görseller
pushing daisiespushing daisies
pushing daisiespushing daisies
belki ilginizi çeker
  1. · lee pace
  2. · i want to hold your hand
  3. · anna friel
  4. · olive snook
  5. · dokunmaktan korkmayan kadınların sevgilisi
  6. · charlotte charles
  7. · chi mcbride
  8. · bryan fuller
  9. · the piemaker
  10. · yabancı dizilerin insana öğrettikleri
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · okan bayülgen
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · thierry henry
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · author
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · her sevgilimi ayrılmadan önce mutlaka hoplattım
  9. · kalkanları indirmek

pushing daisies  

sayfa  / 3
  1. abc kanalında geçtiğimiz hafta yayına başlayan tv serisi. pastel renkler ile cıvıl cıvıl dekorlarla hem güldürebilen, hem merak ettiren, hem de yayınlandığı 42 dakika boyunca kandıran bir yapım.

başrolde lee pace (ned) var. ned ölü bir nesneye dokunduğunda onu canlandırabiliyor. bunla kalsa keşke. bir dakika içinde tekrar dokunarak öldürmez ise o çevredeki bir şey hayatını kaybediyor. şimdilik görünürde 6 bölümlük kontrat var ama uzayacağı muhtemel.

http://abc.go.com/...
    (buz gibi soguk su, 07.10.2007 22:23 ~ 22:23)
  2. daha ilk bölümünü yeni bitirmiş birisi olarak olarak diyebilirim ki güzel bir dizi..en azından ekrana kitliyor..abc yapımı olması zaten süresinden çok kalitesiyle ortaya çıkacak bir eser olacağına haber veriyor..renkleriyle, görüntüleriyle, yüzü güldüren işleyişi ile gönlümü çeldi..ama bilemiyorum, ölülerle içli dışlı hikayesi nedeniyle gitgide ghost whisperer gibi monotonlaşmasından korkuyorum..nitekim daha ilk bölümde, benim kafadan 5-6 bölüm işlerler bu konuyu diye tahmin ettiğim bir gizemi çözümlendirdiler (spoiler yok!)..konu lineer mi devam edecek yoksa her bölümde ayrı birşeylere mi değineceğiz bilemiyorum..ikinci bölümü izleyeceğime halen burada yorum yazıyorum..

uzun lafın kısası dizi başarılı, chuck çok şirin (chuck dediğim kız, yanlış anlaşılmayayım), ned'in dükkanındaki pastalar ise enfes!

(bkz: http://img248.imageshack.us/...)

bu da promo; (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (zeus, 10.12.2007 17:08 ~ 24.12.2007 21:11)
  3. hakkında hiç bir şey bilmeden cnbc-e de tanıtım videosunu görüp vurulduğum,kesinlikle izlenmeli dedirten merakla beklediğim dizi.iyi ki varsın cnbc-e.
    (heroine, 24.01.2008 16:58)
  4. sağlam bi diziye benziyor...valla ilgiyle bekliyorum ilk bölümünü...umarım hayalkırıklığı olmaz...ama benim asıl dikkatimi çeken dizinin sponsoru...arçelik'in, dokununca iz bırakmayan inox serisi ankastre ürünleriyle (tek nefeste yazdım) bu diziye sponsor olması gerçekten matrak olmuş...bi de dokunmaktan korkmayanların dizisi falan diyo müşfik abi*, süper...dizinin konusunu bilenler hikayedeki "dokunma" kavramının önemini de bilirler zaten...ben böyle bi sponsor-dizi uyumu görmedim...tebrikler arçelik...vestel'e de kolum girsin*...
    (barneystinson, 24.01.2008 23:08)
  5. cnbc-e göstereceğini açıkladıktan sonra tanıtımındaki renklerden mi yoksa müşfik kenter'in sesinden midir bilinmez (kesinlikle amacını ve yararını bilmediğim parmak izi bulamayacağınız arçelik serisi yüzünden değil) merak edip izlediğim dizidir.

öncelikle biraz fantasik ve imkansız aşk üzerine kurulu senaryosu tim burton'u hatırlatan yegane öğeler değil. sevdiği kıza dokunamayan en son edward scissorhands'i görmüştük, bunun yanında karakterlerin aile sevgisinden uzak büyümüş olmaları da tim burton'ı hatırlatır halde. sürekli karşılaştırmak istemiyorum ama dizinin görselliği diziler için çok başarılı olsa da burton için pek değil.

diziye bence başka bir güzellik katan öğesi ise anlatımı. the hitchhiker s guide to the galaxy serisinde olduğu gibi esprili bir dış ses bize diziyi anlatmakta. hatta bu dış ses çoğu zaman karakterlerin duygularını biz görmemize rağmen farklı cümlelerle sunmakta. bu da diziye eğlenceli bir hava katıyor.

üstüne bir de dizi de kahramanlarımızın polisiye olayları çözdüklerini söylersem sanırım dizinin nasıl bir bileşim olduğu iyice belirsizleşecek. ama olsun.

not: çok sevmiş, bayılmış, tapmış gibi bir giri girsem de aslında öyle değil. burton ile otostopçu sevgisi yanyana gelince böyle oldu.
    (talen, 05.02.2008 21:00)
  6. cnbc-e'nin şu sıralar tanıtımlarında the beatles'ın i want to hold your hand'ini kullandığı dizidir ki merakımın ve de ilgimin bi kat daha artmasına sebep olmuştur bu güzel hareket...

yazarın notu: ya aslında bu vesileyle cnbc-e'nin bu yeni, yeni olduğu kadar da başarılı uygulamasını da alkışlamak lazım...dizilere uygun öyle güzel şarkılar bulup çıkarıyorlar ki tadından yenmiyor valla...mesela heroes için david bowie'den heroes'u, mad men için de (e2'de ama olsun) amy winehouse'dan you know i'm no good'u kullanmışlardı, süper olmuştu...devamını da bekliyorum tabi...
    (barneystinson, 13.02.2008 13:55)
  7. iki kişilik bir yalnızlığı anlatır, tek kelimeyle mükemeldir.
    ekrandan bir el çıkar ve yanağınıza dokunur.ölürsünüz.
    (jelibonlar uçuşuyor, 19.02.2008 22:00)
  8. görüp göreceğim en romantik el tutuş(ma)ma sahnesiydi.

ağlasam mı,gülsem mi bilemedim dedirten cnbc-e yeni dizisi.
    (mabel, 19.02.2008 22:00)
  9. jean-pierre jeunet'den oldukça etkilenmiş dizidir, ki bu kesinlikle iyi bir şey.
    (kısaveacısız, 19.02.2008 22:05 ~ 22:12)
  10. kahramanın olaya şipşak girmesiyle beni fethetmiş dizi.yok efendim şimdi bu adam bölümler sezonlar boyunca ne yaptığını , neler yapabileceğini , olayın prosedürünü keşfedecek,içimiz tükenecek deyü korkarken ben
    ; 20 dakikada elemanın bütün numarasını bizlere aktardılar.helal olsun diyor,kahramanın olayının -yeteneğinin ya da lanetinin- ne olduğunu sıkmadan ,bokunu çıkarmadan hemencecik özetledikleri için alkışlıyorum.ayrıyetten dizinin buram buram tim burtonkokuyor olması da atlanamayacak kadar önemli diyorum.esas kızın halalarının hikayesi,insanların yaşantılarının aktarımı , mekanlar hatta özellikle mekanlar ve geçişlerin bizlere bir tim burton eseri izliyormuşuz havası vermesi çok muhtemel.
    (deaftones, 19.02.2008 22:47 ~ 20.02.2008 16:10)
  11. cnbc-e'nin dün yayınlamaya başladığı güzel dizi.dizideki en güzel sahnelerden biri dizinin tanıtımlarında da kullanılan ned'in ve chuck'ın aynı anda ellerini duvara koymasıydı.bir diğer sahne de birbirlerini öpemedikleri için ellerindeki oyuncak maymunları öpüştürmeleriydi.hemen hatırlayalım (bkz: barbie ve ken bebeği öpüştürmek)

dizinin dekorları (bana tim burton filmlerini anımsattı) ve sahneler arası geçişleri de çok başarılı.
    (hürrem, 20.02.2008 08:35 ~ 21.02.2008 19:16)
  12. ilk bölümü dün akşam yayınlanmış cnbc-e dizisi. sıcacık romantik bir dizi. ama itiraf etmeliyim ki izlemek için can atmama sebep olan daha doğrusu bana gaz veren şey müşfik kenter'in tanıtımlarda duyduğumuz sesidir.ayrıca ned'in çocukluk günlerinde içinde koştuğu papatyalı yol sahnesi süperdi,renkler görüntü harikaydı.orada olmayı öylesine istedim ki ''ikinci üçüncü cemrede düşsün bahar gelsin artık''dedim.
    (rampada lambada, 20.02.2008 11:48)
  13. tüm yorumları okuduktan sonra geceki tekrarını izlemek istediğim ama yarısında sıkılıp tvyi kapattığım dizi olmuştur.ben de mutlu olmak istemiştim oysa *
    (ritmikaritmi, 20.02.2008 12:12 ~ 22.02.2008 18:56)
  14. (bkz: anna friel)
    (barneystinson, 20.02.2008 23:12)
  15. tanıtımda yer alan diziden görüntüler ve müziğiyle çok dikkat çeken dizi. ilk gördüğümde kesin izleyeceğim ben bunu deyip, notlar almıştım her yere. ismi de asortik zaten. pushing daisies. hoş.

cnbc-e dergi'de de okudum konusunu falan. iyice dikkatimi çekti. sabah akşam onun hayaliyle uyudum uyandım. arkadaşlarımla büyük tartışmalar içerisine girdim.

- ya abi şimdi bu bi adamı 1 dakika içinde öldürmezse yakınlardaki birisi ölüyo ya.
    + ee?
    - şimdi bu çürümüş bi çileği sağlam hale getirdiğinde yakınlardaki başka bi çilek mi çürüyor. ya da şimdi o ölmüş sineğe dokununca yakınlardaki başka bir, ne bileyim, bakteri falan mı ölüyor.
    + hmm, bilmem ki. bi izleyelim de görelim bakalım.

böyle geçti günlerim. sonra dizinin başladığı saat geldi sonunda.

konu süper. dizi gayet renkli. görsellik hoş yani. geçişlerdir, renklerin karşıtlığıdır falan filan. kız da güzel. turtalar da oh mis. insanın ağzı sulanıyor.

ama gel gör ki beklediğim gibi değildi. ben o dizide heroes'daki fantastikliği, lost'daki gizemin verdiği heyecanı, gilmore girls'deki göndermeleri bekliyordum. ancak sonuç olarak sandra bullock ve hugh grant filmlerindeki romantik komedi havasında kalmış.

- diğer bölümü izler miyiz?
    + ...
    - bence de.
    + umudum vardı oysaki. ühü.
    (tanrimbenibastanyarat, 20.02.2008 23:36)
  16. 18 yıl, 11 ay, 24 gün, 7 saat, 4 dakika, 2 saniyedir hayattayım -izmirliyim adım da pelin neyse- böyle yapay dizi görmedım.tanıtımlarını görünce kaçırmamalıyım dedim ısrarla bekledim.büyük hayalkırıklığı oldu benim için.diyalogların bi esprisi,çözülen cinayetlerin bi esrarı yok..herşey öyle sıradan yüzeysel ki görsellik ve müzik dışında...tek güzel yanı reklam arasında başladı mı ne kaçırdım diye panikelemeye gerek yok. çünkü gayet yavaş akıyor herşey, aksiyon filan pek yok.kısacası çoluk çocuk izler artık.ya da kral çıplak ben göremiyorum.hayırlısı, kısfmet filan..
    (eva, 20.02.2008 23:43 ~ 24.01.2009 00:37)
  17. ilk bölüm itibariyle eğlenceli görünen fakat ilerleyen bölümlerde sıradanlaşması ihtimali var gibi görünen dizi.
    (cyclops1988, 23.02.2008 14:48)
  18. fragmanını ilk gördüğüm zamanlarda merakla bekledim. yayına girdiği gün izleyememiştim cnbc e sağolsun bugün yayınladı.

çok renkli ve tatlı bir dizi,ortam rengarenk oyuncular süper. ilk bölüm itibariyle hiç sıkılmadan izleniyor. hatta bir ara düşündüm; lan bunlar katili bulamazlar 3-4 bölüm bu katil üstüne kurulur. ama olmadı güzel oldu. tık diye ilk bölüm bitti.

bazen komik:
    *morgda canlandırılan herife chuck'ın sorduğu soru.
    *sarışın hatunun chuck'a ''sana dokunuyor mu'' demesi.

bazen duygusal:
    *birbirlerine dokunamadıkları için duvara ellemeleri
    * maymunları öpüştürmeleri
    * chuck'ı diriltmek için neresine dokunacağını bilememesi
    gibi.
    çok tatlısınız yaaaa diyerek izlemeye devam edeceğiz
    (eazy, 23.02.2008 22:07)
  19. ilk üç bölümü izlemiş biri olarak söylemeliyim ki piyasada hakim olan maceracı soluklu diziler arasında çok pembe kalıyor. evet harikulade bir dizi değil, inanılmaz oyunculuklar sergilenmiyor, acaba bir sonraki bölümde ne olacak diye merak edip dizinin yayınlanacağı günü beklemiyorsunuz ama diziyi izlerken aptal aptal gülümsemekten de kendinizi alamıyorsunuz. fragmanlarında da göründüğü gibi dizi çok renkli, en sıcak renkler kullanılmış soğuk ölüm temasına karşılık. papatya tarlalarına her bölümde biraz uğruyorsunuz.

(bkz: lee pace)
    (troke, 23.02.2008 22:45)
  20. amelie tarzı bir şeylere benzetmeye çalışılan renkli, masalsı dizi.
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 23.02.2008 23:44)
  21. daha önceden başarısı kanıtlanmış tekniklerle hikayeyi sunan ancak buna rağmen ned ve chuck'ın uyumu ile insanı alışılmışlık hissinden uzak tutan, keyifli bir dizi. özellikle arada ortaya çıkardıkları çerezlik karakterleri ile bana fena halde big fish'i hatırlatmaları da ayrı bir keyif vermiştir.
    (jellicle, 24.02.2008 16:42)
  22. bitince suratta hafif bir gülümseme bırakan dizilerden.
    (devil, 24.02.2008 20:58)
  23. güzel dizi, hoş dizi de... cnbc-e'de yayınlanan 2. bölümünü izledikten sonra kafamda kocaman kocaman soru işaretleri oluşmaya başladı.

spoiler
    ned chuck'a bir kez daha dokunursa onu öldüreceği için chuck'a dokunamıyor.

şimdi ned ve chuck ceset torbalarının içindeyken öpüşebildiler, chuck'ın eline giydiği temizlik eldiveni sayesinde el ele tutuşabildiler, çok güzel tamam. yani burdan anlıyoruz ki ned direkt olmasa da bazı maddeler yardımıyla insanlarla temas kurabiliyor. e böyle bi imkanı varken neden eline eldiven giyip insanlara dokunabilmek varken 28 sene boyunca kimseye dokunmamayı tercih ediyor? manyak mı bu adam?

yani köpeğine bile dokunmamış öldüreceği korkusuyla. acırım ben o hayvana, ilgi ister, sevgi ister.

belki ilerleyen bölümlerde cevap bulur kafamdaki sorular. tabii soru işaretlerinin kapladıkları kocaman kocaman yerlere rağmen kendini çok sevdirmiş dizidir.
    spoiler
    (gethsemane, 27.02.2008 19:19)
  24. ilk bölümüyle müthiş beklenti oluşturan, ikinci bölümü ilk bölümüyle oluşturduğu beklentiyi karşılayamayan ama yine de gerçek ötesi (fantastik) olması nedeniyle üçüncü bölümü tarafımca merakla beklenen dizi.
    (axolotl, 27.02.2008 19:28 ~ 19:28)
  25. kimsenin bahsetmemiş olmasını şaşırtıcı bulduğum anlatıcının diziyi hitchhikers guide to the galaxy e benzettiğidir. ha bu kötü birşey midir derseniz haşa derim...
    itu news:bu akşam 3.bölümü 21:00 da cnbce de yayınlanacak
    (wasowsky, 04.03.2008 18:27 ~ 18:28)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil