görseller
pure reason revolutionpure reason revolution

belki ilginizi çeker
  1. · amor vincit omnia
  2. · the dark third
  3. · amor vincit omnia
  4. · gazpacho
  5. · the crimson nights
  6. · goshen s remains
  7. · the bright ambassadors of morning
  8. · çılgın orman meyvesi
  9. · blackfield
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · galatasaray
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · 100 opera
  5. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  6. · boylumlama
  7. · yaran diyaloglar
  8. · deniz gezmiş caddesi
  9. · dial up

pure reason revolution  

1. porcupine tree ile benzetilen bir britanyalı bir progresif rock grubu.
    http://www.purereasonrevolution.com/
    (azureel, 30.09.2007 16:22)
  2. 2006'da çıkardıkları ilk ve tek albümleri olan the dark third'ü dinledikten sonra bunlardan bir halt olur diyebileceğimiz gruptur. kadrosu şöyle,

jon courtney / vokal, gitar, klavye
    chloe alper / vokal, bas gitar
    jamie wilcox / vokal, gitar
    jim dobson / vokal, klavye, gitar, bas gitar, keman
    paul glover / bateri

günlerdir çözmeye çalışıyorum nedir bu adamlardaki bu etkileyiciliğin bu bağımlılık yapıcılığın sebebi diye. evet sağlam melodileri var ama genele bakarsak sade, herkesin dinleyebileceği kendi halinde akıp giden bir müzik yaptıkları. evet ilk bakışta gerçekten böyle görünüyor ama dinledikçe sadeliğin içindeki derinliği görebiliyoruz.
    grup beş kişiden oluşuyor, bunların dördü birden vokal yapıyor ancak dinlerken bunun pek farkına varamıyoruz çünkü o sesler birbiriyle nasıl karışmış nasıl ahenkle dans etmişse su gibi akıp gidiyor dinlerken. psychedelic etkilerin çok yoğun olması, kemanların da doğru yerde güzel melodilerle girmesi ve her moda uyum sağlaması bence bu grubu dinlettiren. evet kesinlikle her moda uyum sağlıyor. bunalımken de dinlenir, mutluyken de ama bence en güzeli hiçbirşey düşünmeden bir sağa bir sola sallanarak kendimizi müziğe bırakmaktır. bir de pink floyd'dan etkilenmişler çok falan diyenler oluyor tamam doğrudur etkilenmişler ama şimdi bi soralım kendimize hangimiz etkilenmedik ki?
    (touch of pink, 26.11.2007 22:44 ~ 23:02)
  3. (bkz: pro evolution soccer)
    (bulsaraa, 26.11.2007 22:48)
  4. jon courtney / vokal, gitar, klavye
    chloe alper / vokal, bas gitar
    jamie wilcox / vokal, gitar
    jim dobson / vokal, klavye, gitar, bas gitar, keman
    paul glover / bateri

dan görülebileceği üzere grup üyeleri öyle yeteneklidirler ki sanki sahneye çıkıp hangi enstruman boşsa alıyorlar ellerine arada değiştiriyolar herkes sağındaki elemana elindeki enstrumanı veriyor falan oyunlar oynuyorlar böyle hayal ediyorum onları.
    (kido, 10.12.2008 02:42)
  5. (bkz: critique of pure reason)
    (sofist tepen sokrates, 10.12.2008 03:11 ~ 03:12)
  6. pink floyd'un echoes şaheserine gönderme yapan the bright ambassadors of morning isimli bir şarkının yanısıra, bullitts dominæ*, apprentice of the universe, goshen's remains ve "voices in winter / in the realms of the divine" gibi başarılı şarkılara sahip grup.

adeta "promising young striker" gibiler gözümde, adam olacak çocuk gibiler.
    (thecrimson, 10.12.2008 03:21 ~ 03:26)
  7. last fm sayesinde tanıdığım über grup. aeropause ve goshen's remains i arka arkaya dinlemek, overture 1928 le strange deja vu yu arka arkaya dinlemek gibi bir şeydir.. progresif seven herkesin 4-5 elle falan sarılması gereken topluluktur.
    (robadan, 11.12.2008 02:04)
  8. amor vincit omnia isimli 2. albümleri 9 mart 2009 piyasaya çıkacak olan ingiliz grup, heycanla bekliyoruz.
    (kubelik, 29.01.2009 17:35)
  9. yeni albümleri amor vincit omnianın isim itibariyle daha ağır, kararan bir havaya sahip olmasını beklerken, elektroniğe oldukça kaymış yer yer dıp çısa göz kırpan bir albümle karşımıza çıkmışlardır. ben onlarda geleceğin pink floydu potansiyelini görürken gittikleri yol yol değildir.
    (togisama, 20.02.2009 05:10)
  10. son albümleri amor vincit omnia dinlenmesi gereken başarılı bir eserdir diye düşünüyorum, bol elektornik ağırlıklı, ayrıca çok purogereeresif. rerererelilili

edit: ama son albüm harbiden çok iyi.
    (orchidaceae, 31.05.2009 00:36 ~ 00:37)
  11. lan bu topluluğun 'ı)keep me sane/insane ıı)apogee ııı)requiem for the lovers' adlı süper bir şarkısı mevcut. ama zor yazdım lan eziyet resmen bu şarkının adını yazmak. neyse cillobik bir şarkıdır efendim. bulun dinleyin.
    amor vincit omnia albümündedir ki.
    (nightshade, 03.06.2009 13:00)
  12. konserlerde çatır çatır çalıyorlar. "amor vincit omnia çok reröerö yea" diyenlere yine dil çıkarıyorum, the gloaming'i falan nasıl çalıyor adamlar olm!

cidden, canlı performansları harikaymış. kesinlikle albüm kayıtlarının üstüne çıkıyorlar konserlerde, yardırıyorlar tabiri caizse. albümlerini dinlerken bu kadar zengin enstrümanlı, çok sesli şarkıları canlı nasıl çalacaklarını merak ediyordum, gördüm ki oldukça başarılılar, her biri üç beş enstrüman çalıyor canlı canlı. sadece chloe'nin* sesi çatlayacak gibi oluyor zaman zaman. jon courtney'i o konuda daha başarılı buldum.

şimdi konserlerine gitmişim gibi oldu böyle anlatınca, ama nerde be sözlük. * ben burada bilgisayarın başında izlerken sahne önünde put gibi duran izleyicilere sinir olabildim sadece.
    çocuğumu keserim lan.

not: uzayi kurtaran dunyali'ya çok teşekkür ederim tekrardan.
    (çılgın orman meyvesi, 13.09.2009 20:54 ~ 20:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil