psikolog   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. psikiyatrist ilaç tedavisi yaparkene psikolog terapi uygular.
    (invisibleruh, 13.05.2004 22:37)
  2. modern papaz.
    (camel, 04.11.2005 19:59)
  3. piskolog denir kendisine. pek sevilmezler. öte yandan psikolog olan kuzenimin dediğine göre hastanın psikologdan nefret etmesi psikoloğun aşama kaydetiğinin işareti ve ödülüymüş.
    (azwepsa, 04.11.2005 20:03)
  4. annemin öss'ye hazırlanırken girdiğim deneme sınavlarından memnun olmamamdan dolayı bu durumu sınav sitresine bağlayıp ille de yollamak istediği doktor.gitmedim.pişman değilim.
    (bufo bufo, 04.11.2005 23:24 ~ 03.12.2005 01:42)
  5. "gereksiz" olanları çoktur bunların. bir coğu karşısındaki insanı "para" olarak görürler.
    bazıları vardır ki telefonlarını açık bırakırlar. ya da ; sinirlenmişsinizdir, telaşlı bir şekilde anlatıyorsunuzdur. diliniz sürçer. kullanmamanız gereken bir kelimeyi kullanmışsınızdır ya da devrik cümle kurmuşsunuzdur. psikolog kişisi sizi düzeltir ve tatmin olur.
    devamlı saatine bakanları ayrı bir eğlence kaynağıdır. postalanırsınız, siz dışarda kabanınızı giyerken, bakarsınız sevgili psikolog kişisi akşam için program yapmakta, hararetli hararetli telefonda konuşmakta...
    (elbow, 15.11.2005 22:08)
  6. aslen ehemmiyetli insanlardır. dert dinlerler, çözüm bulmaya çalışırlar. muhabbetleri iyi olur. tabii mektep okumuş, üniversite mezunu insanlardır bunlar.

öte yandan, bir arkadaşımın düşüncesini yazmak isterim buraya. bu arkadaşım "psikoloğa gitmek geneleve gitmek gibi birşey" demişti. "adamın kafası bozuk psikoloğa gidip para veriyor ve iki kelam edip rahatlıyor; canı seks yapmak istiyor geneleve gidiyor para verip seks yapıyor ve rahatlıyor. ülen ne öteki ne beriki" demişti. enteresan bir yaklaşım tabii...
    (eksiksizuyum, 20.01.2006 17:00)
  7. (bkz: @933366)
    (van den budenmayer, 24.09.2006 21:04)
  8. ruh moderatörü
    (psikoz, 05.02.2007 23:08 ~ 19.04.2007 10:18)
  9. nasıl bir hayat yaşamanız gerektiğine sizin adınıza karar veren kişi. buradaki "nasıl" sorusunun cevabında sağlanması gereken bir tek kriter vardır: eğer siz iyi hissederseniz, psikolog işsiz kalır.
    (dagon, 24.04.2007 00:33)
  10. 'çocukluğuna dönelim'den ibaret bir icra makamı oldukları sanılarak haksızlık edilir, ki hiçbirine akademide 'danışanların adına karar ver' dendiğini sanmıyorum. kendini nedeni belirsiz bir şekilde iyi hissedenlerin de psikolog şahsı ziyaret etmeleri gerekebilir ama tavsiye etmeyenler olur da utanırız belki, neme lazım.
    (gavi, 24.04.2007 00:49 ~ 29.04.2007 01:27)
  11. insanların sürekli yanlış anladığı, yattığı yerden para kazandığı sanılan, müşterilerinin büyük çoğunluğunu zihinsel problemler yaşayan insanlar olduğu için dünya'daki belki de en zor mesleklerden birini icra eden, insanları yargılamadan onlara çözüm bulması, veya onları çözüme iletmesi gereken emek insanıdır bunlar. amerika'dakiler genelde doktora sahibi, avrupa'dakiler master sahibidir.
    (deli psikolog, 08.06.2007 04:56)
  12. filmlerde deli gibi para kazanan ama gerçek hayatta o kadar para kazanabilenini görmediğim insanlar....
    (deli psikolog, 13.06.2007 05:10)
  13. genelde psikiyatristle karıştırılan kişidir insanlarca. ancak sanılanın aksine psikolog ilaç yazmaz. ilaçlık bir durum varsa psikiyatristle iş birliğine girer ya da hastayı tamamen psikiyatriste yönlendirir.
    (kaleydoskop, 13.06.2007 05:36)
  14. insanın sıkıntısına çözüm bulmak yerine, öss stresinden bunalmış bir kız çocuğuna, sinir sistemini ders gibi anlatan, babasını kaybetmiş bir başkasına da 2. dünya savaşının nasıl çıktığını açıklayanları da vardır.
    (una guitarra, 10.07.2007 12:47)
  15. insanın parasını ve ruhunu sömüren, sorunlara uzun süre çözüm bulamayan insanlardır.
    (nisan cadısı, 10.07.2007 12:49)
  16. işini gerçekten iyi yapan birine denk gelinmediği sürece insana 'neden iyileşemiyorum,yoksa ben umutsuz vaka mıyım?' duygusunu şiddetle hissettirirler.ama eğer ki işin ehli bir insansa 40 yıllık kötü huylarınızı bile aşmanıza büyük yardımı dokunur.
    (amanın da amanım kim gelmiş, 10.07.2007 14:20)
  17. eğer hastane tercih edilirse hem masrafsız, hemde istediğiniz kadar her konuda konuşma fırsatı elde edebileceğiniz meslek erbabıdır. zaten; siz görüşmeye gittiğiniz zaman ilk psikiyatristle görüştürülecek, bu görüşme sonucunda eğer sorunlarınız ilaç ile tedavi edilebilecek gibi değilse sizden birkaç tahlil istenecek, tahlil sonuçları da temiz çıkarsa direkt psikoloğa yönlendirileceksinizdir. hastaneye gitmek en doğru eylemdir. diğer türlü; ne kadar paranız varsa sömürülecek ve gittiğinize bile değmediğini farkedebileceksinizdir.
    (butterfly, 10.07.2007 14:41)
  18. bana nedense riyakar gelen insan türü, türlü türlü tuzaklı sorularıyla sizi keşfetmeye çalıştığı için mi, yoksa ben az çok aldığım psikoloji derslerimle bunu farkettiğim için mi bilemiyorum ama, hiçbir zaman tam anlamıyla kendimi kaptıramadığımdan, ya da tuzakları önceden görüp önlemimi ona karşı aldığımdan (neden alıyorsam o da ayrı bir konu, adam seni dinlemek için para alıyor sonuçta) yeterli verimi alamadığım, dolayısıyla bir çok terapiyi gereksiz görüp yarıda bıraktığım ama işlerinin zorluğu bakımından takdir ettiğim ruh doktorları. ilaç kullanmayı tercih etmediğim için, uzun süre terapiye giderek para kazandırdığım kişiler.
    (huzzud, 24.10.2007 23:10)
  19. hiç gitmediğim halde faydasına inanmadığım profesyonel kişi.biraz haksızlık yapıyorum galiba ama, bana faydalı olabilmesi için çocukluktan bu yana ne yaşadım, nasıl etkilendim, neler hissettim vs yılların dökümünü yapmam da onun anlaması da seanslar sürer. sonucunda da bilmediğim bir şey söyleyebileceğini sanmıyorum. yani biraz okuyan herkes zaten bilir, problemi nedir, nasıl başedebilir falan da, çeşitli nedenlerle bunu yapamadığı için psikolojik sorunlar yaşar.

bir de bu devirde psikolojik sorunu olmayan var mı ki diyeyim de tam olsun. o kadar çok kişinin sorunları var ki, belki de normali budur.
    (arapbebek, 21.11.2007 15:38)
  20. ülkemizin 10'da 9'udur bu; türklerin bununla doğduğu rivayet olunur. türk olmasam çok üzülürdüm, derhal bir türk le evlenip ben de bu sıfata layık olurdum.
    (cavidan singer, 16.05.2008 21:12)
  21. bana güven, bana her şeyi anlatabilirsin yalanının birincil sahipleri. aylarca gidiyorsun, güveniyorsun kadına yada adama cinsiyeti ne ise artık. sonunda bi bakıyorsun ki anlattığın her şeyi takır takır annene ötmüş kahrolasıca! gerçekten insan ruhuna iyi geliyorlar mı bilmiyorum çokta inanmıyorum ama, insanın o iki saatlik terapiden çıktıktan sonra kendini nedensiz bir şekilde iyi hissettiği gerçek. oysa ki hiçbir şey yapmadan dinleyip geçicek bunlar deyip duruyorlar.. ve sen bir kaç saat kendini harika hissedip, sonra yeniden depresif moda geri dönüyorsun.. aslında olması gereken için,
    (bkz: kendi kendinin psikoloğu olmak)
    (asphodel, 20.05.2008 22:58 ~ 22:58)
  22. saati ortalama 150 ytl'ye odasına hapsettiğiniz ve istediğiniz her şeyden bahsedebildiğiniz insanlar. arkadaşlardan farklıdırlar. teselli etmezler, gurur okşayıcı şeyler söylemezler kendi deyimleriyle tedavi ederler. iyi bir çevreniz varsa gitmenize gerek yok, ama yalnızsanız, çevreniz kötüyse ve sorunlarınız ayağınıza dolanıyorsa gitmekte fayda var.
    (macajoynovic, 11.07.2008 18:25)
  23. borderline kişilik bozukluğu'na sahip veya dik kafalının önde gideni biriyseniz asla size iyi gelmeyecek olan kişilerdir.
    çok paranız varsa rahatlama amacıyla gidilecek kişilerdir sadece.
    (invisigoth, 12.07.2008 22:27)
  24. hayatında sadece bir kez psikoloğa gitmiş ya da hiç böyle bir deneyim yaşamamış kişilerin bile aktarım (bkz: transferance) ve direnç (bkz: resistance) geliştirebildiği kişi.
    (psyche, 26.07.2008 15:16)
  25. insanların olası tüm tepkilerine aşina olduklarından ne yaparsanız yapın şaşırmamış gibi görünmeye çalışan insan çeşidi. etiketlerini kıçlarına yapıştırır yapıştırmaz her konuda nasıl davranılması gerektiğine dair sarsılmazı zor bir güvene, yılana sarılır gibi sarılırlar. ama olası sonsuz davranış biçimleri konusundaki bilgileri onlara öyle bir ket vurur ki, kendilerini ulaşılması zor bir yalnızlığa hapsederler. psikologlar zordur. çünkü güçlerini sizi örgütlü bir şekilde katogorize edebilmelerinden alırlar. çoğu bu gücün gölgesine sığınır. bu güce sahip olanları da vardır...
    (mythmaker, 26.07.2008 15:41)
 sayfa  / 2