pyramid song   

adana çık aradan

1. radiohead in amnesiac albümünde yer alan klasikler arasına alınabilecek güzellikteki parçası. eserin müziği insanı başka diyarlara götürürken, suyun altında geçen gerçek üstü tarzdaki video klibi de dikkat çekicidir. *
    (laudatedominumvesperaedidominica, 21.04.2004 22:39)

2. melodinin etkisi bir yana, şarkının sözlerine de dikkat edilecek olursa intihara sürükleyen parçalar listesinde üst sıralarda yer alacağı şüphe götürmezdir. yani:
    i jumped in the river and what did i see?
    black-eyed angels swimming with me
    a moon full of stars and astral cars
    all the figures i used to see
    all my lovers were there with me
    all my past and futures
    and we all went to heaven in a little row boat
    there was nothing to fear and nothing to doubt...
    (laudatedominumvesperaedidominica, 21.04.2004 22:45)
  3. insanı öncelikle kapalı ve karanlık bir odaya sürükler, sonra da thom yorke'un piyanosu ile duvardan duvara vurur.
    (kornish, 15.07.2004 19:34)
  4. ürkünç videosu ile insanın tüylerini diken diken yapan nefis rh parçası. insan elde olmadan geçmişini ve geleceğini irdeliyor bu parçayla. *
    (giberling, 15.07.2004 22:38)
  5. klibinde de bir requiem for a dream göndermesi , işbirliği olan şarkı
    (kornish, 22.11.2004 22:16 ~ 22:17)
  6. geçmişini geleceğini bi piramide sokar,tam ortasında sıkışırsın bu şarkıyı dinlerken...
    (jelly bom, 24.11.2005 02:39)
  7. ilk kez dinlettiğim bir arkadaştan ''bir daha sakın he,hayatımla oynuyosun'' tepkisi aldığım,depresif radiohead klasiği.
    (floydzede, 24.11.2005 02:43 ~ 10.07.2007 07:42)
  8. radiohead'in adamın ağzına sıçan süper eseri. canlı versiyonu daha bi şahanedir. şarkının ilk melodileri duyulduğu anda kendinizi karanlıklar içinde bulursunuz... etrafta bi kaç ağaç ve bir ırmak... ve thom york'un ırmakta melekleri gördüğünü söylemesiyle siz de kendinizi o ırmağa bırakırsınız... uyandığınızda hissettiğiniz şey ırmaktan çıkmış meleklerin ıslak elleri değil, gözyaşlarınızdır.
    (siyah, 14.01.2006 13:49)
  9. ayrıca şarkının bir özelliği de belli bir süreye kadar enstrümanların sırayla girip, piramit gibi genişliyor izlenimi vermesidir.
    (cyd, 28.03.2006 22:22)
  10. süper ötesi radiohead şarkısı.
    (sercekafasi, 28.03.2006 23:15)
  11. yürürsünüz sokakta yalnız.nereye gideceğinizi bilmez öylece yürürsünüz işte.hava soğuk,siyah.içiniz ürperir,korkarsınız hoşunuza gider bu duyguları yaşamak.hiç bir şey düşünmeden adımlarınızı takip edersiniz,nasıl olsa durmak bilmeden bir yere götüreceklerdir sizi.yalnızlık hiç bu kadar hoşunuza gitmemiştir ömrünüz boyunca..
    işte yürürken dinleyince bu gibi şeyler hissetmenize neden olan radiohead in mükemmel parçalarından birisi.
    (paranoidandroid, 24.02.2007 20:22)
  12. bu şarkı bi rüzgardır kulağından girer değdiği yerleri örseleye örseleye dolanır içinde, o dolandıkça sen yükselirsin hızlı hızlı etrafında uçuşan kırmızılarla birlikte...sonra an gelir durulursun gökyüzünden aşağıya sallanır gibi ama bitmez yolculuk...
    yükselirsin...yükselirsin.....
    dünya yere uçan bi balon iiçinde bıraktıklarınla uzaklaştıkça küçülen....kıpkırmızıdan bembeyaza...
    (pismistavuk, 04.05.2007 22:42)
  13. şarkının ilk kaydı tamamlandığında şarkının içinde belirli aralıklarla "el çırpması" şeklinde efektler varmış fakat daha sonra grup beğenmeyerek bu efektleri şarkıdan çıkarmış.

ayrıca 2003 yılında amerika orman bakanlığından yetkililer şarkıyı orman yangınlarına önlem amaçlı hazırlanan reklam filmlerinde ve anonslarda kullanmak istemişler fakat thom yorke bu olayı ticari amaçlı gördüğü için sıcak bakmamış. daha sonra bunun getireceği güzel sonuçları düşününce 1 dolar gibi temsili bir paraya şarkının kullanılmasına izin vermiş.
    (langstrand, 06.05.2007 23:01)
  14. eti kemikten ayıran şarkıdır. yaşarken ölümü tattıran, kanı donuklaştıran, nefesi sıkıştıran bir şarkıdır. sevenlerin şarkısı değildir. kavuşamayanların şarkısı hiç değildir.

sadece bir şarkıdır. ama aslında şarkıdan çok daha ötedir. duyguların kökünü kurutan, insanı aynı anda hiçbir şey hissetmeme ile tüm duyguları bir anda hissetme noktasına getiren birşeydir. bilinen en güçlü morfindir.

kışın içinde odunların çatırdağı sobanın önünde uzanırken dinlendiğinde iki kat etki yapandır. gözlerde ışıkları kapatandır.

içinde insan bulunmayan bir eve girildiğinde huzuru bulmak, masa önündeki sandalyeyi yerleştirmek ve huzurevindeki yaşlılar edası ile koltuğa oturup uzaklara gülümsemektir.

çöp adam olmaktır. gökyüzünde uçan kuş gibi süzülmektir. atmosfere giren meteor gibi yanmak, tutuşmaktır. külahta eriyen dondurma olmaktır.

ölmektir, yaşamaktır, ağlamaktır, gülmektir, çıldırmaktır, vurmaktır, zıplamaktır, titremektir, kahkaha atmaktır, hüngürmektir, kanamaktır, kanatmaktır, cenneti görmektir, cehenneme gitmektir, balkonda oturmaktır, su içmektir, basket oynamaktır, telefonla konuşmaktır, akula vuruşu yapmaktır, akp ye oy vermemektir, mouse kırmaktır, sigara içmektir, doktorunuza aşık olmaktır, eski cüzdan kullanmaktır.

saçmalamaktır.
    (conquistador, 14.08.2007 21:43 ~ 21:46)
  15. dinlerken bir yerlere götüren tek radiohead şarkısı değildir tabii ki ama pyramid song da farklı birşeyler vardır.sanki gerçekten gitmeyi anlatır yani ölmüşsün ama hala düşünüyormuşsun gibi önceyi ve sonrayı,dinlersin sonra başa alır tekrar dinlersin,klibi aklına gelir ve o kilpteki son saniyeler.korkmak değil belki ama sanki donuklaştığını fark edersin.şarkıya eşlik edemezsin,mırıldanmazsın bile. ama thom yorke un ağzından çıkmış olan bu "there was nothing to fear and nothing to doubt" kısmı sana yaniden şarkıyı dinletecek veya o gücü verecek olan sözlerdir.
    (melodynelson, 14.08.2007 22:24 ~ 22:25)
  16. tam sözleri aşağıdaki gibi olan bir radiohead şaheseri. öyle içine işler ki insanın. kendinizi başka bir boyutta gibi hissedersiniz. derken şarkı bitiverir ve kendinizi bir yere dalmış, kilit halde bulursunuz.

sözleri şu şekilde gelişir:

i jumped in the river and what did i see?
    all my past and futures

there was nothing to fear and nothing to doubt

i jumped in the river
    all my past and futures
    there was nothing to fear and nothing to doubt
    (zinzoline, 10.12.2007 18:41)
  17. duygu yoğunluğu çok yüksek, hüzünlü bir radiohead şarkısı.
    (lockman, 15.12.2007 23:18)
  18. ölümle yaşam arasındaki o hep atıfta bulunduğumuz ince çizgi var ya. bu şarkı tam da o çizginin üstündedir.
    (derinlik delisi, 26.12.2007 16:35)
  19. sabah yaşadığım yerden uzun süreliğine ayrılıp yollara düşecektim. uyku tutmayınca çantamı son defa kontrol edip garaj yoluna düştüm. otobüsün kalkmasına 1.5 saatlik bir süre olmasına rağmen gidip otobüsü beklemeye başladım. oturmamla beraber herşey üst üste gelmeye başladı. zamanında dostum olan, uzun süredir görüşmediğim, bazı şeyleri paylaştığım ve yıllar önce birşeyler yaşadığım insanlar üst üste görmeye başladım. şaşkınlıktan salak gibi olmuştum. onlarda beni görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyordu. çünkü benimde onlarında düşündüğü herkesin kendi yolunda ilerlediğiydi ve bir daha karşılaşamayacağımızdı. o anda kafamdaki müzik çalar devreye girdi pyramid song çalmaya başladı. oturduğum yere gömülüp elim sigarama gitti ve rahatlamak adına üst üste sigaralar yaktım ama nafile. hala şoktaydım ve şaşkınlıktan acayip durumdaydım ve yol boyunca pyramid song eşlik etti yolculuğuma.
    (uzayi kurtaran dunyali, 05.10.2008 19:30)