen amidalaqueen amidala
queen amidalaqueen amidala
belki ilginizi çeker
  1. · anakin skywalker
  2. · luke skywalker
  3. · padme amidala
  4. · amidala
  5. · naboo
  6. · beşamel soslu brokoli
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · keşke ben oynasaydım denilen film karakterleri
  9. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · uykusu olup da uyumayan insan
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · disko kralı
  6. · zongul ducks
  7. · kurban bayramı vahşeti
  8. · itü sözlük kızlarının köy kurmaları
  9. · servet çetin

queen amidala*  

1. anakin skywalker'i yani darth vader'i kendisine aşık ettiren güzeller güzeli naboo kraliçesi..evreni kaosa sürükleyecek bir aşkın kahramanı..luke skywalker ve leia organa ikizlerinin annesi..trajik bir kaza sonucu yaşamını kaybetmiştir..anakin skywalker için jedi kurallarını hiçe saydırtacak kadar güzel bir kadın..
    (zeus, 31.03.2004 01:41 ~ 21.04.2008 15:37)
  2. anakin'in ilk gördüğü anda "are you an angel?" diye sorduğu ve aşık olduğu,senelerce yolunu gözleyen ve 10 sene sonra karşılaşan ve o karşılaşmadan sonra starwars evreninde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı anlaşılan güzel kadın,naboo'nun kraliçesi,senatörü. *
    (lizardking, 31.03.2004 09:22)
  3. natalie portman'ın canlandırdığı karakter.
    (elchupacabra7, 24.05.2005 11:45 ~ 06.06.2005 23:44)
  4. episode iii'te leia'nın iki yandan örgülerine gönderme yapan saç stiliyle çoğu hayranın yüzünde hafif bir gülümsemeye sebebiyet vermiştir.
    ben şahsen sevmem kendisini. gül gibi anakin'i reddetmiş, karanlık tarafa dönmesine vesile olmuştur. zaten episode ii'de de filmin dörtte üçünde peşinden koşturdu, sonra ölücek diye yusuf yusuf halinde "seni seviyorum ani" demişti.
    (drenchrome, 04.06.2005 14:31)
  5. kadın milletinin adama neler yaptırabileceğini gösteren kanıttır
    (anakin skywalker, 16.12.2005 20:17)
  6. tam adı padme amidala naberrie olan güzel star wars karakteri. anakin o ve çocuğu için dünya bir yana sen ve çocuğumuz bir yana tribine girmiştir.
    (xanax, 17.02.2007 04:53)
  7. bugün tutan star wars izleme krizim (dönem dönem tekerrür ediyor) neticesinde bir kez daha ifrit olduğum kişiliksiz karakter. bir insan bu kadar mı gerizekalı bu kadar mı bencil olur yarabbim. o pırlanta gibi gencecik padawanları, yaşına başına bakmadan mini mini jedi çocukları biçmiş anakin adisine, `yol yakınken geri dön, gidelim çocuğumuzu yetiştirelim` mealli yalvariyor ya, orada delleniyorum her seferinde. lan yolun yakını filan mı kalmış, adam insanlık suçu işlemiş, sen tutmuş pembe panjurlu naboo sarayı hayali kuruyorsun hala. soğukkanlı bir katilden çocuğuna baba olmasını bekliyorsun. anakin'den ne kadar tiksiniyorsam bu kadından da o kadar tiksiniyorum şahsen. bölüm 3'ü ilk izlediğimde sadece jedi trajedilerine değil, chewbacca'nin yoda giderken ulumasına bile duygulanıp hüngür hüngür ağlamış gelgelelim bu kadının akibetine zerrece üzülmemiştim, beter olmalıydı esasında.
    (fantaghiro, 05.04.2008 19:15 ~ 08.04.2008 08:15)
  8. star wars episode 2'de anakin'le hint filmleri misali çimlerde yuvarlandıkları sahnede, bir kız bu kadar mı güzel olur dedirten karakterdir. amigdala biyologlardan değil ama insan kaynakları uzmanlarından öğrendiğim şehir efsanelerine göre insanın beyninde duyguları da kontrol eden merkezmiş, bu yüzden amigdala'nın iyi çalışması da çok önemliymiş, zeka kadar duygusal zeka da önemliymiş insanda vs vs. o filmde anakin da sert bir rasyonalizmi temsil eder gibiydi, sanki zeka-duygu dikotomisinin örneklerini görüyorduk, artık bu bağlantılar zorlama mıdır, lucas abimizin yüzeysel felsefe denemeleri midir, onu bilemiycim.
    (earendill, 21.04.2008 15:26)
  9. anakin ile ilk karşılaştıklarında 14 yaşlarında olan karaktermiş aynı zamanda.

http://www.supershadow.com/...
    (sansürsüz, 24.07.2009 07:44)
  10. boktan bir üçlemenin boktan karakteridir. george lucas'ın yeni üçleme ile sıçışının ürünüdür, malesef.

(bkz: george lucas ın star wars un içine etmesi)
    (lamentable belaborment, 24.07.2009 07:51 ~ 07:51)
  11. yaveri uğruna gözünü kırpmadan canını veren her lider gibi kutsal kişiliktir.etnik olarak farklı ancak, bir coğrafyayı paylaşan toplumların lideridir.bu nedenle hem güçlü hem de yorgundur. ancak bu karşıt duygu bütünlüğü ona aşkın yollarını açmıştır.

long live sacred queen !
    (maviportakal, 24.07.2009 08:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil