quebec   

adana çık aradan

1. turistler için özel olarak tasarlanmış olduğunu düşundüğüm halkının montrealin aksine ingilizce de konuşabildiği güzel mekan (old quebec city). parisin temiz bir kopyası. notre dame katedralinin bir küçük (gezilebilir) modelini de barındırır. le chateau frontenac büyüleyici güzelliktedir. şu anda otel olarak (fairmont) kullanılmakta ve fiyatları uygun.
    meraklısına.
    (bkz. http://www.city-accommodation.com/...)
    bir de şelalesi vardır ama niagaranın yanında bokun pekini yemiştir. montreali de içine alan quebec eyaleti (old quebec city değil) kanada dan ayrılmaya çalışıyordu sanırım.
    (fidelmiyo, 13.04.2004 18:39 ~ 18:47)

2. fonetik alfabede q harfine karşılık gelen kelime
    (vikartindur, 03.05.2004 11:47)
  3. içinde 20000'e yakın ermeninin yaşadığı, ve bundan dolayı ermeni soykırımını tanımış olan kanada eyaleti.

ayrıca kanada'dan ayrılıp bağımsız bir ülke kurma peşindedirler, quebec'liler kendilerini kanadalı değil, quebecli görmektedir.
    (whopper, 03.09.2004 13:42)
  4. bu hafta sonumu geçirdiğim yer...inanılmaz bi şehir kesinlikle bi masal kenti. insanlar fransızların aksine çok canayakın, güler yüzlü ve fransızlardan çoookk daha fransız milliyetçisi. şöyleki; inglizce bişi soruyosunuz sizi anlamalarına rağmen ve çok ii inglzce bilmelerine rağmen inatla fransızca cevap veriyolar.
    ilgilenenler için söliyim kanadanın en pahalı bölgesi bence...ayrıca çok soğuk -45 dereceyi görmek onlar için doğal bişi.
    çok enteresan bişi daha söliyim st lawrence ( üzgünüm fransızca doğru yazamamış olabilirim ) nehri atlantik okyanusuna dükülüyo gündüz akıntı bi yöne, gece farklı bi yöne doğru akıyo.
    halk dinine çok bağlı insandan çok kilise görüyorsunuz, sessiz sade bi yaşam sürüyorlar.şehirde nightclublar ve publar var tabiki ama akşam üstü 5te bi çok yer kapanıyo ( rehberimize sordum 2 sebebi varmış 1.si insanların çalışmaya ihtiyacı yokmuş. 2.si ise kış ve oldukça soğuk o yüzden daha erken kapatıyorlarmış )
    bu arada gitmişken mutlaka quebec mutfağını deneyin inanılmaz hoşlanıcaksınız.bize yakın yemekler bulabilirsiniz ama yok ben başka bişi denicem derseniz sümüklüböceği tavsiye ederim test ettim onayladım!!!
    (elanor elendil, 20.03.2007 05:36)
  5. şimdi şuralardan biryerlerden cüceler fırlayıverecek izlenimi yaratan, "pamuk prenses burada mı uyuyor?" diye düşündüren kanada'nın minik şehri. fransızca konuşuyorlar size inat. ingilizce bildiklerine de eminim. her şey minyatür herşey süs bu şehirde. inanılmaz bir yer. inanmayanlar için:

(bkz: http://www.quebecregion.com/)
    (burcumsu, 10.07.2007 12:04 ~ 21:43)
  6. tarihi yapıları gezip görmekten hoşlanan insanların ziyaret etmesi gereken bir şehir.küçük bir avrupa kenti gibidir.
    (ceyus, 08.09.2007 02:46)
  7. türkiyenin aksine, turist başınıza gezerken kimselerin size homo sapiens muamelesi yapmadığı,resmi dil fransızca olsa da az buz ingilizceyle bile insanlarla paşalar gibi anlaşılabilen, adım başı kızılderili eşyaları satan mağazalara dalıp kazık yemeden alış veriş yapabileceğiniz, frontenac şatosu önünde kanadalı hanım kızlarımızla janti fotolar çekilebilen diyar-ı memleket..
    (malkoçoğlu, 07.08.2008 22:34 ~ 22:35)