|
|
- malzemeler: eşref adalı, fikret balta, heat transfer hocası*, bir öğrenci; projektör, c# slideları, kalorimetre kabı, kağıt, kalem falan
eşref adalı alınır, taze albaştan çekilmiş makineden, artiz bi türkün ağzından c# slaytı, clockwork orange'daki gibi, zorla izletilir. eşzamanlı, kulaklıktan mustafa sandal dinletilir.
fikret balta alınır, lab ortamına tıkılır. 27 saatte tsp*'yi çözmesi istenir. yanına sürekli dırdır eden bir öğrenci verilir. öğrenci arada bir döner ensesine şağlak atar. pis pis güler. eşzamanlı, laba beethoven tınıları salınır.
hth alınır, kaloritmetre kabına tıkılır. eline sorular tutuşturulup çözmesi istenir. dayanamayıp kapta tepinmeye başladıktan t süre sonra çıkarılır dışarıya. sınav derhal okunur, kendisine 3.17/100 puan verilir. eblek bir gülümseme ile bir süre suratına dik dik bakılır. sonra çevik ve cool bi hareketle dönülüp, arkaya bakmazsızın deney ortamı terkedilir.
bu üçünün bir sonraki dersleri takip edilir. gözlemler eşliğinde notlar alınır.
sonuç: empati zorla, cebren ve hile ile sağlanamaz.
- malzemeler: üç talebe, not defteri.
makine fakülte'sinde göze kestirilen bir öğrenci kolundan tutulur, taşkışla'nın yolu tutulur. orta bahçeye bırakılır. uzaktan davranışları pür dikkat gözlemlenir, notlar alınır. kendisi ile ilk konuşan kız alınır, bu sefer o kolundan tutulup makine kantinine götürülür. davranışları gözlemlenir. notlar alınır.
sonuç: insan sosyal bir hayvandır.
- malzemeler: bir itülü öğrenci, bir clubber zıpır, turgay altılar, charlize theron, bir kadın, şarap.
derslerden, projelerden anasına kastedilmiş itülü öğrenci alınır. şömine önüne atılır. kulaklarda vivaldi, kollarda charlize theron o.ü. ve ellerde kadehler. ikili, kadife minderin üstünde uzanarak, ağır ve dingin koyu bir sohbete koyulurlar. sonra deney ortamından ayrılınır, yalnız bırakılırlar.
clubber bir zıpır alınır, itü'de ders hayatına sokulur. bir ay boyunca turgay altılar'dan günde 7 saat ders verdirilir. projeler dayanır, her gün bir quiz, iki vize yedirilir. isyan ettiğinden t propagasyon ile dersler sonlandırılır.
sonra, bu iki kişi hafif meşrep kadınının sağına soluna yerleştirlir. muhabbetler dönmeye başlar. kimi kaç espri yaptığı, kimin çok eğlendiği ve karıyı kimin kaldırdığı not alınır.
sonuç: insan aynı zamanda yaşadığı koşullardır.(unruly, 23.12.2004 19:55 ~ 19:56)
- deneyin amacı: ortalamanın 20 çıktığı sınavda hiç çalışmadım deyip 100 alan insan modelinin doğru söyleyip söylemediğini test etmek
malzemeler: 1 adet hiç çalışmadım deyip 100 alan insan modeli, meşe odunu
deneyin yapılışı: sınavdan 1 hafta önce hiç çalışmadım deyip 100 alan insan modeli meşe odunu ile etkisiz hale getirilir. kitaptan, defterden, internetten uzak bir ortamda muhafaza edilir. 0 çalışmayla sınava girmesi sağlanır.
deneyin sonucu: hiç çalışmadım deyip 100 alan insan modeli sınavdan 0 alır, “abi hani sen çok zekiydin bizi mi sikiyon lan ibne“ diye daşşak geçilir.(lethe, 27.12.2004 18:11)
- deneyin amacı: zamanın insan sabrı üzerine etkileri
malzemeler: birkaç milyon dolar, işini sevmeyen personel, yeterince yetki ve arazi
yapılışı: öğrencilerin, öğrenci kimliği ve transkript almaları için, bankaya para yatırdıklarına dair dekontla birlikte öğrenci işlerine gitmelerini gerektiren bir sistem tasarlanır. sistemin proje aşamasında yer seçimi özenle yapılır; banka ve öğrenci işleri birbirinden alâkasız iki yere inşa edilir. ardından işini sevmeyen personel, banka ve öğrenci işlerine yerleştirilir.
deneyin sonucu: bazı insanlar sabırlı, bazıları sabırsız yapıdadır. fakat başa gelen iş çekildiği için sabırsız insanlar da zamanla sabırlı olmayı öğrenir. zaman insanın ateşini söndürmede gayet etkilidir
düzeltme: arkadaşlar bu deney yapılmış ya, kusura bakmayın(mavio, 27.12.2004 21:53 ~ 13.09.2007 19:13)
- yer : makina fakültesinde bir sınıf
oyuncular (önem sırasına göre): şükrü balta, öğrenciler
olay şükrü baltanın fortran dersi için derse girmesiyle başlar ve çıkmasıyla biter. biten sadece olay dağildir. öğrenciler arada güme giderler. aralıksız 2 saat şükrü baltaya bakmak ve dinlemek zorunda kalmak, ayrıca uyumaya çalışırkende onun tarafından uyarılmak, soy, sop, sülalene laf yemek öğrenciler için unutulmaz bir deney(im) olmuştur. bu derse katılan isviçreli bilim adamları öğrencilerin eşik değerlerini denemiş ve bu testten sağsağlım çıkanlarada ömür boyu mutluluklar plaketi dağıtmışlardır.
şükrü balta'yı da kendileriyle beraber isviçreye çağıran bilim adamları, şükrü baltanın orada psiko test uzmanı olarak çok faydalı olabileceğini vurgulamış olsalar da, aldıkları red cevabı tüm bilim camiası ve özelliklede itü de hayal kırıklığı yaratmıştır.
allah bizden sonra şükrü'nün crn sine kalan ufaklarımıza yardım etsin.
- deneyin adı : ışınlanma
deneyin tarihi: dönemin son haftası
yapıldığı yer: itü kimya-metalurji fakültesi- itü makina fakültesi
yapılanlar : öğrencinin sınav programına itü kimya-metalurji fakültesinde 9-13 saatleri arasında 13e kadar çıkamayacağı bir vize , aynı gün 13te makina fakültesinde başlayıp 14te bitecek bir final ve son olarak da yine aynı gün saat 14te yine makina fakültesinde başlayıp 16ya kadar sürecek bambaşka bir final konulur ve öğrencinin ışınlanmayı başarması beklenir.
sonuç : dönemin son haftasında yapılan ışınlanma adlı deneyde itü öğrencisi ışınlanmayı keşfedememiştir.(dibap, 08.12.2005 16:18)
- malzemeler: 1 adet saftirik talebe, birkaç adet kitaplara yapıştırılan kütüphane kapısında öten zımbırtı, birkaç kanka
deneyin zamanı: final, vize, ödev teslimi zamanlarına doğru
deneyin yapılışı:
kitaplara yapıştırılan kütüphane kapısında öten zımbırtılar değişik kombinasyonlar halinde saftirik talebenin eşyalarına yerlerştirilir. bu kombinasyonlar yapılırken dikkat edilecek unsur saftirik talebenin herhangi bir gün bu eşyalardan en az birini üzerinde taşımasıdır. hergün giydiği ayakkabının tabanının altı, mont cebinin ta dibi, en sevdiği kotunun cebinin en alt kısmı uygun örneklerdir. bu işlem yapıldıktan sonra kankalara haber salınır, mümkünse kankalar eşliğinde saftirik talebe kütüphaneye sokulur. kütüphaneye girme ve çıkma esnasında yaşananlar kankalarca ileride gülünmek üzere not edilir.
deneyimizi vize, final,ödev teslimi zamanlarında yaptığımız için saftirik talebe sık sık kütüphaneye girip çıkacak bu iki esnada da ötecektir.
deneyin sonucu:
talebenin saflık dercesine ve güvenlik görevlilerinin sabır katsayısına bağlı olarak değişik sonuçlar gözlemlenebilir. daha önce yapılan deneylerde saftirik talebenin güvenlikçilere " abi heralde benim kanımda birşey var ötüyo hehehehe" demesi; bu talebenin güvenlikçiler arasında ün salıp "aa sen şu öten çocuksun di mi, geç hadi geç" şeklinde uygulamalara maruz kalması görülmüş sonuçlar arasındadır.
- malzemeler: iki-üç adet ders arasına çıkmış elektrik-elektronik fakültesi öğrencisi (aynı bölümden olmaları tercih sebebidir), bir adet erikli veya özkaynak su şişesi kapağı.
deneyin zamanı: ders arası veya yiyosa dersten çıkıp diğer sınıflarda ders yapan hocaların tepkisini göze alacak şekilde herhangi bir zaman.
deneyin yapılışı: öğrenciler önce düz ve uzun paslarla ısınırlar. sonra bunlardan biri ronaldinho'nun flip flap hareketini yapabileceğini iddia edercesine kapağa şekil vermeye çalışır. (bu genelde ben oluyorum, fakültemize de bekleriz) sonra diğer denekler "ben de deneycem, yaparım!!" diyerek harekete girişirler. bu hareketten bıkılıp yapılamayacağı anlaşılınca, kapağın kenarına hızla basmak suretiyle kapağı havalandıran denek, şutla pencereden dışarı atmaya çalışır (bu ben değilim başka bi arkadaş, o da az manyak değildir) bundan da bıkılır, apış arasından kapak geçirmeceye geçilir. deneyin bu kısmı uzun sürüyor, zira çekişme ve ihtiras söz konusu. apış arasından kapak geçirilen kişide davranış bozukluğu, eziklik, intikam hissi ve sarı kartlık hareketler gözlemlenir. kapağı geçirenlerde "hüee" söz öbeği genellikle ağızdan çıkar. başka yerinden çıkarana rastlamadım, o da bi yetenek ama neyse.
deneyin sonucu: ben paranoyaklığımdan boşta kalan zamanlarımda şizofrenim, ikinci kişiliğim ronaldinho gaucho'dur. hatta ronaldinho şizofrendir, ben onun ikinci kişiliğiyim. (bak bu da megaloman şizofreniye örnek olsun) kapağın kenarına basmak suretiyle havalandıran arkadaşın çocukluğuna inildiğinde, küçükken oyuncak alınmadığı sonucuna ulaşılmıştır. apış arası oyununda kendini kaybeden deneklerde ise davranış bozukluğu, eziklik, intikam hissi ve sarı kartlık hareketler gözlemlendiği daha önce vurgulanmıştı lakin; bu kişi küçükken lazımlıktan düşüp kafasını çarpmış da olabilir. kapak ezilip kullanılamaz hale geldiğinde veya hoca derse girmek üzereyse deneyin sonuna gelindi demektir.
deneyin bir diğer önemli sonucu da deneklerin kulaklarındaki anlamsız çınlamadır. bunun sebebinin kapağı yerde bıraktıkları için temizlik görevlisinden küfür yemeleri olduğunu düşünmekteyiz.
|