yakında show tv'de başlayacak olan, reklamından anlaşılan kadarıyla boksör bir gencin başarıya giden çetrefilli yolda başından geçenlerin anlatılacağı osman sınav yapımı dizi.
hüseyin nihal atsız'ın sarı zeybek adlı şiirinin bir kıtasında sarfettiği sözcük:
şu dağların meşeleri karanlık,
etekleri olur çayır çimenlik
kızanlarla burda eder yarenlik,
"sarı zeybek şu dağlara yaslanır,
yağmur yağar, pusatları ıslanır".
"de bakam kimsin sen?", "de bakam neymiş pusat?" cümlelerinden ve gelen cevaplardan anladığım kadarıyla esas oğlanın yöresel ağızlı, filozof bi antrenörü olucak.
süleyman çakırın oğlu pusatla, deli yüreğin kuşçusunu birleştirip yeni bi dizi yapıyolar bana kalırsa..
- de bagam kimsin sen ?
- pusat
- de bagam neymiş pusat ?
- kuşandığım zırhtır hocam
- de bagam neymiş o zırh ?
- güzel ahlak, yılmaz cesaret, yüksek kondisyondur hocam
(bkz: yürü be cunti)
fragmanında, "ben bu kasları şınav çekerek, ip atlayarak yaptım. tek bir kondisyon aleti değmedi bu vücuda hey gidi hey!" mesajını vererek adam keklemeye çalışılan dizi. 'ya hu o hareketleri günde 48 saat yapsan ne olur?' diye sorarım pusat kardeşimize.
artık lise önlerinde boks eldivenli köşe başı delikanlılarını göreceğimizin işareti olan dizi.. çakma polat alemdar'lık buraya kadarmış demek..
osman sınav bir sonraki dizisinin baş karakterine kitap falan yazdırırsa özellikle liselerimizin miss gibi olacağı iddiasındayım..
show tv'nin yeni yayın döneminde yayınlayacağı dizidir. şimdilik sadece fragmanları var ekranda. yani bir bölümünü bile izlemedi kimse. ben izler miyim, izlemem. ancak daha fragmanını tam olarak izlemeden bile böyle acımasız yorumların yapılması hiç hoş değil. pusat'ın ip atladığı şınav çektiği yer dikkat edilirse hapishanedir. yani büyük ihtimalle pusat bir olay yüzünden demir parmaklıklar ardına düşmüş ve yine büyük ihtimalle kondisyonunu kaybetmemek için kendi çapında spor yapmaya çalışmaktadır.
ben de türk televizyon sektöründeki dizilerden hiç hazzetmiyorum. özellikle çakma dizilerden zerre hoşlanmıyorum. ancak her ne olursa olsun bu dizi "yiğido" temasını bile işlese özgün bir şeyler yapılması hoşuma da gitmiyor değil. hiç bir yapımcı bir boksörün hayatını konu edebilme cesaretini gösterebileceğini de sanmıyorum açıkcası. sırf bu yüzden de bir tebriği hakediyor osman sınav.
en azından yabancı dizilerdeki ortamı alıp üstüne bolca aşk ve acı ekleyerek ekranlara gelen yapımlardan daha iyi olacağı kesin. ya da en azından sırf tutsun diye içine bolca şarkıcı ya da manken serpiştirilmiş bir yapım da değil. bu detaylar da göz önüne alındıktan sonra rahatlıkla diğer diziler arasından sıyrılabilecek bir dizi gibi göz kırpmakta "genel izleyici kitlesi"ne.
1,5 yıl sonra edit: lan ben bu boktan diziye neden destek vermişim ki. ahaha.
yeni bir dizi. %100 tutacak. neden bu kadar eminim? sivas'ta çekiliyor, yiğido diyor, çifte minarelerden görüntü sergiliyor. sikini sallasan bir sivaslıya değiyor bu memlekette ve hepimiz de fanatiğizdir ayıptır söylemesi.
fragmanından gördüğün kadarıyla osursam ölecek kıvamındaki bir kişinin boksor olmasını yadırgadım ben. hiç mi adam yokmuş memlekette a.k.
mahallemin içine sıçan dizidir bu evet!sivas çekimlerinden sonra istanbul çekimleri için koca istanbulda bula bula beykoz ilçesini ve benim sessiz sakin,araba bile geçmeyen mahallemi bulmuşlardır ve hemen de sahiplenmişlerdir.şöyle ki:
-eve gitmeye çalışan ben
+set ekibinden bir kişilik
+duuuur duuur
-(iç ses noluyo lan) bana mı dedin?
+ordan geçemezsin çekim var
-bana ne
+geçemezsin işte çekim yapılıyo
-varsa bana mı var be evime gidiyorum ben alla allaa
+ya sahne çekiliyo bik bik..
-oldu canım beklerim ben burda sabaha kadar manyak mıdır nedir çekil şöle
denir ve haşin bi edayla tüm set ekibine ve oyunculara ters ters bakılarak eve girilir.zaten güneş tepemde çıkmışım koskoca yokuşu bi de iki saat sizin keyfinizi beklicem oldu a.k.hayır kardeşim adam gibi desen bekleyiniz diye sinirlerimi zıplatmasanız ama nerdee..
iyi bir dizi midir? şuan için kestirmek zor,fakat show tv tarafından yoğun bir şekilde reklamı yapılan dizidir,hatta gunluk yayın akışının yüzde onluk kısmını bu dizinin tanıtımı kaplamaktadır.bu arada kim ne derse desin müthiş bir jenerik müziğine sahiptir.
hemen yapıştırmışlar oraya msn iletilerinin vazgeçilmezi olacak sözü.
'' zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır ''
ikinci bir iki kişinin bildiği sır değildir olayı kısacası*
bir dizinin ilk bölümde kendini kanıtlması ve izlememiz için gereken tüm kriterleri yerine getimiş dizidir , şöyle oluyor ki;
1.ilk bölümde minimum 1 ölü olmalıdır -ki bu ihtiyaç fazlasıyla karşılandı.
2.en az 5 kişinin dayak yemesi gerekiyor.(concept olarak ileride dahada tatmin olcaz.)
3.yoktan var olmak konusunda ümit veren bir başrol.
4.acılı zora girmiş bir aşk , buda var(!)
ben bu diziyi izlemeyi düşünüyormuyum evet düşünüyorum.neden?merak uyandırdı bünyemde!kız çocuğu affedicek mi?yeniden boks oynamaya başlayacak mı?
edit:yaz tatili fazlaca uzadığından , evde olmaktan çok sıkıldım tv izliyorum.yüksel aytuğdan boşalıcak yere talibim.