dvd'den de olsa, izleme şerefine nail olduğum müzikal baş yapıt. buna konser diyenlere güler geçerim ben. öncelikle
the division bell turnesinde gerçekleştiği üzere ilk bölüm division bell ağırlıktadır. ama o shine on you crazy diamond girişi yok mu. resmen yerime mıhlandım, videodaki ufak çocuğun hayatı ve yavaş yavaş büyümesi, şarkının sözleri, akla gelen
syd barrett.
shine on you crazy diamond bile dağıtmıştı beni 2. şarkıyı gözüm görmedi, daha sonra bir de baktım çan çalıyor,
high hopes...ilk defa canlı performansını izliyordum high hopes'un. en sevdiğim pink floyd şarkısı olması o görsel şovlarla birleşince monitöre yapışmışım, 4. şarkıya geçince ayıldım. ilk cd'nin sonlarındaki another brick in the wall ve efsane olan 2. kısma geçiş.
dark side of the moon baştan sona çalınmış. roger waters yok ama
david gilmour tek başına pink floyd olmuş. hem çalıyor hem söylüyor. ışıkcı
mark brickman da david gilmour'la beraber sololar atıyor,
the great gig in the sky'daki efsane vokaller,
money ve
time şarkıları akılda kalarak dark side of the moon bitiyor ve bis.. geliyorlar önce
wish you were here, ardından da
comfortably numb. şarkı orjinalinden 4 dakika daha uzun çalınıyor, o 4 dakika da gilmour'un soloları ve ışık gösterileriyle donatılmış, seyircilerin şaşkınlığı, yukarda dev disko topunun belirmesi, sahnenin tüm ışıklarının david gilmour'u aydınlatması, nurların içinde solo atan bir efsane. eğer o konserde o salonda olsam yüksek ihtimalle bayılırdım. comfortably numb'da benim şalter atıyor son şarkı olan
the wall'un
run like hell'ini hiç duymuyorum bile, kafamda hala o şov ve o sololar var.
tiyatro izler gibi izleyen nerede alkışlamasını nerede susacağını bilen seyirci, pink floyd'un muazzamlığı, efsane setlist, sahne, ışıklar, çekim kalitesi daha neler neler. hayatımda geçirdiğim en verimli 2 saatti, sonra tekrar tekrar izledim ve hepsinde aşağı yukarı aynı hisleri yaşadım. tarihin en iyi konseri, belki de tarihin en iyi grubu.